Έπλεξε το εγκώμιο του Βόλου η ισπανική “Marca”

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Η εντυπωσιακή πορεία του Βόλου στο πρωτάθλημα έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης με το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα το εκτενές αφιέρωμα της MARCA.

Η μεγαλύτερη ισπανική εφημερίδα, δημοσιεύει εκτενές ρεπορτάζ για την πορεία του Βόλου στο πρωτάθλημα. Στο άρθρο  που έχει τίτλο «Ο Ανχελ Λόπες και ο ταπεινός του Βόλος παλεύουν για να ανέβουν στον Ολυμπο της Σούπερ Λίγκας», φιλοξενούνται και δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού, ενώ  ο συντάκτης της εφημερίδας παρομοιάζει την ομάδα του Βόλου με την Αργοναυτική εκστρατεία όπου ο Ιάσονας και οι γενναίοι του άνδρες ταξίδεψαν ψάχνοντας το χρυσόμαλλο δέρας.

Αναλυτικά το άρθρο της MARCA:
«Η ελληνική μυθολογία διηγείται πως ο Ιάσονας συγκέντρωσε ένα  πλήρωμα γενναίων αντρών και ρίχτηκε στο Αιγαίο ψάχνοντας το χρυσόμαλλο δέρας. Αυτός ο ήρωας της ελληνικής μυθολογίας προερχόταν από την  αρχαία Ιωλκό πάνω στα ερείπια της οποία ορθώνεται η σημερινή πόλη του Βόλου των 100.000 κατοίκων στις ακτές του Παγασητικού κόλπου. Και τώρα  λαμβάνει χώρα  ένας ακόμη ηράκλειος άθλος!

Στον Όλυμπο της ελληνικής Σούπερ λιγκ όπου συνήθως κυριαρχούν ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός (με σποραδικές εξαιρέσεις κάποιον άλλων θαρραλέων ομάδων) λαμβάνει χώρα ένας ηρωικός άθλος . Η ταπεινή ομάδα του Βόλου , που ιδρύθηκε το 2017,  στις πρώτες έξι αγωνιστικής  παλεύει και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Είναι δεύτερη μετά από μια πανάξια ισοπαλία απέναντι στον ΠΑΟ.

Ο καπετάνιος του καραβιού είναι ο Ισπανός Άνχελ Λόπεθ (1983) αφού δοκίμασε τη τύχη του σε διάφορες χώρες τώρα βρίσκεται στην Ελλάδα και δηλώνει στην Μάρκα: “Ήρθα μια βδομάδα πριν την έναρξη της λίγκας , βρήκα μια ομάδα ταπεινή που θέλει να παλέψει για να γίνει μια από τις καλύτερες ομάδες της χώρας. Το σύνθημα μας είναι : είμαστε μια ομάδα ταπεινή αλλά φιλόδοξη. Δεν θεωρούμε τίποτα χαμένο εξαρχής”.

Η σημερινή εικόνα του Βόλου εκπλήσσει όχι τόσο για τη θέση που καταλαμβάνει αυτή τη στιγμή στη βαθμολογία όσο για το γεγονός πως έχει αντιμετωπίσει κάποιους από τους καλύτερους του ελληνικού πρωταθλήματος. ” ΠΑΟΚ, Άρης, ΠΑΟ και Ατρόμητoς είναι ιδιαιτέρως δυνατοί αντίπαλοι που συνηθώς έχουν θέση οδηγού στη βαθμολογία” τονίζει ο Άνχελ Λόπεζ υπερήφανος για τα έως τώρα αποτελέσματα.

Ο “μίστερ”, παρά τα συναισθήματα ευφορίας που έχει φέρει η εξέλιξη των πραγμάτων, εξηγεί πως είναι αποτέλεσμα καθημερινής και πως ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. ” Καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια για να μεταδώσουμε στην ομάδα τι ζητάμε. Πιέζουμε ψηλά, χειριζόμαστε καλά την μπάλα στο πεδίο του αντιπάλου, αποφεύγουμε τις περίπλοκες καταστάσεις στο δικό μας και όλοι παίζουμε με μεγάλη ένταση δίνοντας τα πάντα”, λέει στην ανάλυση του ο Άνχελ Λόπεζ

“Στην ομάδα έχουν έρθει 15 νέα πρόσωπα που δεν γνωριζόντουσαν ούτε είχανε παίξει μαζί και ένας προπονητής που έφτασε μια βδομάδα πριν την έναρξη της διοργάνωσης… Δουλέψαμε κόντρα στον χρόνο, ζούμε την κάθε μέρα και ξέρουμε πως το ελληνικό πρωτάθλημα είναι απαιτητικό” , παραδέχεται ο Ισπανός τεχνικός όσον αφορά τα αποτελέσματα της έως τώρα προσπάθειας.

Εννιά εθνικότητες διαφορετικές συνθέτουν το πλήρωμα της ομάδας, σε αντίθεση με τον Ιάσονα δεν μπόρεσε να το επιλέξει ο ίδιος αλλά αισθάνεται “πολύ περήφανος με το καλό ξεκίνημα στη διοργάνωση”. Μόνο ο χρόνος θα δείξει ένα το πλοίο του Άνχελ Λόπεθ θα φτάσει στον προορισμό του, κι αν γίνει αυτό τότε ανοίγουν οι πύλες του Ολύμπου για να φέρει σε πέρας τον Ηράκλειο άθλο του με τον σεμνό και άπειρο Βόλο, μετατρέποντας τον σε έναν πραγματικό ήρωα.