Εξαιρετικός ο Ολυμπιακός Β, τσάμπα ήττα από την Παναχαϊκή

Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο φιλικό που έγινε σήμερα το απόγευμα στην Πάτρα, παρά την ήττα με 1-0 από την Παναχαϊκή. Άξιζαν τουλάχιστον την ισοπαλία οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι δέχθηκαν το γκολ της ήττας από τον Νίκο Κουσκουνά στο 78’

Εξαιρετική εμφάνιση των παικτών του Στέφανου Ξηροφώτου στο πρώτο ημίχρονο, ενώ τραυματίες αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο οι Μπαράνκο και Ξενοδόχοφ.

Πώς αγωνίστηκε ο Ολυμπιακός
Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Στέφανος Ξηροφώτος, παρέταξε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Ξενοδόχοφ, με τον Παπακώστα να καλύπτει το δεξί άκρο της άμυνας και τον Μπουτζίκο το αριστερό. Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο αποτέλεσαν οι Φιλίποβιτς και Γιαννίτσης. Οι Αγρόδημος και Κόλα αγωνίστηκαν στον άξονα, ενώ την μεσοεπιθετική τριπλέτα αποτέλεσαν οι Βουκελάτος (αριστερά), Σκοπελίτης (δεξιά) και Ντα Κάμπο πίσω από τον προωθημένο Μπαράνκο.

Εξαιρετικός στο πρώτο μέρος οι «ερυθρόλευκοι»
Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και η ομάδα που ήλεγχε τον ρυθμό, δημιουργώντας ευκαιρίες μπροστά από το τέρμα του Σούλη, με τον Γεράσιμο Βουκελάτο να είναι ο παίκτης που βρέθηκε τέσσερις φορές σε θέση βολής.

Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν ψηλά τους παίκτες της Παναχαϊκής, έβγαλαν πάθος και ενέργεια στο παιχνίδι τους, περιορίζοντας σε πολύ μεγάλο βαθμό την επιθετική δραστηριότητα των ποδοσφαιριστών του Νίκου Παπαδόπουλου.

Είναι χαρακτηριστικό, πως μόλις μία φορά στο 14’ η Παναχαϊκή έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Μπάτροβιτς έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, πάσαρε στον Νίκο Κουσκουνά και αυτός με σουτ έστειλε τη μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Ξενοδόχοφ.

Οι παίκτες του Στέφανου Ξηροφώτου απείλησαν την εστία της Παναχαϊκής στο 6’ με τον Βουκελάτο (σουτ έξω από την περιοχή μπλόκαρε τη μπάλα ο Σούλης). Ο ίδιος παίκτης στο 16’ έκανε το διαγώνιο σουτ, με τον τερματοφύλακα της Παναχαϊκής να διώχνει με γροθιές, ενώ στο 28’ σε σουτ του Βουκελάτου, ο Παπάτης έδιωξε τη μπάλα σε πλάγιο άουτ.

Η καλύτερη στιγμή του Ολυμπιακού στο πρώτο 45λεπτο σημειώθηκε στο 29’. Ο Βουκελάτος με εντυπωσιακό τρόπο έκανε το κοντρόλ, σούταρε, μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να περνά λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Σούλη.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν μία ακόμη καλή στιγμή στο 37’, όταν ο Κόλα εκτέλεσε φάουλ, με τον προωθημένο Φιλίποβιτς να πιάνει την κεφαλιά, με τη μπάλα, ωστόσο, να περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της Παναχαϊκής.

Χωρίς ρυθμό το δεύτερο ημίχρονο
Στο δεύτερο ημίχρονο υπήρχαν πολλά δυνατά μαρκαρίσματα, αρκετές διακοπές στο παιχνίδι, ενώ οι πολλές αλλαγές και από τις δύο ομάδες δεν επέτρεψαν να υπάρχει ρυθμός στο ματς. Η Παναχαϊκή εκμεταλλεύτηκε μία αμυντική αδράνεια των «ερυθρολεύκων» και με τον Κουσκουνά πέτυχαν γκολ, που ήταν και το μοναδικό της αναμέτρησης.

Από πλευράς Ολυμπιακός έφυγαν τραυματίες από τον αγωνιστικό χώρο οι Μπρούνο Μπαράνκο και Γκενάτι Ξενοδόχοφ (χτύπησε στη γάμπα).

Στο 52’ ο Πατάπης έκανε ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Μπαράνκο, ο Αργεντινός επιθετικός χτύπησε στη μύτη και αποχώρησε, ενώ υπήρξαν αψιμαχίες μεταξύ παικτών και των δύο ομάδων.

Στο 59’ ακυρώθηκε, ως οφσάιντ γκολ που πέτυχε ο Ιάσων Παπαδημητρίου, ενώ στο 69’ ο Παπαδημητρίου δεν πρόλαβε να πλασάρει, ενώ στο 78’ έγινει το 1-0 για τον Παναχαϊκή. Ο Μπάτροβιτς έδωσε για τον Σκεπετάρη και εκείνος για τον Κουσκουνά, που σε κενή εστία διαμόρφωσε το 1-0.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ντεμπούτο με τον Ολυμπιακό έκανε στο δεύτερο ημίχρονο ο Φράνκο Κολέλα, ο οποίος στο 84’ είχε μια πολύ ωραία προσπάθεια, για να κλειστεί την τελευταία στιγμή, πριν πασάρει στον Παπαδημητρίου που ήταν σε θέση βολής.

Διαιτητής: Καδάς
Κίτρινες: Λαρέα, Βουκελάτος, Πατάπης

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Σούλης (46’ Κολοβούρης), Σταμόπουλος (72’ Μπελεζάκης), Πατάπης, Λαρέα, Αποστολόπουλος (46’ Πάνος), Μουστακόπουλος (72’ Κόκας), Μπρους (46’ Ανάκογλου), Παπαδόπουλος (46’ Σκεπετάρης), Αραβίδης (58’ Τσερούτι), Μπάτροβιτς (81’ Μασούρας), Κουσκουνάς (81’ Γιούσης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Ξενοδόχοφ (81’ λ.τρ. Λαδάς), Παπακώστας (88’ Μαστακούλης), Μπουτζίκος, Φιλίποβιτς (88’ Ρόκας), Γιαννίτσης, Αγρόδημος (88’ Κάβουρας), Κόλα (88’ Ζιάκας), Βουκελάτος (66’ Βασιλούδης), Σκοπελίτης (77’ Πατρώνης), Ντα Κάμπο (63’ Κολέλα), Μπαράνκο (57’ λ.τρ. Παπαδημητρίου).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις