Σε επεισοδιακό παιχνίδι Θησέας-Δήμητρα 2-2 (photos)

Ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε όλα. Γκολ, χαμένο πέναλτι, ένταση, δύο αποβολές κίτρινες κάρτες και στο τέλος οι δύο ομάδες πήραν από ένα βαθμό. Ο λόγος για την αναμέτρηση του Θησέα με τη Δήμητρα, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό γήπεδο της Αγριάς «Γ. Πασχαλίδης» και η οποία έληξε με σκορ 2-2.

Η Δήμητρα ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκε δύο φορές, ενώ είχε και ευκαιρίες να πετύχει κι άλλο τέρμα. Ο Θησέας παρουσιάστηκε βελτιωμένος στην επανάληψη, έχασε πέναλτι με τον Σιώμο στο ξεκίνημα του β’ μέρους και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 92’ με τον Βλάχο.

Το ντέρμπι σημαδεύτηκε από τα επεισόδια που έγιναν στο 80ο λεπτό, όταν μετά από ένα μαρκάρισμα του Μεντί πάνω στον τερματοφύλακα Μυλωνά, προκλήθηκε σύρραξη. Το παιχνίδι διεκόπη για πέντε λεπτά και πριν επαναρχίσει ο διαιτητής Καλατζής έβγαλε δύο κόκκινες κάρτες, μία σε κάθε ομάδα, στον Βουρδάκη από πλευράς Θησέα και στον Στεφανή της Δήμητρας, ενώ έδειξε και κίτρινες κάρτες στου Μυλωνά και Μεντί.

Οι φιλοξενούμενοι του Μιχάλη Ανδρωνά μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και αφού στο 14’ ο Κρανάς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Κουτσιρίμπα (ο τερματοφύλακας του Θησέα μπλόκαρε τη μπάλα στο σουτ του Κρανά), στο 14’ έγινε το 0-1. Ο Βούλγαρης σούταρε, ο Κουτσιρίμπας απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Καρρά ο οποίος από τη δεξιά πλευρά επιχείρησε τη σέντρα και ο Φουρκιώτης με κεφαλιά πέτυχε το 0-1 για τη Δήμητρα.

Ο Θησέας έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 16’ με τον Βλάχο να σουτάρει μέσα από τη μικρή περιοχή και τον Κρανά να του βάζει την κόντρα, διώχνοντας τη μπάλα.

Στο 21’ σε σουτ του Φουρκιώτη ο Κουτσιρίμπας ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε τη μπάλα, ενώ στο 29’ νέο σουτ του Κρανά δεν βρήκε το στόχο, με τη μπάλα να περνά άουτ. Στο 34’ η Δήμητρα έχασε νέα ευκαιρία με τον Φουρκιώτη, με τον νεαρό επιθετικό να πλασάρει και τον Κουτσιρίμπα να διώχνει σωτήρια.

Ο Θησέας στο 37’ είχε ένα σουτ του Σιώμου που κατέληξε στα χέρια του Σταυράκη και στο 39’ οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Βουρδάκης επιχείρησε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βλάχος με ωραία καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Οι πανηγυρισμοί, όμως, των παικτών του Λευτέρη Καλογήρου κράτησαν μόλις πέντε λεπτά, καθώς στο 44’ η Δήμητρα πήρε ξανά «κεφάλι» στο σκορ. Μετά από ωραία επιθετική προσπάθεια των φιλοξενουμένων, ο Θωμαΐδης πάσαρε στον Φουρκιώτη, αυτός επιχείρησε τη συρτή σέντρα και ο Κρανάς πάνω στην κίνηση με πλασέ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-2.

Χαμένο πέναλτι από το Σιώμο, γκολ στο 92’ ο Βλάχος
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θησέας μπήκε αποφασισμένος να κυνηγήσει νωρίς το γκολ της ισοφάρισης, προκειμένου να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Στο 56’ ο Ζαχαράκης πάσαρε στον Σιώμο, αυτός έκανε το σουτ με τον Σταυράκη να μπλοκάρει τη μπάλα. Δύο λεπτά αργότερα, στο 58’, ο Θησέας κέρδισε πέναλτι. Ο Γκάγκας ανατράπηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο Σιώμος στο 60’ ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, με τον Σταυράκη να πέφτει σωστά και να αποκρούει, κρατώντας το 1-2 σ’ εκείνο το χρονικό σημείο για την ομάδα του.

Ο Θησέας ήταν η ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων και στο 71’ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ισοφαρίσει, με τον Σταυράκη να βγαίνει έγκαιρα από την εστία του και να αποκρούει το πλασέ του Βουρδάκη.

Στο 80’ είχαμε τη διακοπή και τα επεισόδια, όπως προαναφέραμε, για να έρθει η ισοφάριση για τον Θησέα στο 92’. Ο Δουλάς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Βλάχος με ωραίο σουτ έγραψε το 2-2.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε στο 101’, δίχως όμως κάποια από τις δύο ομάδες να πετύχει γκολ. Μετά από τρεις αγωνιστικές Θησέας και Δήμητρα δεν έχουν νίκη στο πρωτάθλημα (από δύο ισοπαλίες και μία ήττα), με την ομάδα της Ευξεινούπολης, ωστόσο, να αποσπά ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια δύσκολη έδρα και από έναν δυνατό αντίπαλο.

ΘΗΣΕΑΣ: Κουτσιρίμπας (52’ λ.τρ. Μυλωνάς), Ιακωβίδης, Βαν Ντε Γουίχε, Γκάγκας, Ρακής (52’ Δουλάς), Χατζησταμάτης, Ζαχαράκης (96’ Ζάχος), Τσιανάκας (72’ Αντωνούλης), Βλάχος, Σιώμος, Βουρδάκης.

ΔΗΜΗΤΡΑ: Σταυράκης, Φαράντος, Καρράς, Τσιάτσιος, Στεφανής, Θωμαΐδης (62’ Μεντί), Κρανάς, Δημητρίου, Φουρκιώτης (72’ Τετριμίδας), Ν. Βούλγαρης, Κλουκουτάρας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις