«Μέναμε 8 άτομα σε ένα σπίτι, τρώγαμε πίτσα με σαρδέλα»

Στις 27 Οκτωβρίου η Σλόβαν Λίμπερετς ανακοίνωσε την απόκτηση του Ελληνα Μάριου Πουρζιτίδη με ελεύθερη μεταγραφή. Ο 21χρονος αμυντικός που έπαιζε μέχρι το Μάρτιο στον Πλατανιά, πήρε την ευκαιρία από την τσέχικη ομάδα και πλέον βρίσκεται στο ρόστερ της.

Το Metrosport.gr μίλησε με τον Μάριο Πουρζιτίδη για την απόφαση να μετακομίσει στην Τσεχία, την προσέγγιση της Σλόβαν, τα 35 παιχνίδια με τον Πλατανιά. Ο 21χρονος μας μίλησε για τις καταστάσεις που έζησε στην ομάδα των Χανίων που τον βοήθησαν να σκληραγωγηθεί, τα καλοκαίρια στην Τσεχία και τη γλώσσα που του έδωσε το εισιτήριο για μια ομάδα που ασχολείται συνεχώς με νεαρούς ποδοσφαιριστές και τους εξελίσσει με αποτέλεσμα να τους πουλάει και να ζει από αυτό.

Μεταξύ άλλων δήλωσε στο metrosport.gr:

-Εχεις παίξει σε 35 παιχνίδια με τη φανέλα του Πλατανιά στη δεύτερη κατηγορία (Σούπερ Λιγκ 2+Φούτμπολ Λιγκ) και στο Κύπελλο. Πιστεύεις πως ένα τόσο σκληρό πρωτάθλημα σου έκανε καλό για την εξέλιξή σου;

«Σίγουρα μου έκαναν καλό όλα τα παιχνίδια, ευχαριστώ τον Γιάννη Τάτση που με εμπιστεύτηκε, σίγουρα θα με βοηθήσει η εμπειρία μου από την Ελλάδα στο τσέχικο πρωτάθλημα».


-Πως ήταν τα πράγματα στον Πλατανιά;

«Το 2018 πήγα στην Κ20, έμενα σε ένα σπίτι που έμεναν 8 άτομα, υπήρχαν μέρες που τρώγαμε πίτσα με σαρδέλα και αυγό ή ρύζι σκέτο. Ηταν δύσκολα τα πράγματα από άποψης οργάνωσης, το φαγητό ήταν από ένα εστιατόριο που έτρωγε η μεγάλη ομάδα, ήταν μια δύσκολη χρονιά που με έκανε πιο δυνατό και μου έδειξε τι να περιμένω στον έξω κόσμο. Με βοήθησαν οι γονείς μου, αν και δεν μου αρέσει να τους ζητάω χρήματα.

1970278.jpg

Τη δεύτερη χρονιά υπέγραψα επαγγελματικό συμβόλαιο, με βοήθησε το σύστημα που έπαιζε η ομάδα, με τρεις αμυντικούς, πηγαίναμε άνοδο και για ένα λεπτό δεν τα καταφέραμε. Η επόμενη χρονιά ήταν δύσκολη, αποφάσισα να φύγω από τα Χανιά εκεί στην περίοδο της καραντίνας, δεν υπήρχε οργάνωση, ο πρόεδρος ήθελε να φύγει, υπήρχαν οικονομικά προβλήματα, ακόμη και τώρα χρωστάω δύο ενοίκια γιατί σταμάτησαν να μου πληρώνουν το ενοίκιο και έπρεπε να το πληρώσω μόνος μου. Εκανα προσφυγή αν και δεν μου χρωστούσαν πολλά χρήματα, ήταν περίπλοκα τα πράγματα, ήθελα να μείνω ελεύθερος. Περίμενα μέχρι τον Μάϊο και μετά έκανα την προσφυγή, είχα δεχθεί κάποια τηλεφωνήματα από ομάδες στην Ελλάδα».

-Πως ένιωσες στο μπαράζ με τον ΟΦΗ; Φτάσατε τόσο κοντά στην άνοδο και πλέον η ομάδα του Πλατανιά παίζει στα τοπικά.

«Καταστράφηκαν τα όνειρά μας σε ένα λεπτό αλλά έπρεπε να συνεχίσουμε. Με άγγιξε αυτό το ματς, ειδικά το δεύτερο ματς που παίξαμε (αν και δεν έπαιξα), σηκώθηκα για ζέσταμα και οι οπαδοί του ΟΦΗ μου πετούσαν μπουκάλια, με έφτυναν, μου πετούσαν καφέδες, ήταν δυνατά και περίεργα τα συναισθήματα και μετά ήρθε η θλίψη».

2022507.jpg

-Πως ήρθε η απόφαση ενώ έμενες στη Θεσσαλονίκη να μετακομίσεις στην Κ20 του Πλατανιά;

«Ο Κερμανίδης είχε στείλει στον Πλατανιά έναν άλλον ποδοσφαιριστή και μου είπε αν θέλω να πάω και εγώ στον Πλατανιά να δοκιμάσω, τότε ο Πλατανιάς έπαιζε στη Σούπερ Λιγκ».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις