Αλλαγμένος ο Ολυμπιακός Βόλου με Ξηροφώτο στον πάγκο του

Δυόμισι μήνες προετοιμασίας κοντεύουν οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου και ελπίζουν πως το πρωτάθλημα θα αρχίσει την προγραμματισμένη ημερομηνία, στις 7 Νοεμβρίου.

Οι «ερυθρόλευκοι» ξεκίνησαν την προετοιμασία τους στις 17 Αυγούστου με προπονητή τον Περικλή Αμανατίδη. Ένα μήνα αργότερα, στις 16 Σεπτεμβρίου, την ομάδα ανέλαβε ο Στέφανος Ξηροφώτος, ο οποίος έχει περάσει τη δική του αγωνιστική φιλοσοφία στον Ολυμπιακό.

Στο διάστημα των 40 ημερών που βρίσκεται στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας ο Στέφανος Ξηροφώτος, υπήρξαν ορισμένες προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Ως γνωστόν, αποχώρησαν από τον Ολυμπιακό τέσσερις έμπειροι παίκτες, οι Νίκος Γιαννιτσάνης, Παντελής Ριζογιάννης, Λόρι Κέρι, Βασίλης Κουτσιανικούλης, όπως και οι νεαροί Κώστας Παναγιώτου (έκανε μόλις μία προπόνηση πριν φύγει από την ομάδα) και Γιώργος Αγιώτης.

Η διοίκηση φρόντισε να έρθουν στην ομάδα οι Αργεντινοί Μπρούνο Μπαράνκο και Φράνκο Κολέλα (τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα), καθώς και οι Ιγκόρ Φιλίποβιτς, Κώστας Γεωργακόπουλος, Μάκης Βουκελάτος, Τίμος Πατρώνης.

Ο Ολυμπιακός στα φιλικά που έχει δώσει με προπονητή τον Στέφανο Ξηροφώτο ήταν μια άκρως ανταγωνιστική ομάδα, απέναντι σε ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας (Απόλλων Σμύρνης, Απόλλωνα Λάρισας), ενώ είχε πολύ καλή παρουσία με ομάδες που αγωνίζονται στη Φούτμπολ Λιγκ (Πιερικό, Βέροια και Αιγάλεω). Μάλιστα, παίζοντας όλα τα ματς εκτός έδρας.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν μαχητικό πνεύμα στο παιχνίδι τους, πιέζουν ψηλά τον αντίπαλο και δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο έχουν καλή ανασταλτική λειτουργία, δίχως αυτό να σημαίνει πως δεν αγωνίζονται με επιθετικούς προσανατολισμούς

Άλλωστε, μια ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός που στόχο έχει να ανέβει στη Σούπερ Λιγκ 2, θα πρέπει να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, σε κάθε παιχνίδι να κυνηγά αποκλειστικά τη νίκη, πόσο μάλιστα, όταν η κανονική περίοδος της Φούτμπολ Λιγκ είναι μικρή (18 αγωνιστικές) και θα πρέπει στα πλέι οφ ο Ολυμπιακός να μπει με όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις