Βυθίζεται πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού – Πλοίο του έκοψε την πρύμνη -Πληροφορίες για τραυματίες

Δύο μέλη του πληρώματος του ναρκοθηρευτικού έχουν τραυματιστεί – «Πέρασε απο πάνω του» μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της Maersk – Μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού

Ένα θρίλερ ειναι σε εξέλιξη από τις 7:30 το πρωί έξω από το λιμάνι του Πειραιά όταν ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας Maersk «πέρασε απο πάνω του» από το ναρκοθηρευτικό «Καλυψώ» του Πολεμικού Ναυτικού  με αποτέλεσμα να πάρει κλίση και να εκτιμάται ότι θα βυθιστεί.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες από το protothema.gr έχει κοπεί ένα μεγάλο τμήμα της πρύμνης του ναρκοθηρευτικού του Πολεμικού Ναυτικού.

Σε εξέλιξη είναι επιχείρηση από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό για την περισυλλογή των επιβαινόντων στο πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού.

Κατά πληροφορίες δύο μέλη του πληρώματος έχουν τραυματιστεί και μεταφέρονται στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

IMG-4692
IMG-4693
IMG-4694
IMG-4691

Αρχικώς στην περιοχή είχαν σπεύσει πλοία της ακτοπλοΐας τα οποία απομακρύνθηκαν από το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό που έχουν αναλάβει την επιχείρηση.

Το ναρκοθηρευτικό «Καλυψώ» έχει 57 μέτρα μήκος και μεταφέρει 52 άτομα πλήρωμα.

Η ταυτότητα του «Καλυψώ»

To «Καλυψώ» αποτελεί ένα από τα δώδεκα πλοία τύπου OSPREYπου διέθετε το Αμερικάνικο Ναυτικό και το δεύτερο σε σειρά που κατασκευάστηκε.

Καθελκύστηκε στις 11 Οκτωβρίου 1989 και ενεργοποιήθηκε στις 6 Αυγούστου 1994 από το Αμερικάνικο Ναυτικό με το όνομα USSHERON και πλευρικό αριθμό 52.

Στις 17 Ιανουαρίου 2007 ξεκίνησε η παραλαβή του πλοίου από το Πολεμικό Ναυτικό στην Ναυτική Βάση Ινγκλσάιντ του Τέξας και στις 16 Μαρτίου 2007 παρελήφθη από τον Πλωτάρχη Γ. Καραγεώργη ΠΝ λαμβάνοντας το όνομα Ν/ΘΗ ΚΑΛΥΨΩ με πλευρικό αριθμό Μ-64. Το πλοίο κατέπλευσε στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας στις 16 Ιανουαρίου 2008.

protothema.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις