Μερικό lockdown με… ανοιχτό παράθυρο στα ομαδικά αθλήματα

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τον τρόπο με τον οποίο εξειδικεύονται στον αθλητισμό τα νέα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως στις περιοχές με αυξημένο κίνδυνο, εκτός εξαιρέσεων, θα επιτρέπεται η διεξαγωγή αγώνων της Super League 1, και των ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League, Europa League) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της FIFA.

Αναφορικά με τις εξαιρέσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ – ΜΠΕ, αν κάποιο πρωτάθλημα χαμηλότερης κατηγορίας εξασφαλίσει εγγυήσεις για την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και φυσικά την υποβολή σε εβδομαδιαίο τεστ, τότε θα ανάψει το «πράσινο φως» για τη συνέχειά του.

Όσον αφορά της περιοχές επιτήρησης (επίπεδο Α) ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως επιτρέπονται προπονήσεις και αγώνες χωρίς θεατές, μείωση στο 75% των αθλητών που λαμβάνουν μέρος, ενώ ισχύουν τα ειδικά πρωτόκολλα για τις προπονήσεις και τους αγώνες.Aν κάποιο πρωτάθλημα χαμηλότερης κατηγορίας εξασφαλίσει εγγυήσεις για την αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου και φυσικά την υποβολή σε εβδομαδιαίο τεστ, τότε θα ανάψει το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή του.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις