Ήττα-αποκλεισμός για Ολυμπιακό Β. 1-0 από τον Πανθρακικό

Ένα γκολ του Αλφρέντο Μεχία στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, έδωσε τη νίκη στον Πανθρακικό στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου στην Κομοτηνή, για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι «ερυθρόλευκοι» παίζοντας χωρίς οκτώ βασικούς παίκτες στάθηκαν καλά…

…σε γενικές γραμμές και θα μπορούσαν να αποφύγουν την ήττα. Μετά και το σημερινό αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός αποκλείεται από την επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας δύο ήττες σε ισάριθμα ματς (είχε χάσει και από τα Χανιά την 1η αγωνιστική). Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Βόλο θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα για τους «ερυθρόλευκους»

Πως έπαιξε ο Ολυμπιακός
Με διάταξη 4-2-3-1 αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός στο σημερινό παιχνίδι, με τον Δασκαλάκη να υπερασπίζεται την «ερυθρόλευκη» εστία, ενώ την τετράδα της άμυνας από τα δεξιά προς τα αριστερά αποτέλεσαν οι Ζέρης, Καραμανλής, Νικολόπουλος και Χιντζίδης. Οι Τσιάρας και Κεσίδης ήταν οι δύο ανασταλτικοί μέσοι, ενώ οι Σκοπελίτης (δεξιά) και Τσιλιγκίρης (αριστερά) αγωνίστηκαν ως μεσοεπιθετικοί. Ο Κυζιρίδης έπαιξε πίσω από τον προωθημένο Διαμαντόπουλο.

Γκολ στις καθυστερήσεις του α’ μέρους
Ο Ολυμπιακός παίζοντας με μια ενδεκάδα που ποτέ δεν αγωνίστηκε μαζί φέτος στο πρωτάθλημα (μόνο ο Διαμαντόπουλος αγωνίστηκε στο βασικό σχήμα σε σχέση με τους έντεκα που ξεκίνησαν στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Πανελευσινιακό), κατάφερε να περιορίσει σημαντικά την επιθετική δραστηριότητα των παικτών του Πανθρακικού στο πρώτο ημίχρονο. Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν ψηλά, αγωνίστηκαν έχοντας κοντά τις γραμμές, με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μη μπορούν να βρουν διαδρόμους για το τέρμα του Δασκαλάκη.
Το παιχνίδι είχε αρκετές μονομαχίες, όχι όμως και πολλές αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες μπροστά στις δύο εστίες. Απόρροια του γεγονότος ότι οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να συνδυαστούν σωστά, λόγω της έλλειψης ομοιογένειας και στις δύο ομάδες. Ο Πανθρακικός απείλησε την εστία του Ολυμπιακού στο 8′, όταν ο Παπαχρήστος από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Ροτζέριο έκανε ωραίο κοντρόλ με το στήθος, σούταρε, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.
Ο Ολυμπιακός απείλησε τα τέρμα του Αθανασιάδη στο 23′, όταν ο Χιντζίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Κυζιρίδης στο πρώτο δοκάρι έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά έξω από το αριστερό δοκάρι του Πανθρακικού. Στο 25’ο Σκοπελίτης έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά, ο προωθημένος Νικολόπουλος έπιασε την κεφαλιά, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο διάστημα 26′-45′ οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε παιχνίδι κέντρου, χωρίς κάποια αξιόλογη προσπάθεια μπροστά στις δύο εστίες, μέχρι το πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, όπου ο Αλφρέντο Μεχία με σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Δασκαλάκη, για να γράψει το 1-0 για τον Πανθρακικό.

Μέτριο θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανθρακικός ξεκίνησε με δύο αλλαγές, με τον Ελευθερόπουλο να ρίχνει στο ματς τον Μπαϊκαρά, αλλά και τον νεαρό Ψάλτη. Το παιχνίδι στο πρώτο 15λεπτο του β’ μέρους είχε ρυθμό, με τις ομάδες να παίζουν επιθετικά και στο διάστημα αυτό υπήρξαν δύο καλές στιγμές, δύο για τον Πανθρακικό και μία για τον Ολυμπιακό.
Στο 47′ ο Μαρκόπουλος κινήθηκε ωραία στον άξονα, πάσαρε στον Μεχία, αυτός έκανε το πλασέ, με τη μπάλα να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.
Ο Ολυμπιακός δύο λεπτά αργότερα, στο 49′, έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Ο Τσιλιγκίρης έκανε ωραία προσπάθεια, ξεπέρασε την αντίσταση δύο αντιπάλων του και του τερματοφύλακα Αθανασιάδη και από πλάγια θέση σούταρε, με τη μπάλα να φεύγει έξω από
49′ μεγάλη ευκαιρία για τον Τσιλιγκίρη υπερ προσπάθεια περάσε δύο αντιπάλους, ξεπέρασε και την αντίσταση του τερματοφύλακα Αθανασιάδη, σούταρε με τη μπάλα να φεύγει έξω από το αριστερό δοκάρι.
Στο 54′ ο Παπαχρήστου έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά, με τον Ροτζέριο να πιάνει την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Νικολόπουλου και κατέληξε στην αγκαλιά του Δασκαλάκη.
Στη συνέχεια ο Πανθρακικός είχε την κατοχή της μπάλας, πατούσε πιο εύκολα στην περιοχή του Ολυμπιακού, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχαναν πολλές φορές τη μπάλα στο κέντρο, με τους γηπεδούχους να ασκούν πίεση στην άμυνα του Ολυμπιακού.
Στο 67′ μετά από σέντρα του Νικόλτση από τα δεξιά, ο Ροτζέριο έστρωσε τη μπάλα με το στήθος στον Μπαϊκάρά και αυτός με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα, πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Δασκαλάκη.
Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε πρόβλημα στο χώρο του κέντρου, δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, με αποτέλεσμα να μη μπορεί να γίνει απειλητικός για το τέρμα του Αθανασιάδη.
Στο τελευταίο 20λεπτο ο Πανθρακικός ήλεγξε απόλυτα το παιχνίδι, δεν απειλήθηκε από τον Ολυμπιακό, που είχε προβλήματα στην τελική πάσα. Έτσι έμεινε το 1-0 για τον Πανθρακικό, με την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου να είναι ανοιχτή για την ομάδα της Κομοτηνής.

Πανθρακικός-Ολυμπιακός Β. 1-0
Σκόρερ: 45+1 Μεχία
Κίτρινες: Μπουγαΐδης, Σδράβος, Ροτζέριο-Καραμανλής
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Αθανασιάδης, Ζδράβος, Παπαχρήστος, Μπουγαΐδης, Χρήστου, Μεχία, Σέτι (46′ Μπαϊκαρά), Μαρκόπουλος (Χαβίτο 78′), Ροτζέριο, Μουδούρογλου (46′ Ψάλτης), Νικόλτσης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Δασκαλάκης, Ζέρης, Καραμανλής, Νικολόπουλος (56′ Νάστος), Χιντζίδης, Κεσίδης (86′ Αλαμάνης), Τσιάρας, Σκοπελίτης (63’Γκουγκούδης), Κυζιρίδης, Τσιλιγκίρης, Διαμαντόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις