Νίκη Βόλου: Δείγμα θετικό… παρά τη φιλική ήττα στην Άρτα

Βελτιωμένη παρουσιάστηκε η Νίκη στο φιλικό με τον Καραϊσκάκη, στην Άρτα, παρά τις πολλές απουσίες. Το συγκρότημα του Στάικου Βεργέτη μπορεί να γνώρισε την ήττα με σκορ 1-0, όμως έδειξε ότι δένει ως ομάδα, αρχίζει και δημιουργεί επιθετικά και είναι θέμα χρόνου η ποιοτική μεσοεπιθετική της γραμμή να αρχίσει να γίνεται παραγωγική. Ο διαιτητής της αναμέτρησης έβαλε τη σφραγίδα του στο τελικό σκορ, καθώς στο 22’ δεν μέτρησε πεντακάθαρο γκολ του Αποστόλη Τσιώλη (η μπάλα πέρασε τη γραμμή) και στο 68’ δεν έδωσε «μαρς» πέναλτι στον Τσιμπούκα. Αντιθέτως σφύριξε με ευκολία το πέναλτι στους γηπεδούχους στο 64’, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Γυφτοκώστας.

Πολλές οι απουσίες και επιστροφή στο 4-2-3-1 για Βεργέτη

Χωρίς αρκετούς ποδοσφαιριστές της παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου στο φιλικό παιχνίδι κόντρα στον Καραϊσκάκη. Εκτός των Μπαλάφα, Μπιτσάκου, Αλιατίδη και Ροχάνο που έμειναν στον Βόλο, λόγω των τραυματισμών που αντιμετωπίζουν, ο Στάικος Βεργέτης κλήθηκε να αντιμετωπίσει κι ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής, καθώς ο Άγγελος Αργύρης ένιωσε ένα τράβηγμα κατά την προθέρμανση του αγώνα, με αποτέλεσμα να τεθεί νοκ άουτ από το φιλικό.

Η διάταξη με την οποία παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου ήταν η εξής: Ο Περιστερίδης υπερασπίστηκε την εστία, ο Θεοδωρόπουλος κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας και ο Πολίμος το δεξί. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Μπόσιο και Τσιμπούκας, ενώ στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων τοποθετήθηκαν οι Ντομίνγκεθ και Μέτσε.  Την αριστερή πτέρυγα της επίθεσης κάλυψε ο Τσιώλης, τη δεξιά ο Κρουθ, με τον Γκαρσία να κινείται πίσω από τον προωθημένο Γκονζάλες.

Το ματς

Στους γηπεδούχους ανήκαν τα πρώτα λεπτά του φιλικού αγώνα καθώς οι παίκτες του Στάικου Βεργέτη δεν έβρισκαν απάντηση στο πρέσινγκ του Καραϊσκάκη. Οι κυανόλευκοι άρχισαν να βρίσκουν τα πατήματά τους μετά το πρώτο τέταρτο, όταν και δημιούργησαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία. Συγκεκριμένα, στο 16’ σε σέντρα του Κρουθ από τα δεξιά, ο Μπόσιο έκανε τη γυριστή κεφαλιά με την μπάλα να περνά μόλις άουτ. Οι γηπεδούχοι είχαν την καλή τους στιγμή μόλις στο 3’ όταν σε σέντρα του Γαλεάδη, ο Δεινόπαπας πήρε την κεφαλιά που κατέληξε άουτ.

Δοκάρι και γκολ που δεν μέτρησε για τη Νίκη

Μετά το 20’ η Νίκη κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο και φτάνοντας κοντά στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Στο 22’ο διαιτητής και ο επόπτης έκλεισαν τα μάτια σ’ ένα πεντακάθαρο και όμορφο γκολ που πέτυχε ο Τσιώλης. Ο Γκονζάλες πέρασε κάθετα στην πλάτη της άμυνας, στον Τσιώλη, αυτός από πλάγια θέση εκτέλεσε τον Σοϊλεμέζογλου με την μπάλα να χτυπά πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά να σκάει μέσα από την γραμμή, όμως ο διαιτητής έδειξε «παίζετε». Στο 28’ ήταν σειρά του Γκαρσία να απειλήσει με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά. Ο Αργεντινός επιχείρησε σέντρα σουτ που σταμάτησε στη βάση του δεξιού δοκαριού της εστίας των γηπεδούχων. Στο 35’ η Νίκη απείλησε και πάλι, όταν ο Πολίμος γύρισε έξυπνα προς το σημείο του πέναλτι, το σουτ όμως του Κρουθ κόντραρε και πέρασε κόρνερ. Πέντε λεπτά αργότερα και πάλι ο Πολίμος σέντραρε συρτά από δεξιά, με τον Γκονζάλες πιεζόμενο να κάνει την προβολή και τον Σοϊλεμέζογλου να μπλοκάρει.

Οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά και σε μία περίπτωση απείλησαν την εστία του Περιστερίδη. Συγκεκριμένα, στο 41’ ο Δερμιτζάκης επιχείρησε το γυριστό σουτ από καλή θέση με την μπάλα να περνά μόλις άουτ.

Δύο πέναλτι έκριναν το ματς

Δύο ήταν οι φάσεις στο δεύτερο ημίχρονο που καθόρισαν το νικητή του φιλικού αγώνα στην Άρτα. Η μία σημειώθηκε στο 63’ όταν ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα σε τράβηγμα του Τσιμπούκα στον Δούμτσιο. Ο Γυφτοκώστας ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας από τα έντεκα μέτρα, ένα λεπτό αργότερα. Η δεύτερη καταγράφεται στο 68’ όταν ο διαιτητής αρνήθηκε καθαρό πέναλτι σε σπρώξιμο στον Τσιμπούκα, που διεκδικούσε την κεφαλιά σε σέντρα του Γκαρσία στο δεύτερο δοκάρι.

Μετά το γκολ η Νίκη προσπάθησε να ανταποδώσει, όμως το παιχνίδι έγινε νευρικό και σκληρό σε κάποιες στιγμές, διάθεση που δεν βοήθησε να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Υποψία ευκαιρίας και τελικής ενέργειας καταγράφηκε στο 87’ όταν σε σέντρα του Κρουθ, ο Γκονζάλες πήρε την κεφαλιά όμως η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Βελτιωμένη παρά τις απουσίες

Παρά τις πολλές και σημαντικές απουσίες, κυρίως στον αμυντικό τομέα, η Νίκη Βόλου εμφανίστηκε βελτιωμένη και δικαιούταν κάτι περισσότερο από αυτό που πήρε. Αν ο διαιτητής δεν έκλεινε τα μάτια σε δύο καθαρές περιπτώσεις (δεν μέτρησε καθαρό γκολ και αρνήθηκε μαρς πέναλτι) που αδίκησε τους Βολιώτες, τότε το τελικό αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό. Η Νίκη κατά διαστήματα πάτησε την μπάλα και δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στα καρέ του Σοϊλεμέζογλου, όμως είτε η λάθος τελική πάσα, είτε η λάθος τελική ενέργεια, της στέρησαν τη χαρά του γκολ. Αν το πρωτάθλημα αρχίσει στις 7 Νοεμβρίου, ο Στάικος Βεργέτης έχει το περιθώριο να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την εικόνα της ομάδας του και να παρουσιαστεί πανέτοιμη στην πρεμιέρα.

Οι συνθέσεις:

Καραϊσκάκης (Δημ. Μπέλας): Σοϊλεμέζογλου, Κόκας (34’ Τάμπας), Γιαννιώτης, Λόβριτς, Νταλακούρας, Δερμιτζάκης (71’ Ρουμπανγκούκα), Γαλεάδης (55’ Τσούτσας), Δούμτσιος, Δεινόπαπας (71’ Ντίας), Παπανίκου, Γυφτοκώστας (79’ Κορέλας)

Νίκη Βόλου (Στ. Βεργέτης): Περιστερίδης, Θεοδωρόπουλος (Πέτσης), Πολίμος, Μπόσιο, Τσιμπούκας, Μέτσε, Ντομίνγκεθ, Τσιώλης (62’ Σαλαμούρας), Γκαρσία, Κρουθ, Γκονζάλες

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις