Κορονοϊός: Νέα μέτρα στην εστίαση, τι αλλάζει

Νέα μέτρα ισχύουν πλέον στην εστίαση, όσον αφορά στις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων. 

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, σύμφωνα με την ΚΥΑ οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων αλλάζουν ως εξής:

Εάν δεν παρεμβάλλεται καρέκλα 0,90 εκ.

Εάν παρεμβάλλεται καρέκλα μόνο από τη μια πλευρά μεταξύ τραπεζιών 1,20 εκ.

Εάν παρεμβάλλονται καρέκλες και από τις δυο πλευρές των τραπεζιών 1,80 εκ.

Επίσης, μετά από σχετική ενημέρωση διευκρινίζουμε ότι σε όλους τους χώρους εστίασης και αναψυχής απαγορεύεται ο χορός.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, στην καθημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, τόνισε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Σύμφωνα με την τελευταία αξιολόγηση του ευρωπαϊκού κέντρου (ECDC), οι περισσότερες χώρες της Ευρώπης βρίσκονται σε υψηλό κίνδυνο, ωστόσο η Ελλάδα εξαιρείται από αυτές μέχρι στιγμής.

Ωστόσο, όπως επεσήμανε, παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού και στη χώρα μας, γι’ αυτό τέθηκαν σε εφαρμογή το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας παντού και την απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 00:30 έως τις 05:00.

«Διαπιστώνεται πως η εξάπλωση του ιού εντοπίζονται μεταξύ των νέων γι΄ αυτό απευθύνεται έκκληση στους νεότερους να προσέχουν και να αποφεύγουν μαζικές συναθροίσεις», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως ενώ η συντριπτική πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα, την ίδια ώρα οργανώνονται συγκεκριμένες δραστηριότητες με στόχο την διασπορά του ιού.

Για τον λόγο αυτό εντατικοποιούνται οι έλεγχοι σε όλη τη χώρα τις επόμενες μέρες.

«Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τρίμηνο, οφείλουμε όλοι να τηρήσουμε τα μέτρα που προτείνουν οι ειδικοί. Μάλιστα είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε στον ορίζοντα ένα αποτελεσματικό εμβόλιο, το οποίο θα έχουμε στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές του επόμενου», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να φτάσουμε μέχρι το εμβόλιο με ασφάλεια».

Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως τα θετικά νέα είναι πως παρατηρείται μια σταθεροποίηση στην Αττική, όμως υπάρχει μεγάλη ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα, όπου παρατηρείται έξαρση κρουσμάτων.

«Οι επόμενες 48 ώρες είναι πολύ σημαντικές, ώστε να δούμε αν κάποιες περιφέρειες θα ανέβουν στο επίπεδο επικινδυνότητας», είπε ο κ. Πέτσας.

Κάλεσε τους πιστούς να τηρούν τα μέτρα και αναφερόμενος στις εικόνες που καταγράφηκαν σήμερα με τους ιερείς που έφτασαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη χωρίς μάσκες, τόνισε πως κανείς δεν εξαιρείται από τα μέτρα.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε, τέλος, ότι εξετάζεται η επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας για τα άτομα άνω των 65 ετών και το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης πριν από τις 00:00 και ανακοίνωσε πως το λιανεμπόριο θα παραμένει ανοιχτό ακόμα και στις περιοχές που βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις