Ατελείωτη… δράση για τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου (photos)

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Χωρίς συμμετοχή σε αγώνα δρόμου κύλησε η βδομάδα για τους δρομείς του ΣΔΥ Βόλου, καθώς οι περισσότερες διοργανώσεις ματαιώνονται λόγω των μέτρων για τον covid-19. Κάθε άλλη δράση όμως στους δρόμους και στη φύση συνεχίζεται κανονικά και με ασφάλεια, προσφέροντας στους συμμετέχοντες τα οφέλη σε υγεία και ευεξία που χαρίζει ο αθλητισμός.

Στην  ποδηλατική δράση, ο Γιάννης Κλόκας εξασφάλισε μία ακόμη θέση στο βάθρο καθώς τερμάτισε 3ος στο Tihio Mountain Bike Race απόστασης 16 χιλιομέτρων με χρόνο κατά 7 λεπτά καλύτερο από πέρυσι. Έκλεισε συνεπώς με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν καθώς θα ξανααγωνιστεί στο 2021.
Κανονικά συνεχίστηκαν και οι πεζοπορίες, έτσι την Κυριακή μέλη του συλλόγου έκαναν τη διαδρομή 10 χιλιομέτρων Άγιος Ονούφριος – Μακρινίτσα – Σταγιάτες – Άγιος Ονούφριος. Τα τοπία ήταν φανταστικά και είχαν ως αποκορύφωμα τη θέα του Βόλου, του Παγασητικού και του Πηλίου, ενώ η στάση στην πλατεία της Μακρινίτσας στο μισό της διαδρομής, προσέφερε και άλλες όμορφες εικόνες. Μία μέρα πριν, το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, μέλη του συλλόγου έτρεξαν σε προγραμματισμένη ομαδική προπόνηση τη διαδρομή 6 χιλιομέτρων του Γορίτσα Trail Run & MTB Festival. Άλλοι δρομείς του συλλόγου έτρεξαν την Κυριακή τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου Ριζομύλου – Κερασιάς που διοργανώθηκε με τον ΣΔΥ Βόλου για 16 χρόνια, από το 1999 ως το 2014.

Μερικές ημέρες πριν ο Ζήνωνας Λουλούδης και η Αντωνία Ελευθεράκη ακολούθησαν την πεζοπορία στα Ανατολικά Άγραφα – κορυφή Βουλγάρα από τον ΕΟΣ Βόλου, ενώ η Έλλη Τασιά μετείχε στην πεζοπορία του Α.Χ.Ο.Λ. Βοιωτίας στη Γκιώνα (Στρομη – Καλοσκοπή). Η Λίνα Δανιηλίδου και η Ειρήνη Σπυριδώνη έκαναν ποδηλασία ως την Πορταριά και κατόπιν διέσχισαν σε πεζοπορία το Μονοπάτι των Κενταύρων. Αντίστοιχα τα μέλη του ΣΔΥΒ έκαναν πολυάριθμες διαδρομές και προπονήσεις στα βουνά και στους δρόμους της περιοχής μας.

Πεζοπορία στο Βένετο αυτή την Κυριακή
Την Κυριακή 1 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία από το Βένετο σε μία φανταστική διαδρομή προς τις νεροσπηλιές. Η αναχώρηση από τον Βόλο θα γίνει στις 8.30 το πρωί της Κυριακής έξω από τη Νομαρχία (Ιωλκού με Αναλήψεως) και βέβαια μπορεί να μετέχει όποιος θέλει ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του συλλόγου. Καθώς μπαίνουμε στον χειμώνα, όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει σε κάθε πεζοπορία να φέρουν αντιανεμικά και αδιάβροχα ακόμη και αν ο καιρός προμηνύεται καλός. Επίσης πρέπει να παρακολουθούν τη σελίδα του συλλόγου, καθώς αν η πρόβλεψη καιρού για κάποια πεζοπορία θα αναφέρει κακές καιρικές συνθήκες, η πορεία θα αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας.

Την Κυριακή 8 Νοεμβρίου που επρόκειτο να διεξαχθεί ο Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας ο οποίος ματαιώθηκε, δρομείς του συλλόγου και όχι μόνο, θα τρέξουν τις αποστάσεις του αγώνα 42.195 μέτρα, 10 και 5 χιλιόμετρα σε ρυθμό προπόνησης με εκκίνηση από τις Πλάκες προς Άφησο ή Αγριά ανάλογα την απόσταση, με επιστροφή, με ώρες εκκίνησης αντίστοιχα στις 8.30, 8.45, 9.00 πμ. Φυσικά μπορεί να μετέχει όποιος θέλει, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του ΣΔΥ Βόλου, ενώ όλοι πρέπει να φροντίσουν και για την τροφοδοσία τους. Θα καταγραφούν οι συμμετοχές όλων ανά απόσταση, και θα δημοσιευθούν αλφαβητικά, καθώς δεν πρόκειται για αγώνα. Επισημαίνεται επίσης ότι κάθε Τρίτη και Παρασκευή τα μέλη του ΣΔΥ Βόλου πραγματοποιούν ομαδική προπόνηση σε ελεύθερο ρυθμό και απόσταση, με εκκίνηση στις 16.30 από τις Πλάκες, και η συμμετοχή είναι πάντα ελεύθερη για όποιον θέλει να μετέχει.