Άνετη ΝΙΚΗ – πρόκριση με Αγχίαλο

Την πρόκρισή της στους οκτώ του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ κατέκτησε η Νίκη ξεπερνώντας το εμπόδιο της Αγχιάλου, σε παιχνίδι που διεξήχθη στο «Π. Μαγουλάς». Ο Κώστας Βελιτζέλος χρησιμοποίησε, όπως ήταν αναμενόμενο, ποδοσφαιριστές που δεν είχαν λίγο ή και καθόλου χρόνο συμμετοχής στα επίσημα ματς. Η Νίκη κέρδισε άνετα με σκορ 3-0 χάρη σε τέρματα των Κανταρτζή (16′), Νάκα (58′) και Βέργου (75′).

Επιστροφή Νάκα και 4-3-3 για τη Νίκη

Με τον Στέλιο Νάκα να επανέρχεται στην αγωνιστική δράση και να παίρνει φανέλα βασικού παρατάχθηκε η Νίκη κόντρα στην Αγχίαλο. Την εστία των κυανολεύκων υπερασπίστηκε ο Παπουρτζής, στο δεξί άκρο της άμυνας αγωνίστηκε ο Κεμάλι, ενώ στο αριστερό ο Λάμπρου, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κανταρτζής και Αναστασίου, την τριάδα του κέντρου αποτέλεσαν οι Ματθαίου, Βέργος και Πασκούλεφ ενώ στην επίθεση τοποθετήθηκαν οι Κιπτίου, Νάκας και Βουρδάκης.

Μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά η Νίκη βρήκε τα πατήματά της και ήλεγξε τον χώρο της μεσαίας γραμμής, προσπαθώντας να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη, συμπαγή άμυνα. Η πρώτη καλή στιγμή σημειώθηκε στο 13′ με τον Κιπτίου να δοκιμάζει το πόδι και την μπάλα να καταλήγει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Σταθόπουλου. Στην επαναφορά ο Ματθαίου πλάσαρε, όμως ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων είπε και πάλι «όχι».

aivazoglou-782-100

Με Κανταρτζή το 1-0

Η πίεση της Νίκης απέδωσε καρπούς τρία λεπτά αργότερα όταν ο Κανταρτζής πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Αγχιάλου, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κιπτίου.

Στο 24′ οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στο 2-0 όταν ο Κιπτίου σούταρε από μακρινή απόσταση με την μπάλα να περνά λίγο άουτ. Τα υπόλοιπα λεπτά του ημιχρόνου κύλησαν με τη Νίκη να πιέζει και τους γηπεδούχους να προσπαθούν να χτυπήσουν με αντεπιθέσεις, χωρίς όμως την κλασική ευκαιρία για τις δύο ομάδες.

“Κλείδωσε” με Βουρδάκη και Βέργο

Στην επανάληψη οι παίκτες του Κώστα Βελιτζέλου συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό ώστε να «κλειδώσουν» το ματς και να μην βρεθούν προ εκπλήξεων. Η προσπάθεια τους αντάμειψε στο 58′ όταν ο Βουρδάκης βρέθηκε σε θέση βολής εντός της περιοχής και με το δεξί έγραψε το 2-0.

Ο Νάκας θα μπορούσε να τριπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας όμως το σουτ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Σταθόπουλου. Ότι δεν κατάφερε ο Νάκας το πέτυχε ο Βέργος δύο λεπτά αργότερα, όταν με μακρινό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Στους οκτώ η Νίκη θα αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Σκιάθος – Άρης Μελισσατίκων.

Ο Στέλιος Νάκας που επανήλθε μετά από δίμηνη αγωνιστική απραξία λόγω του τραυματισμού του στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Πύρασο, θα χρειαστεί χρόνο για να επανέλθει στο 100% των δυνατοτήτων καθώς είναι φανερό πως του λείπει ο ρυθμός.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Παπουρτζής, Κεμάλι (22′ Αλεξανδρής – 46΄Κόλα), Λάμπρου, Κανταρτζής, Αναστασίου, Βέργος, Ματθαίου, Νάκας, Βουρδάκης, Κιπτίου, Πασκούλεφ (30′ Μπαλαράμπε).
ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Σταθόπουλος, Τσαρδακάς, Τσάμης, Μηδειάτης, Μπούτλας Α., Τσακόγιας, Μπούτλας Χ., Σίμος (61′ Πίλος), Καραγιώργος (80′ Λαζόγλου), Φούκης, Τσέλιος (66′ Σγατζής).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις