Ήταν ψηλό για την ΑΕΚ το εμπόδιο της Λέστερ (video)

Την ήττα με 2-1 από την Λέστερ στο ΟΑΚΑ γνώρισε η ΑΕΚ, με την αγγλική ομάδα να είναι υψηλό εμπόδιο, να φτάνει γρήγορα στο 0-2, αλλά με την ΑΕΚ να κάνει υπερπροσπάθεια για την ισοφάριση.
Έτσι, η ΑΕΚ έχασε και το 2ο ματς στον όμιλο και έμεινε στο 0… Κάτι που δυσκολεύει πολύ την ζωή της στον όμιλο με Λέστερ-Μπράγκα να έχουν τον πρώτο λόγο πια για την πρόκριση με 2Χ2.

Η ΑΕΚ έκανε σημαντικά λάθη και η Λέστερ τα εκμεταλλεύτηκε, ενώ αντίστοιχα η ίδια… σπατάλησε πολλές ευκαιρίες.

Βάρντι με πέναλτι στο 18′ και Τσαντουρί στο 39′ έκαναν το 0-2, ενώ ο Τάνκοβιτς στο 49′ μείωσε στο τελικό 1-2

Ότι κακό έκανε σε κρίσιμες φάσεις στο α’ ημίχρονο, η ΑΕΚ πήγε να το… ισιώσει στο β’ σε λίγα λεπτά. Αλλά δεν είχε τύχη, δυνάμεις, λύσεις και ίσως πιο άμεσες επεμβάσεις από τον πάγκο από πλευράς Καρέρα. Έτσι, ηττήθηκε με 1-2 από την Λέστερ παρότι έκανε μις σπουδαία προσπάθεια στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων για να απειλήσει μία τόσο δυνατή ομάδα όπως η Λέστερ. Ωστόσο, στο τέλος της βραδιάς δεν πήρε ούτε βαθμό και σε συνδυασμό με το διπλό της Μπράγκα στην Ζόρια είναι με την πλάτη στον τοίχο στον όμιλο πριν τα διπλά ματς με τους Ουκρανούς (εκτός και εντός).

Στο πρώτο ημίχρονο η ΑΕΚ είχε πολύ καλή παρουσίαση και ενέργεια με το 4-2-3-1 μέχρι το 17’. Είχε πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή, είχε φάσεις, αλλά το πέναλτι που έκανε ο Τσιντώτας στον Βάρντι και έγινε το 0-1… έκοψε τον αέρα της. Μάλιστα, ο Ουντέρ είδε τον πορτιέρε της ΑΕΚ να του λέει… όχι λίγα λεπτά μετά για 2ο γκολ. Ωστόσο, μετά από 10 λεπτά η ΑΕΚ άγγιξε 2 φορές το γκολ με τον Λιβάια να αστοχεί δις σε σπουδαίες στιγμές (το πρώτο το έβγαλε εντυπωσιακά ο Σμάιχελ). Η ΑΕΚ όμως μπορεί να πέταγε τις ευκαιρίες που είχε στη διάθεση της, η Λέστερ αντιθέτως τις έκανε γκολ. Και στο 39’ από ανισορροπία της άμυνας ήρθε το 2ο γκολ του Τσαντούρι με την ΑΕΚ να… παγώνει από 2 άχαρα γκολ πριν το 45λεπτο.

Με την έναρξη του β’ ημίχρονου ο Καρέρα έβαλε Ολιβέιρα-Τάνκοβιτς αντί των Λιβάια-Ανσαριφάρντ και έφερε τον Λόπες μπακ και τον Ινσούα μπροστά του. Με το ξεκίνημα η ΑΕΚ μείωσε σε 1-2 με τον Τάνκοβιτς μετά από ασίστ του Μάνταλου, ενώ δύο λεπτά μετά με τους ίδιους πρωταγωνιστές ο Σουηδός έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση.

Η Λέστερ εν συνεχεία ισορρόπησε για να κρατήσει την ΑΕΚ, αλλά οι κινήσεις-φωτιά του Τάνκοβιτς δημιουργούσαν συνεχώς κινδύνους. Όμως η Ενωση δεν είχε δυνάμεις, τα χαφ είχαν κουραστεί, λύσεις δεν υπήρχαν αλλά και ο Καρέρα έβαλε αρκετά αργοπορημένα Μαχαίρα-Σαμπανάτζοβιτς-Βασιλαντωνόπουλο στο 86’ δίχως να προλάβουν να δώσουν πολλά.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (86’ Βασιλαντωνόπουλος), Σβάρνας, Νεντελτσεάρου, Ινσούα (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Σάκχοφ (86’ Μαχαίρας), Κρίστισιτς, Λιβάγια (46’ Τάνκοβιτς), Μάνταλος, Λόπες, Ανσαριφάρντ (46’ Ολιβέιρα)

Λέστερ: Σμάιχελ, Φοφανά, Μόργκαν, Φουκς (46’ Τόμας), Ουντέρ (66’ Πράετ), Τσουντχούρι (66’ Μεντί), Τίλεμανς, Τζάστιν, Ολμπράιτον, Μάντισον (74’ Μπερνς), Βάρντι (70’ Ιενάτσο).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις