“Βράζει” το Βελεστίνο για τη διαιτησία Ευαγγελιά – Μπαρτζιάλη – Επιστολή διαμαρτυρίας στην ΕΠΣΘ

“Βράζει” το Βελεστίνο για τη διαιτησία των Ευαγγελιά και Μπαρτζιάλη στο ματς Κυπέλλου με αντίπαλο τον Πρωτεσίλαο και για τον λόγο αυτό η διοίκηση του Ρήγα Φεραίου προχώρησε σε έγγραφη διαμαρτυρία προς την Τοπική Επιτροπή Διαιτησίας Ε.Π.Σ. Θεσσαλίας.

Θέμα: Διαμαρτυρία για άσκηση καθηκόντων διαιτητών.

Με την παρούσα επιστολή o Α.Σ. Βελεστίνου ‘’ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ’’ διαμαρτύρεται έντονα για την απαράδεκτη διαιτησία των μελών σας (Ευαγγελιά – Μπαρτζιάλη) που οδήγησε την ομάδα μας στον αποκλεισμό από την επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΘ, στο αγώνα με τον Πρωτεσίλαο, στο Στάδιο Βελεστίνου, την Τετάρτη 28/10/2020 στο πλαίσιο της Γ’ φάσης του θεσμού. Εκφράζουμε την δυσαρέσκεια και τον προβληματισμό μας, διότι οι υποδείξεις των ανωτέρω αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα.

Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην φάση του Α’ μέρους της παράτασης, όπου δεν καταλογίστηκε καταφανέστατο πέναλτι υπέρ της ομάδας μας, αφού ο αμυντικός της αντίπαλης ομάδας, ύστερα από εκτέλεση φάουλ, αντέδρασε ως ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ!!!! Το γεγονός ότι υπάρχει καταφανέστατο πέναλτι μπορεί να αποδειχτεί από το βίντεο του αγώνα, το οποίο είναι στη διάθεσή σας.

Το στιγμιότυπο της επίμαχης φάσης έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε πολλά αθλητικά sites της Μαγνησίας, καθώς και των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης. Τα σχόλια του φίλαθλου κοινού…..μιλούν μόνα τους και μας επιβεβαιώνουν!!! Ο διαιτητής του αγώνα είχε οπτική επαφή και υποδεικνύει την συνέχιση του αγώνα, παρόλο που ταυτόχρονα το σύνολο των παικτών της ομάδας μας διαμαρτυρήθηκε έντονα.

Αξίζει, να αναφέρουμε ότι οι παίκτες της αντίπαλης ομάδας δεν εκδήλωσαν καμία αντίδραση!!! Ακόμα και αν δεχτούμε ότι ο διαιτητής (Ευαγγελιάς) δεν είχε ξεκάθαρη κρίση, όφειλε να συμβουλευτεί τον βοηθό του (Μπαρτζιάλη), ο οποίος παρόλο που και αυτός είχε πολύ καλό οπτικό πεδίο, δεν ύψωσε την σημαία του, φοβούμενος, προφανώς, να σηκώσει το βάρος της ευθύνης.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό που μας ανάγκασε να οδηγηθούμε στην έγγραφη διαμαρτυρία προς την ένωσή σας (με κοινοποίηση στην ΕΠΣΘ) αλλά και η συνολική διαιτησία προς το ιστορικό μας Σωματείο, αφού στα τελευταία 3 παιχνίδια έχουμε δεχτεί ισάριθμες αποβολές παικτών (σ.σ από διπλές κίτρινες κάρτες) όπου οι διαιτητές εξαντλούν όλα τα περιθώρια αυστηρότητας.

Τέτοιες διαιτησίες αδικούν κατάφωρα Σωματεία όπως το δικό μας που παλεύουν καθημερνά για την επιβίωσή τους. Τέτοιοι διαιτητές, δεν σέβονται ούτε την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών που ιδρώνουν μέσα στα γήπεδα, αλλά ούτε και των παραγόντων που «ματώνουν» οικονομικά για να διατηρηθούν όλα αυτά τα Σωματεία και να συμμετέχουν αξιοπρεπώς στις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους.

Επιπροσθέτως, εκθέτουν και την Τοπική Ένωση Διαιτησίας της ΕΠΣΘ, η οποία τους εμπιστεύεται να διαιτητεύουν κρίσιμους αγώνες και, εν τέλει, τα στελέχη της να απολογούνται για τις αστοχίες και τα σοβαρά λάθη των διαιτητών. Είναι κρίμα, διότι είναι διαιτητές σε πρωταθλήματα που διοργανώνει μια ιστορική ΕΠΣ και πρέπει να επιδεικνύουν την ανάλογη σοβαρότητα και υπευθυνότητα εντός των αγωνιστικών χώρων.

Απαιτούμε το αυτονόητο. Απαιτούμε ισονομία και ισοτιμία (50-50) από τους διαιτητές και γι’ αυτό ζητάμε την παραδειγματική τιμωρία των δύο μελών σας που με τις αποφάσεις τους αλλοίωσαν το αποτέλεσμα του αγώνα με συνέπεια να αποκλειστεί η ομάδα μας από την επόμενη φάση του θεσμού. Για το λόγο αυτό σας κάνουμε γνωστό ότι στο εξής όλοι οι αγώνες της ομάδας μας θα μαγνητοσκοπούνται και το οπτικοακουστικό υλικό θα είναι στην διάθεσή σας όποτε το επιθυμείτε.

Τέλος δηλώνουμε, προς κάθε πλευρά, ότι ως Διοίκηση θα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο τον Σύλλογό μας από όλους αυτούς που δεν σέβονται την ιστορία του, αλλά κυρίως δεν σέβονται την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών μας μέσα στους αγωνιστικούς χώρους.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις