Τρόμαξε την Γρανάδα ο ΠΑΟΚ (video)

Ο ΠΑΟΚ δεν τα κατάφερε μέσα στην Ισπανία, αν και πάλεψε για τη νίκη, φτάνοντας κοντά αλλά παίρνοντας το βαθμό της ισοπαλίας (0-0) στο «αντίο» του Αμπέλ Φερέιρα.
Ο Δικέφαλος επιδίωξε να πάρει το πρώτο του τρίποντο στους ομίλους, με τους Αουγκούστο και Ροντρίγκο να επιστρέφουν στην αρχική ενδεκάδα του Δικεφάλου μετά τον τραυματισμό τους. Όμως, δεν τα κατάφερε απέναντι στη Γρανάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα αφού είχε επικρατήσει της Αϊντχόφεν στην πρεμιέρα.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο, προσπαθώντας να επιβάλει τον δικό του ρυθμό στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να έχει την ευκαιρία για κάποιο γκολ. Μετά το 15ο λεπτό, ήταν η ώρα της Γρανάδας να ανεβάσει ταχύτητα και να πάρει τα δικά της μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, όμως και αυτή, δεν κατάφερε να κάνει κάτι το αξιοσημείωτο, αφού οι παίκτες του Δικεφάλου έκλειναν πολύ καλά όλους τους χώρους.

Η μεγάλη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στον ΠΑΟΚ, με τον Ίνγκασον να βγάζει τη σέντρα και τον Σβαμπ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι του Ρουί Σίλβα.

Τα ηνία στη συνέχεια του πρώτου μέρους πήρε αποκλειστικά ο Δικέφαλος, που έκλεισε στα καρέ της τη Γρανάδα, όμως πέρα από μία ευκαιρία του Ίνγκασον που ήταν ιδιαίτερα κινητικός και με μία εξαιρετική ενέργεια έφτασε από τη μεσαία γραμμή μέχρι τη μεγάλη περιοχή και σούταρε, δεν είχε κάποια άλλη αξιοσημείωτη φάση.

Τα νεύρα είχαν κυριαρχήσει στα πρώτα 45’ λεπτά, ιδιαίτερα από την πλευρά τον γηπεδούχων, με τον διαιτητή, Τιάγκο Μάρτινς, να αφήνει σε πολλές περιπτώσεις το σκληρό παιχνίδι των Ισπανών, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των «ασπρόμαυρων».

Στο 50ο λεπτό, η Γρανάδα δημιούργησε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της μέχρι εκείνο το σημείο στο ματς, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Γκοναλόν πήρε την κεφαλιά, με τον Ζίβκοβιτς να διώχνει εντυπωσιακά με γροθιές. Από εκείνο το σημείο και μετά, καμία ομάδα δεν κατάφερε ουσιαστικά να δημιουργήσει κάποια καλή ευκαιρία, με τον Δικέφαλο να προσπαθεί με κάποια σουτ κυρίως μετά το 80′ να πετύχει γκολ, χωρίς να τα καταφέρνει.

Οι «ασπρόμαυροι» φωνάζουν για πέναλτι στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων, μετά από σπρώξιμο στον Σβαμπ μέσα στην περιοχή, με τον Πορτογάλο ρέφερι να δείχνει… παίζεται.

Γρανάδα: Σίλβα, Βαγιέχο, Ζερμέν, Ερέρα (Μολίνα 60′), Νέβα, Γκοναλόνς (Μπράις 90′) Μιγιά, Μασίς (Ντουάρτε 90′), Πουέρτας, Κένεντι (Σόρο 73′), Σουάρεζ (Μοντόρο 73′).

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Κρέσπο, Βαρέλα, Ίνγκασον, Γιαννούλης, Αουγκούστο, Σβαμπ, Ροντρίγκο (Ουαγκέ 75′), Μουργκ (Ελ Καντουρί 69′), Α. Ζίβκοβιτς, Τσόλακ (Σβιντέρσκι 69′).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις