Ψαρρόπουλος: «Πολύ φοβάμαι ότι ο Ολυμπιακός θα είναι απέναντί μου»

 

Διαβάστε τη συνέντευξη του Σταύρου Ψαρρόπουλου στον Βασίλη Βέργη:

Πως είναι η τοπική κοινωνία στη Μυτιλήνη, με τον κορωνοϊό;

Θεωρώ ότι είμαστε σε καλή κατάσταση, τα κρούσματα είναι λίγα, βέβαια, τελευταία έχουμε κάποια ανησυχητικά μηνύματα από σχολεία, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε… Ο κόσμος έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει, κυκλοφορείς και βλέπεις ότι παίρνουν τις αποστάσεις, οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και θεωρώ ότι και αυτές πρέπει να εξαλειφθούν για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τον ιό που ταλαιπωρεί αυτή τη στιγμή όλο τον κόσμο. Έχουμε και ένα πρόσθετο πρόβλημα με μια πληθώρα μεταναστών που πρέπει να κυκλοφορούν και αυτοί οι άνθρωποι, αλλά και αυτοί κρατάνε τα μέτρα που πρέπει και έτσι έχουμε ελαχιστοποιήσει τα κρούσματα.

Εκλέγεστε στην προεδρία της ΕΠΣ Λέσβου 31 χρόνια, αυτό συμβαίνει επειδή είστε εσείς πολύ επιτυχημένος ή επειδή δεν υπάρχει κάποιος να σας κοντράρει;

Όχι, αντίθετα, ως προς την κόντρα θα σας πω ότι δεν υπήρξε παρά, εκτός μιας εκλογής που δεν υπήρχε αντίπαλος και μάλιστα και δυνατός… Ξέρετε, παλιά υπήρχαν τα κομματικά, έμπαιναν αυτά στη μέση, υπήρχαν πάντα τέτοια. Τώρα, ότι τα σωματεία μας εμπιστεύονται, γιατί δεν είμαι μόνος, έχω μια ομάδα που και αυτή εκλέγονται οι περισσότεροι, ανανεωνόμαστε κάθε φορά αλλά η βάση παραμένει η ίδια. Θεωρώ ότι κάναμε κάποιες προσπάθειες, εκτιμήθηκαν από τα σωματεία και νομίζω ότι πια ήρθε η ώρα να αποχωρήσω από την ΕΠΣ Λέσβου.

Γιατί αποφασίσατε να είστε υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ, σε μια καρέκλα που είναι ηλεκτρική. Θα σας πω ένα παράδειγμα, Στη συνάντηση των Big-4 με την UEFAκαι την ΕΠΟ, ο κ. Γραμμένος άκουσε τον Μαρινάκη να του λέει, «εσύ θα πας φυλακή με αυτά που έχεις κάνει». Είναι μια πάρα πολύ δύσκολη θέση, για ποιον λόγω αποφασίσατε να μπείτε σε αυτή την καρέκλα, να είστε υποψήφιος.

Είναι δεδομένο ότι είναι δύσκολη θέση. Ήμουν μέλος του διοικητικού συμβουλίου τώρα και σε κάποιες προηγούμενες θητείες, έχω μια άμεση γνώση τι μπορεί να προσφέρει η ΕΠΟ και το τι πρέπει να κάνει για να γίνει πραγματικά η Ομοσπονδία εκείνη η οποία θα θεωρείται ότι είναι επικεφαλής του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έχω πει επίσης, ότι δυστυχώς η Ομοσπονδία εδώ και μια δεκαετία, κάθε φορά και κάθε χρόνο χάνει μέρος της αξιοπιστίας της. Και επειδή συνηθίζουμε πάντα, να ρίχνουμε τα βάρη σε άλλους αλλά να μην παραδεχόμαστε και τα λάθη μας, θα έλεγα ότι είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι σε αυτό. Ελπίζαμε ότι με την παρουσία του Βαγγέλη Γραμμένου και των μελών της εκτελεστικής, θα μπορούσαμε να κάνουμε κάποια πράγματα που να αρχίσουν σιγά, σιγά να δείχνουν ότι αλλάζει η ΕΠΟ και είναι εκείνη η οποία θα φέρει και λίγο παραπάνω ησυχία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δυστυχώς, βλέπετε ότι δεν έγινε… Ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, ευγενής, είχε καλές προθέσεις όπως και όλοι μας.

Όμως, όπως ξέρετε ότι έχεις να κάνεις με ισορροπίες που θα έλεγα ότι ήταν ισορροπίες του  τρόμου, όταν έχεις να κάνεις με τα μεγάλα σωματεία που βλέπουν μόνο το κέρδος το προσωπικό των σωματείων τους, και δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα – με τα λόγια ενδιαφέρονται αλλά στην πράξη δείχνουν ότι δυστυχώς πρωτεύει το συμφέρον το δικό τους και όχι του ελληνικού ποδοσφαίρου – αντιλαμβάνεστε ότι δεν ήταν εύκολο να πετύχει.

Τώρα, το γιατί, αφού τα ξέρω αυτά και τα είδα, έχω αυτή την πρόθεση… γιατί πιστεύω ότι έχω υπομονή…

Αν αύριο το πρωί είστε εσείς πρόεδρος στην ΕΠΟ και ακούσετε από τον κ. Μαρινάκη να λέει σε εσάς, αυτά που είπε στον κ. Γραμμένο, τι θα κάνετε;

Το τι λέει ο κάθε ιδιοκτήτης ή πρόεδρος ομάδας, είναι δικό του θέμα. Αυτό δε σημαίνει ότι επειδή κάποιος ότι ο κ. Γραμμένος θα πάει φυλακή, έχει ο Γραμμένος σε βάρος του κάτι που θα τον οδηγήσει στη φυλακή. Αυτές οι απειλές δε νομίζω ότι πρέπει να ακούγονται, ούτε να εκστομίζονται από κανέναν που ασχολείται με το ποδόσφαιρο. Τα δικαστήρια πρέπει να μένουν έξω από αυτή την ιστορία. Ο Βαγγέλης Γραμμένος δε νομίζω ότι φοβάται ότι έχει κάνει κάτι με την Εκτελεστική Επιτροπή που να φοβάται ότι θα πάει στα δικαστήρια.

Απ’ ότι κατάλαβα από την ατάκα σας ότι η ΕΠΟ πρέπει να αποκτήσει τη χαμένη της αξιοπιστία, δεν πιστεύετε ότι η διοίκηση που αυτή τη στιγμή απέρχεται ήταν πετυχημένη…

Όχι στο μέτρο που θα θέλαμε, έχει κάνει βήματα κ. Βέργη και όποιος δεν το βλέπει πιστεύω ότι κρίνει πολύ υποκειμενικά την ΕΠΟ. Έχουν γίνει βήματα και νομίζω ότι η ΕΠΟ πολλές φορές κρίνετε, κατακρίνεται για πράγματα για τα οποία δεν ευθύνεται. Δεν μπορεί να μου πει κανείς ότι η ΕΠΟ είναι υπεύθυνη για τη διαιτησία των τελευταίων ετών και μάλιστα, φέτος όταν οι ίδιοι οι 4 μεγάλοι – για μένα έπρεπε όλη η Λίγκα να αποφασίσει αλλά εν πάση περιπτώσει αφού έτσι είπε η ΟΥΕΦΑ – αποφάσισαν ποιόν θέλουν για αρχιδιαιτητή. Δεν είχε λόγο η ΕΠΟ επ’ αυτού.

Η ΕΠΟ δεν ευθύνεται γι’ αυτό το κάζο που βιώσαμε φέτος με τον τελικό του Κυπέλλου; Η ΕΠΟ δεν ευθύνεται γιατί στους προηγούμενους τελικούς έγιναν πάρα πολλά λάθη με επιλογές, προσκλήσεις που μοιράστηκαν, με όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό; Εσείς δεν αισθανθήκατε προσβεβλημένος με τον τρόπο που χειρίστηκε η ΕΠΟ τη φετινή διαδικασία του τελικού του Κυπέλλου;

Σαφώς και η ΕΠΟ έχει τις ευθύνες της σε αυτά τα θέματα, σαφώς και πρέπει να ξεκαθαρίζει από την αρχή. Γι’ αυτό και είπαμε, γιατί ήμουν και ο υπεύθυνος της επιτροπής διοργανώσεων, ότι ο τελικός του Κυπέλλου πρέπει να ορίζεται από την αρχή σε ποιο γήπεδο θα γίνει, που πληροί και ασφάλεια. Γιατί πιστεύω ότι δεν είναι το θέμα πού θα παίξουν κάποιες ομάδες, έτσι για να είναι ουδέτερο το γήπεδο. Πρέπει να είναι ένα γήπεδο που θα πληροί όλους τους όρους ασφαλείας για να μην έχουμε αυτά που είχαμε. Όμως, δε νομίζω ότι η ΕΠΟ θα μπορούσε να ξέρει ότι στον περσινό τελικό, θα μαζευτούν έξω από το Ολυμπιακό Στάδιο κάποιες χιλιάδες ανθρώπων, η αστυνομία θα είχε τα δακρυγόνα, για να μην μπορούμε εμείς να βλέπουμε και να δακρύζουμε. Κάποια πράγματα φταίει η ΕΠΟ, κάποια πράγματα φταίνε σαφώς τα σωματεία γιατί η ΕΠΟ θέλει να έχει φιλάθλους στο Κύπελλο, όμως, ούτε η Αστυνομία μπορεί να το εξασφαλίσει, ούτε τα σωματεία τα ίδια να διακινδυνεύσουν τιμωρίες εξαιτίας μερικών εκατοντάδων ανεγκέφαλων… Φταίμε σαφώς αλλά φταίνε και άλλοι.

Πάντως, να γίνετε τελικός Κυπέλλου περσινός, στα τέλη Αυγούστου, αντιλαμβάνεστε ότι είναι το χειρότερο

Μην ξεχνάτε ότι ήταν και ο κορωνοϊός και σε όλο τον κόσμο είχαμε τέτοιες καθυστερήσεις. Όμως η ΕΠΟ είχε ορίσει νωρίς το που θα γίνει ο τελικός, από εκεί και πέρα το ότι η Αστυνομία άρχισε να μην αποδέχεται, το ότι η Περιφέρεια που έδωσε άδεια, λέει «όχι δεν θα δωσω», δεν ήταν θέμα καθαρά της ΕΠΟ. Έχουμε ευθύνες κι εμείς γιατί δεν ξεκαθαρίσαμε από την αρχή τον τόπο, τον χρόνο και να μην μπορεί να πει κανείς κουβέντα, αφού πρώτα ελέγξουμε και τους χώρους που προτείναμε. Πράγματι δεν πήγε νωρίς η ΕΠΟ να ελέγξει κατά πόσο το χόρτο ήταν σε καλή κατάσταση, κατά πόσο πληρούνται οι όρους ασφαλείας, να συζητήσει με την Αστυνομία, να συζητήσει με την Περιφέρεια, αυτά είναι κάποια διαδικαστικά θέματα που η ΕΠΟ δυστυχώς πάσχει αυτή τη στιγμή.

Ποιος σας επέλεξε γι’ αυτή τη θέση. Υπάρχει η αίσθηση ότι κουμάντο στην ΕΠΟ κάνουν κουμάντο οι ομάδες, ρωτώ ευθέως αν σας προτείνουν γι’ αυτή τη θέση ποδοσφαιρικοί παράγοντες ή παράγοντες των Ενώσεων

Ανέκαθεν στην ΕΠΟ πάντα υπήρχαν κάποιοι πίσω από τις Ενώσεις, επειδή είμαι παλιός, θα θυμάστε ενδεχόμενα… Πάντα υπήρχαν κάποιοι που θεωρούσαν ότι πρέπει να επιβάλλονται στην ΕΠΟ για το δικό τους καλό. Δεν θα αρνηθώ ότι και σήμερα τα σωματεία – που έχουν και ένα λόγο γιατί στο κάτω, κάτω είναι μέλη της ΓΣ της ΕΠΟ άρα έχουν δικαίωμα να ασχοληθούν με τον ποιον θέλουν για πρόεδρο, για μέλη της ΕΕ…

Μιλάμε αν επιβάλλουν όχι αν ασχολούνται

Μη θεωρείτε ότι οι Ενώσεις κωφεύουν ή δεν έχουν λόγο, κάνουν λάθος αν το πιστεύουν αυτό, όσοι το πιστεύουν. Οι Ενώσεις πιέζουν και αυτές με τον τρόπο τους, αφού μιλάμε εμείς μεταξύ μας, για να πιέσουν αυτούς που λέτε ότι δίνουν ενδεχόμενα και την τελική έγκριση τους. Όχι όμως, ότι είμαστε επιλογές ενός ανθρώπου.

Στη δική σας περίπτωση, τι έγινε; Ποιοι σας προτείνουν;

Εδώ και καιρό θα σας έλεγα από τον Μάιο είχα αρχίσει συζήτηση με πολλούς συναδέλφους μας και μέσα από την Εκτελεστική που υπήρχε τώρα αλλά και προέδρους των Ενώσεων για το τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερο και πιστεύω ότι είχε προετοιμαστεί η δική μου υποψηφιότητα. Τώρα, αν κάποιοι και κάποιες ομάδες, που δεν είναι μόνο οι τέσσερις όπως λέτε, θα έρθουν και κάποιοι άλλοι και θα δείτε τι θα στηρίξουν, θεωρούν ότι εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο και αν στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν την εντύπωση ότι «εμείς θα κάνουμε αυτά που εκείνοι θα διατάζουν» από τώρα το ξεκαθαρίζω προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει σε αυτό το ΔΣ αν είμαι εγώ. Δεν το ξέρω ακόμη αν θα υπάρχει και συνάδελφος που θα είναι αντίπαλος και ποιος θα εκλεγεί.

Λέτε δηλαδή ότι σε δικό σας διοικητικό συμβούλιο δεν θα διατάζουν ομάδες που έχουν δύναμη στην ΕΠΟ

Όχι, εμείς θα προσπαθήσουμε να αποκτήσουμε μια αγαστή συνεργασία με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δε νομίζω ότι έχουμε να χωρίσουμε τίποτα, και ακούω πολλούς προέδρους Ενώσεων να λένε για την ΕΠΟ, να βρίζουν την ΕΠΟ και δεν αντιλαμβάνομαι τι είναι εκείνο που μας χωρίζει. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα βρούμε, το επαγγελματικό ποδόσφαιρο είναι ένας οικονομικός οργανισμός που σαφώς έχει συμφέροντα, πρέπει να αποφασίζει για τα περισσότερα δικά του κι εμείς να αποφασίζουμε για κάποια πράγματα που έχουν να κάνουν με κανονισμούς και άλλα που και η UEFA δίνει εντολή και η FIFA.

Δεν μου απαντήσατε ευθέως αν σας προτείνουν ποδοσφαιρικοί παράγοντες πρωτίστως ή Ενώσεις;

Σας είπα, πολλές Ενώσεις και πολλές ομάδες της SL1 με τις οποίες είχα επαφή και οι οποίες αφού από κάποιους άλλους έμαθαν για την υποψηφιότητα μου συμφώνησαν σε αυτή. Δε νομίζω ότι είναι κάτι το ιδιαίτερα μεγάλο για να λέμε ότι αποφάσισε ο «χ» ή ο «ψ» για το αν θα κατεβάσει τον Ψαρρόπουλο. Και υπήρχαν και πολλές υποψηφιότητες.

Πολλές δηλαδή, ποιες άλλες;

Όπως ο κύριος Δημητρίου της ΕΠΣ Αθηνών. Υπήρχαν και άλλοι που δεν είναι στην Εκτελεστική Επιτροπή, από τη Βόρειο Ελλάδα και από εδώ κάτω. Έγινε η επιλογή από όλους μας, αν αυτό δεν ικανοποιεί κάποιους, ειλικρινά δεν έχω να πω κάτι άλλο.

Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τον Μελισσανιδη, τον Σαββίδη, τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο

Τους έχω γνωρίσει όλους. Εγώ δεν κρύβω ξέρετε, με τον κύριο Μαρινάκη είχα μια πολύ ιδιαίτερη σχέση γιατί είμαι και Ολυμπιακάκιας για να μην κρυβόμαστε. Δεν μπορώ να πω ότι δεν ήμουν Ολυμπιακός και δεν είμαι, δεν αλλάζουν εύκολα αυτά τα αισθήματα. Δε νομίζω ότι είναι απαγορευτικό να αναλάβεις έναν τομέα που μπορείς να βοηθήσεις τους πάντες. Και τον κ. Μελισσανίδη τον γνωρίζω, και τον κ. Μαρινάκη, με τον κ. Αλαφούζο να σας πω δεν έχω συναντηθεί ποτέ, τον κ. Σαββίδη τον είχα γνωρίσει στη Θεσσαλονίκη, δύο φορές που τον είδα. Για μένα, οι άνθρωποι είναι ευεργέτες του ποδοσφαίρου γιατί άμα δεν υπήρχαν κι εκείνοι δεν ξέρω τι ομάδες θα μπορούσαμε να έχουμε. Και όλοι οι άλλοι και των πιο κάτω ομάδων, προσφέρουν πάρα πολλά. Μακάρι να δυναμώσουν όλοι τους για να έχουμε ένα πρωτάθλημα πολύ καλύτερο γιατί όπως είχα πει στους προέδρους ότι «το δικό σας προϊόν για να πουληθεί και να φέρει έσοδα πρέπει να είναι ανταγωνιστικό». Αν λοιπόν τσακώνεστε και δεν έχετε ανταγωνισμό και έχουμε μόνο μια ομάδα που ξέρουμε πότε θα πάρει πρωτάθλημα γιατί είναι δυνατή, γιατί έχει παίκτες, τότε δεν υπάρχει ανταγωνισμός, άρα δεν υπάρχει και προϊόν που να πωλείται ακριβά»

Αν λοιπόν εκλεγείτε θα επιδιώξετε να συναντηθείτε με τους ανθρώπους αυτούς που είναι οι ισχυροί στο ποδόσφαιρο;

Θα είναι από τις πρώτες ενέργειες μου, με όλους τους προέδρους των ομάδων της SL1 και της sl2 και σιγά σιγά θα έχουμε και μια επαφή και με άλλα σωματεία, γιατί από αυτούς βλέπεις το πρόβλημα, τι αντιμετωπίζουν, πόσα προβλήματα έχουν για να μπορείς να πάρεις και σωστές αποφάσεις. Το να δεις μόνο τους μεγάλους και  να αφήσεις τους μικρούς, οι αποφάσεις αργότερα θα είναι υποκειμενικές υπέρ των μεγάλων και θα αδικούν κάποιους μικρότερους. Γι’ αυτό πιστεύω ότι πρέπει να δούμε όλους και εύχομαι να δεχθούν όλοι να συναντηθούν μαζί μας για να τα βάλουμε κάτω, να ξεκαθαρίσουμε και κάποια πράγματα ούτως ώστε να δεσμευτούμε ότι δεν έχουμε διάθεση καθόλου να παίξουμε με ένα, δύο ή τρία σωματεία. Θα είμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε.

Το 1997 εκλέγεστε για πρώτη φορά στο ΔΣ της ΕΠΟ σε εκείνες τις «αμαρτωλές» εκλογές στην Αλεξανδρούπολη. Φαντάζομαι με τον όρο «αμαρτωλές» δεν διαφωνείτε;

Όχι βέβαια…

Όταν έμαθε πολύς κόσμος ότι θα σας πάρω συνέντευξη μου είπε να σας ρωτήσω ποια είναι η σχέση σας με τον Θωμά Μητρόπουλο

Ήμουν πράγματι τότε εκλεγμένος και είχα τη σχέση εκείνη… Βέβαια, να σας πω ότι εγώ το 97 έχοντας θητεύσει πολλές φορές και σε προηγούμενες συνελεύσεις, θεωρώ ότι είχα δείξει ότι έχω διάθεση να βοηθήσω. Μου είχαν κάνει μάλιστα την τιμή να είμαι 3 φορές πρόεδρος γενικής συνέλευσης που δε νομίζω ότι ξανά άλλος συνάδελφος είχε εκλεγεί. Από τότε και από το 2000 και μετά πιστεύω ότι οι σχέσεις μας δεν είχαμε με τον Θωμά Μητρόπουλο, όχι γιατί ντρέπομαι να έχω σχέσεις με ένα άνθρωπο, με όλους μπορείς να έχεις άλλωστε ο ίδιος είχα καταγγείλει πολλές φορές στη ΓΣ κάποιες ενέργειες παρασκηνίου και τότε μου έλεγαν ότι είμαι τρελός. Θεωρώ ότι λοιπόν, ο Θωμάς είχε σχέσεις με πολλούς, δε νομίζω ποια ότι ασχολείται ιδιαίτερα, δεν το ξέρω ιδιαίτερα αυτό αλλά εδώ και πολλά χρόνια πάντως έχω να δω τον Βίκτωρα και τον Θωμά.

Διαβάζω ότι υπάρχουν αντιρρήσεις από κάποιες Ενώσεις για την υποψηφιότητα σας και ότι κάποιες από αυτές πιέσουν τον κύριο Τζώρτζογλου να κατέβει συνυποψήφιος. Το γνωρίζετε αυτό;

Το γνωρίζω και έχω μιλήσει με τον κύριο Τζώρτζογλου ο οποίος μου είπε και αυτός τα πράγματα όπως τα είπατε. Του είπε ότι θα είναι καλοδεχούμενη μια υποψηφιότητα, θεωρώ ότι ο κ. Τζώρτζογλου έχει αυτή τη στιγμή τη διάθεση να βοηθήσει πάρα πολύ και θα ήθελα αν εκλεγώ, όπως του είπα, να είμαστε μαζί. Ο ένας διαβεβαίωσε τον άλλο, από την επομένη όποιος και αν εκλεγεί, θα είμαστε μαζί για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε.

Είναι πιθανόν να κατέβει ο κύριος Τζώρτζογλου

Ακούστε, τώρα δεν ξέρω αν εγώ άμα είχα 15 Ενώσεις θα κατέβαινα. Είναι θέμα δικό του, δικαίωμα του και των άλλων συναδέλφων 15-17 αντιδρούν. Δεν ξέρω αν έχουν πρόβλημα προσωπικό που δεν το νομίζω ή αν είναι υποκινούμενοι από κάποιους άλλους. Μην ξεχνάτε ότι μέσα σε αυτές τις επιλογές που γίνονται και για τα μέλη της ΕΕ υπάρχουν και κάποιοι που παρεξηγούνται γιατί θεωρούν ότι είναι αδικημένοι. Κάποτε κι εγώ το είχα ζήσει.

Εννοείται θέμα προσωπικών φιλοδοξιών

Είναι και θέμα προσωπικών φιλοδοξιών και θεωρώ ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν δικαίωμα να συζητούν δημοκρατικά, να νομίζουν ότι πρέπει να δείξουν μια παρουσία και να το κάνουν. Δεν μπορεί κανείς να τους το απαγορεύσει, δεν μπορεί κανείς να παρεξηγείται με αυτές τις κινήσεις και γω σας είπα θα είναι ευπρόσδεκτη η δική τους υποψηφιότητα.

Ποιες θα είναι οι βασικές σας προτεραιότητες για να αποκτήσει η ΕΠΟ τη χαμένη της αξιοπιστία

Η UEFA και η FIFA πρέπει να είναι συμπαραστάτες μας, να συνεργαζόμαστε μαζί τους, να μπορέσουμε κι εμείς να βάζουμε λίγο νερό στο κρασί μας και να μην το παίζουμε τσαμπουκάδες αλλά και αυτοί να έρχονται να μας στηρίζουν. Τα τελευταία χρόνια τι έχει γίνει, ενώ μας έχουν συμβουλεύσει πολλές φορές για κάποια πράγματα και οι πρόεδροι της ΕΠΟ συμφωνούσαν ότι θα τα κάνουν, ερχόντουσαν στην Ελλάδα και δεν τους άφηνε κανένας να τα κάνει. Επόμενο ήταν λοιπόν, να μην είμαστε αξιόπιστοι προς την UEFA και την FIFA, γι’ αυτό και το καπέλωμα, ο έλεγχος, οι διορισμοί των όποιων προσώπων γιατί δεν υπήρχε εμπιστοσύνη προς το δυναμικό της ΕΠΟ. Και έβλεπαν και πως λειτουργούμε και καθημερινα… Γιατί το πρόβλημα της ΕΠΟ δεν είναι τι κάνει με κάποια μεγάλα θέματα, είναι και πως δουλεύουν οι υπάλληλοι, πως προσλαμβάνονται οι υπάλληλοι, πως διώχνουν υπαλλήλους, όλα αυτά είναι πακέτο που βγάζουν την αξιοπιστία. Πρέπει να τους δώσουμε να καταλάβουν στην UEFA και την FIFA ότι είμαστε στη διάθεση τους να μιλήσουμε, να δούμε που έχουμε κάποιες κόκκινες γραμμές και δεν θα υποχωρήσουμε, το ίδιο δε, πρέπει να κάνουμε και προς τους εδώ παράγοντες, είτε λέγεται Πολιτεία, είτε σωματεία, που ενδεχόμενα κατά καιρούς βρίσκονται σε κόντρα με την Ομοσπονδία. Δεν θεωρώ ότι πρέπει κάθε φορά ο εκάστοτε υφυπουργός Αθλητισμού να είναι αντίπαλος της ΕΠΟ γιατί η ΕΠΟ δεν δέχεται να κουβεντιάσει μαζί του ή δεν δέχεται να πει κάποια πράγματα ότι συμφωνεί και να τα κάνει στην πράξη.

Κόκκινες γραμμές με τα σωματεία που σας στήριξαν;

Στις εκλογές της Ένωσης εδώ υπήρχαν και εκλογές που από τα 52 σωματεία, με στήριξαν τα 50. Και τότε έλεγαν «θα διοικήσουμε, θα κάνουμε» που δεν έχουμε δώσει κανένα τέτοιο δικαίωμα. Και τους έλεγα «τι να διοικήσουμε ρε παιδιά. Ποιόν να υποστηρίξουμε και ποιον να αδικήσουμε…»

Άλλο μέγεθος στη Μυτιλήνη και άλλο μέγεθος να είσαι απέναντι στον Ολυμπιακό, στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ, την ΑΕΚ.

Θέλω να βάζετε στο μέγεθος μέσα και τις Ενώσεις γιατί και αυτές έχουν παρεξηγηθεί και αυτές έχουν αδικηθεί πολλές φορές από την ΕΠΟ και ασχολούμαστε μόνο με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ενώ υπάρχει τα ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που υποφέρει και πρέπει να το δούμε, η Πολιτεία, η ΕΠΟ, όλοι με άλλο μάτι, αν θέλουμε να υπάρχει βάθος στο ποδόσφαιρο και όχι να έχουμε μόνο ξένους ποδοσφαιριστές και η Εθνική μας να μην μπορεί να κάνει αυτά που πρέπει.

Η ΕΠΟ έχει πολλά οικονομικά προβλήματα, αυτά πως αντιμετωπίζονται;

Τι έκανε η ΕΠΟ για να αντιμετωπίσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα; Έψαξε να βρει καινούργιες οικονομικές διεξόδους; Έψαξε να μπορέσει να πουλήσει το προϊόν που λέγεται ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και είναι τεράστιο; Αυτό δεν πουλήθηκε, το λέω γιατί έχω κάνει επ’ αυτού, μαζί με τον Τζώρτζογλου μία μελέτη που λέει πολλά πράγματα, την έχω καταθέσει στην ΕΠΟ, δεν ασχολήθηκε κανείς και θεωρώ ότι υπάρχουν δυνατότητες. Και βέβαια, να μειωθούν δαπάνες.

Με το προσωπικό ή με άλλους δαπάνες;

Έχει να κάνει με όλα. Και με την Επιτροπή Διαιτησίας, έχει να κάνει με τους μεγάλους μισθούς του προσωπικού και κυρίως όχι του μονίμου αλλά κάποιων που προσλήφθηκαν. Έχει να κάνει επίσης με το πώς διαχειρίζεσαι την καθημερινότητα σου, όσον αφορά τις Ενώσεις, γιατί πιστεύω ότι μόνο εκεί έκαναν οικονομία, στις Ενώσεις που φωνάζουν και καλώς πράττουν. Αν κάνεις οικονομία ενός εκατομμυρίου, αμέσως ανακουφίζουν τις Ενώσεις σου με τα λεφτά αυτά. Υπάρχουν δυνατότητες, μπορούμε να κάνουμε κάποια πράγματα. Εύχομαι να μπορέσουμε, υπάρχει στο μυαλό μας. Το καλό με εμάς είναι ότι έχουμε εμπειρία εκεί μέσα, άλλο ο Βαγγέλης Γραμμένος που πήγε ο άνθρωπος που πήγε για πρώτη φορά και άλλο εμείς που είμαστε εκεί αρκετό καιρό. Θα κρατήσουμε τα καλά του κ. Γραμμένου, γιατί έκανε καλά και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι περισσότερο για τα σωματεία.

Θεωρείται ότι ο κ. Γραμμένος είναι επιτυχημένος ή αποτυχημένος πρόεδρος στην ΕΠΟ

Στο θέμα της εξυγίανσης ο Βαγγέλης Γραμμένος έκανε μεγάλες προσπάθειες και θεωρώ ότι άμα συγκρίνουμε τα παλιά χρόνια με την τελευταία τριετία, σαφώς πήγε καλύτερα η ΕΠΟ, σαφώς ήταν τα πράγματα πιο καθαρά, σαφώς δεν υπήρχε ένας που έκανε κουμάντο. Απλά ότι ήταν οι συγκυρίες δύσκολες, δεν ήμασταν ενωμένοι μέσα στο διοικητικό συμβούλιο. Μην βλέπετε ότι τις αποφάσεις τις παίρναμε ομόφωνα, είχαμε όμως διαφορές. Πολλοί είχαν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για αποφάσεις αλλά όμως, σε ένα δημοκρατικό θεσμό θα υπάρχουν και οι διαφορετικές απόψεις, στο τέλος όμως υπακούγαμε στην πλειοψηφία

Ξαναρωτώ, επιτυχημένος ή αποτυχημένος ο Βαγγέλης Γραμμένος;

Έκανε πολλά βήματα προόδου και έβαλε τις βάσεις, από εδώ και πέρα για να γίνουν πολλά περισσότερο και γι’ αυτό θεωρώ ότι έχει επιτυχία και μακάρι να μην υπήρχαν αντιδράσεις για να είχε ακόμη μία θητεία για να ολοκληρώσει το έργο του, ίσως πιο εύκολα απ’ ότι η πρώτη θητεία

Σκοπεύετε να πάρετε κάποιες πρωτοβουλίες για τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις των παραγόντων για τις οποίες η ΕΠΟ δεν ασχολείται;

Σας είπα ότι θα προσπαθήσω να έχω επαφή με όλους. Δεν είμαι αιθεροβάμων να πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε να αγκαλιαστούν οι 4, ή οι 5, ή οι 6. Δεν το πιστεύει κανείς, εμάς όμως, δεν μας ενδιαφέρει αυτό, μπορεί να έχουν τις δικές τους διαφορές, επιχειρηματικές ενδεχόμενα, εμάς δεν μας ενδιαφέρει. Αυτό που είπατε είναι μια μάστιγα. Ο καθένας να κάνει μια δήλωση η οποία δεν είναι δήλωση, είναι βρισιές και πραγματικά δεν ξέρω γιατί, η ΕΠΟ, η Επιτροπή Δεοντολογίας, τα Πειθαρχικά Όργανα δεν ασχολούνται για να δουν επιτέλους μέχρι που είναι το μέτρο και από εκεί και πέρα να παίρνουν θέση.

Αν αύριο το πρωί είστε πρόεδρος της ΕΠΟ και ακούσετε ένα σωματείο να βρίζει ένα άλλο σωματείο, τι σκοπεύετε να κάνετε;

Εξαρτάται από το πώς βρίζει ο ένας ή ο άλλος, ή τι κατηγορεί ο ένας τον άλλο. Πρέπει να καταλάβουν πρώτα, οι ίδιοι αυτοί που βρίζονται μεταξύ τους να καταλάβουν ότι καταβαραθρώνουν  το προϊόν το οποίο υπηρετούν. Όταν δεν το καταλαβαίνουν, ελπίζω να πείσουμε τους περισσότερους και οι άλλοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους για να είναι ενώπιον των αρχών που είναι υπεύθυνες.

Άμα βρίζουν χυδαία, καταρχάς μπορούν να γίνουν μηνύσεις από αυτούς που υβρίζονται αλλά όταν έρχεται η όποια ΕΠΟ η οποία υβρίζεται και δεν παίρνουμε μέτρα εμείς και δεν κάνουμε κινήσεις, σημαίνει ότι αποδεχόμαστε πολλά από αυτά που ακούμε. Εμείς δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνουμε αυτό. Αν τελικά είμαστε εμείς στην ΕΠΟ, να μας αφήσουν λίγο αυτοί που δεν συμφωνούν, και μετά θα δουν, θα μας κρίνουν, κατά πόσο προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα ξεκίνημα και που φτάσαμε.

Είπατε ότι είστε Ολυμπιακός αλλά έχω την αίσθηση ότι ο Ολυμπιακός θα είναι απέναντι και στην δικιά σας διοίκηση.

Πολύ φοβάμαι ότι ενδεχόμενα να είναι έτσι. Αν ο Ολυμπιακός όμως, δει ενδεχόμενα το τι κάνουμε, να μπορέσουμε να συνεργαστούμε και σας είπα ότι εγώ θα προσπαθήσω να μιλήσω όχι μόνο με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού αλλά με όλους τους προέδρους και με όλους τους ιδιοκτήτες, να τους ξεκαθαρίσω, και όταν δουν ότι δεν κάνουμε αυτά που υποσχεθήκαμε, δικαίως να φωνάζουν και να είναι απέναντι. Και δεν πρέπει όλοι να κάνουμε ύμνους σε μια διοίκηση πρέπει να κάνουμε και αυστηρή κριτική αλλά μέσα στα όρια αυτού που ανέχεται και ο κόσμος. Δε νομίζω ότι ο σοβαρός φίλαθλος κόσμος ανέχεται όλες αυτές τις βρισιές. Τωρα αν θα λέμε για κάποιους που είναι αυτοί που κάνουν τις φασαρίες και θέλουμε να έχουμε την εύνοια τους, ε τότε μεγειά μας, με χαρά μας.

Η διοίκηση σας μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βλέπει κατάματα και με τον ίδιο τρόπο όλες τις ομάδες;

Πιστεύω ότι είναι διάθεση όλων ακόμη και των ομάδων, κατάλαβαν ότι φτάσαμε στα άκρα. Όλοι μας θέλουμε κάτι διαφορετικό, γι’ αυτό και είπα ότι ίσως η θητεία η καινούργια να είναι πιο εφικτό να κάνει κάποια πράγματα παραπάνω γιατί όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν πάει άλλο. Η ΕΠΟ αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει στη διαιτησία; Είμαι ο μόνος μέσα στο ΔΣ που δεν ψήφισα τις δαπάνες της ΚΕΔ και ξέρετε γιατί; Γιατί είπα ότι δεν είναι υπάλληλοι μας. Αν κάνουμε μία σούμα μπορούμε να δούμε ότι η ΕΠΟ πληρώνει 1-1.5 εκατ. το χρόνο για την ΚΕΔ, γιατί πολλούς μισθούς δεν τους ξέρουμε κιόλας. Κάτι δίνει η UEFA για δύο εκ των τριών που ορίζει κάθε φορά, νομίζω όμως ότι τα ποσά είναι εξωφρενικά, ποσά που έχουν γραφτεί και επειδή λέει είναι προσωπικά δεδομένα δεν ήρθαν καν στην ΕΕ, λάθος κι αυτό για μένα.

Έχει δίκιο και ο Ολυμπιακός που ζητούσε τους μισθούς και δεν ξέρω γιατί η ΕΠΟ δεν τους έδωσε, ενώ είναι δεδομένα αυτά, γράφονται, δεν ξέρω να μπορεί να τα κρύψει και κανένας.

Θα επιδιώξετε αυτοί οι μισθοί, και των ανθρώπων που είναι στην ΚΕΔ, να χαμηλώσουν;

Σαφώς, δεν μπορεί να στοιχίζει στην ΕΠΟ να στοιχίζει ο αρχιδιαιτητής τώρα, 25.000-30.000 ευρώ το μήνα. Το θεωρώ απαράδεκτο, δεν το καταλαβαίνω αυτό

Και αν ο Κλάτενμπεργκ σας πει, ότι με αυτά τα λεφτά συμφώνησε, το κάνετε εκεί;

Αυτό θέλω να σας πω, ότι ας έρθει η FIFA, που πήρε τις αποφάσεις και αυτή στην ουσία επέβαλλε αυτούς τους μισθούς, αυτό έλεγα και στο συμβούλιο, να αναλάβει τη διαιτησία και να φύγει το 1.5 εκατομμύριο να πάει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, και να αποκτήσουν δυνατότητα, ή να πληρώνουμε έναν υπάλληλο και να μην κλαίνε οι πρόεδροι. Και δυστυχώς πολλοί πρόεδροι των ΕΠΣ που κατηγορούνται δεν μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα γιατί χρωστάει η ΕΠΣ και είναι έμποροι και αναγκάζονται να δίνουν επιταγές για τα χρέη των ΕΠΣ για να μπορέσουν οι άνθρωποι να κάνουν τα επαγγέλματα τους. Και εκεί πρέπει να γίνει μαχαίρι. Δε νομίζω ότι για να βάζουμε διαιτητές γ’ εθνικής πρέπει να έχουμε μισθό 6000-7000. Εγώ έζησα και τους παλιούς με πολύ, πολύ λίγα χρήματα. Νομίζω ότι υπηρεσία  προσφέρουν κι αυτοί και πρέπει να το δουν ότι πρέπει να βάλουμε όλοι πλάτη. Δεν γίνεται αλλιώς, αλλιώς η ΕΠΟ δεν θα αντέξει.

Τον Κλατενμπεργκ πως τον κρίνετε;

Ακόμη δεν μπορούμε έναν άνθρωπο που ήρθε ξαφνικά στην ελληνική νοοτροπία. Πιστεύω ότι τη στιγμή μαθαίνει κάποια πράγματα που συμβαίνουν στην Ελλάδα, βλέπω ότι δεν φοβάται να βγει μα πει την άποψη του, δεν κρύβετε και θεωρώ ότι ακόμη και δεν συμφωνεί κάποιος με τις απόψεις του, νομίζω ότι είναι παληκαρίσιο να βγαίνεις και να λες ότι έτσι βλέπει τη φάση. Νομίζω ότι σιγά σιγά σιγά θα μπορέσει να δει τους διαιτητές, να καταλάβει τι κάνουν και η εκπαίδευση να προχωρήσει σωστά αλλά και κάποιοι που δεν πρέπει να είναι διαιτητές να μην είναι. Θεωρώ ότι θα το κάνει, έτσι πιστεύω.

Συμφωνείται να δίνονται στη δημοσιότητα οι διάλογοι του VARμε τον διαιτητή;

Ειλικρινά δεν έχω άποψη. Πρέπει να ακούσω την άποψη και από τα σωματεία που το θέλουν και των ανθρώπων της διαιτησίας. Εκείνοι θα πουν κατά πόσο δεν πρέπει να βγαίνουν και να αναρωτιέται το κάθε μέσο ενημέρωσης ή ο κάθε ένας από μια ομάδα, από μια κουβέντα για να κατηγορεί τους ανθρώπους αυτούς. Ακόμα δεν έχω άποψη, όταν και εφόσον συζητήσω με όλους τότε θα δω αν και εφόσον πρέπει να γίνει

Ξένος αρχιδιαιτητής και τα ντέρμπι να τα σφυρίζουν ξένοι ρέφερι;

Σε αυτή τη φάση που βρισκόμαστε με όλη αυτή την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που είναι σε βάρος των διαιτητών και με τη συμπεριφορά των σωματείων θεωρώ ότι ήταν απαραίτητη. Και νομίζω ότι και η έλευση των ξένων διαιτητών σε κάποια φάση βοηθά και τους Έλληνες διαιτητές γιατί σε ένα ντέρμπι είδατε ότι γίνονται λάθη και από τους ξένους αλλά οι αντιδράσεις είναι μηδαμινές,  μικρές ενώ αν ήταν Έλληνας θα του είχαμε πάρει το κεφάλι. Πρέπει πρώτα να φτάσουν τα σωματεία και η ΕΠΟ σε ένα σημείο που θα εμπιστευτούν τους Έλληνες απόλυτα και μετά να πούμε ότι πρέπει να κινηθούμε μόνοι μας. Οι Έλληνες διαιτητές είναι καλοί, το έχουν αποδείξει, νομίζω ότι σε κάποια στιγμή πρέπει να τους εμπιστευτούμε, δεν είναι όμως αυτή τη στιγμή η κατάλληλη ώρα, έτσι πιστεύω. Ενδεχόμενα πολύ γρήγορα να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη που πρέπει και να τους αφήσουμε όλοι εμείς να κάνουν τη δουλειά τους.

Απ’ ότι καταλαβαινω και στη δική σας θητεία θα επιλέξετε ξένο αρχιδιαιτητή με λιγότερα λεφτά και ξένους διαιτητές στα ντέρμπι

Ακριβώς έτσι

Συμφωνείτε με την άποψη ότι το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ καταπατείται;

Σας είπα πιο μπροστά ότι πρέπει να ξέρεις μέχρι που είναι οι δικές σου κόκκινες γραμμές, γοα το αυτοδιοίκητο. Για παράδειγμα, θεωρείται ότι καταστρατηγείται γιατί θα εκλέγονται οι τακτικοί δικαστές όχι από τη ΓΣ αλλά θα ορίζονται από τον Άρειο Πάγο, εγώ προσωπικά συμφωνώ και το έλεγα ανέκαθεν. Δεν καταστρατηγείται κανένα αυτοδιοίκητο έτσι, όπως δεν καταστρατηγείται αυτοδιοίκητο με το να συζητάς με την πολιτεία για κάποια πράγματα για τα οποία μπορείς να βρεις άκρη. Όχι όμως έτσι που ξεκινήσαμε λίγο πριν από τις εκλογές και το δικαίωμα να δίνει και ο υπουργός ότι όλα γίνονται γιατί θέλει να ελέγξει δήθεν τις Ενώσεις. Τα βάζεις κάτω, συζητάς, είναι οι κανονισμοί, που σαφώς και είναι αυτοδιοίκητο, είναι τα εκλογικά συστήματα που συζητάς με ΦΙΦΑ και ΟΥΕΦΑ αλλά μπορείς και κάποια πράγματα να γίνουν χωρίς να θεωρείς ότι καταστρατηγείται κανένα αυτοδιοίκητο. Οι κάποιοι πρόεδροι με την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ να τους στηρίζει, αισθάνονταν πανίσχυροι και δεν έδινε και ιδιαίτερη βαρύτητα σε αυτό που λεγόταν υπουργός Αθλητισμού. Αν και η κυβέρνηση δείξει καλή διάθεση, αυτό θα τελειώσει. Κανείς δεν έχει διάθεση να τσακώνεται με τον εκάστοτε υπουργό αλλά η κυβέρνηση όταν θέλει να δείξει διάθεση θα την δείξει προς πάσα κατεύθυνση για τον αθλητισμό.

Ποια είναι η σχέση σας με τον κ. Αυγενάκη

Απλώς με ξέρει και τον ξέρω, δεν είχαμε ιδιαίτερη σχέση. Είναι νεότερος μου, εγώ τα τελευταία χρόνια θεωρούμαι προϊστορικό στέλεχος της Λέσβου. Εχω κάνει λίγο πίσω στα πολιτικά. Νομίζω όμως, ότι μπορούμε να βρούμε άκρη  με βάση το ποδόσφαιρο και όχι με τα κοινά κομματικά μας συμφέροντα. Με τον κ. Αυγενάκη μπορούμε να συζητήσουμε άνετα, θα πρέπει όμως να κάνουμε κουβέντα που να λέει και τι κάνει η πολιτεία για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Τώρα ξαφνικά λένε, ελάτε να γραφτείτε να σας σώσω 500 ευρώ. Αυτά δεν είναι λύσεις. Οι λύσεις θα είναι άλλες, μόνιμες στάνταρ, που θα ξέρει και το κάθε σωματεία που είναι σύννομο ότι έχει τα φορολογικά του μητρώα, ότι φορολογείται σε κάποιες ενέργειες του αλλά έχει και τα έσοδα του από την Πολιτεία.

Πως κρίνετε τις προσπάθειες του για αναβολή των εκλογών

Έτσι φάνηκε, και θεωρώ ότι είναι λάθος. Περισσότερο αντιδράσεις δημιουργεί παρά φέρνει κόσμο που να συμφωνήσει με τις αναβολές.

Για ποιο λόγο το έκανε;

Ε τώρα, τι να πω, δεν το ξέρω. Οι εκάστοτε υπουργοί Αθλητισμού θέλουν να δείξουν και μία πυγμή εις βάρος της Ομοσπονδίας για να πουν στους προέδρους ότι «είχαμε τον τσαμπουκά και τα καταφέραμε, εσείς δεν κάνατε τίποτα». Στο τέλος όμως, διαψεύδονται οι περισσότεροι και ίσως και εκτίθενται».

Για την πρόθεση Αυγενακη για αλλαγή εκλογικού συστήματος στην ΕΠΟ, τι λέτε;

«Ε τι να πω τώρα ότι  μπορούν να ψηφίσουν 4.000 σωματεία για να εκλέγουν την ΕΠΟ; Εμάς μας εκλέγουν τα 55 σωματεία της Λέσβου, άρα βάσει των δημοκρατικών διαδικασιών τα εκπροσωπούμε. Δεν θα κάνουνε δημοψήφισμα σε κάθε εκλογές, είναι μια διαδικασία που δεν μπορεί να γίνει και θα αρχίσουν άλλα παρατράγουδα που θα έχουν να κάνουν με κατά τόπους εκλογές κι εκεί θα γίνεται το αλισβερίσι κατά τόπους και θα είναι πολύ χειρότερα απ’ ότι σήμερα. Πρέπει να εμπιστευτούμε τις Ενώσεις, να δούμε τα σωματεία να τα κάνουμε καλύτερα αλλά ξεχνάν ίσως όλοι τους ότι σε κάθε χωριό που έχει ένα σωματειάκι, 3 άνθρωποι ασχολούνται και το παλεύουν και δεν μπορούν, τι χρειάζονται τώρα αυτά τα χαρτιά που ζήτησε ο κ. Αυγενάκης και να ξοδέψουν 800 ευρώ για να πάρουν αυτά τα 500. Δεν μπορείς να τους πείσεις γι’ αυτό δεν τους έπεισε. Και λέγονται ότι τα σωματεία δεν είναι τόσα, είναι ψεύτικα, τα ποδοσφαιρικά σωματεία, κάθε χρόνο οι Ενώσεις στέλνουν τα πρωταθλήματα με τις ομάδες, με το ποιοι παίζουν και είναι ξεκάθαρο ποια είναι ενεργά. Η Μυτιλήνη μπορεί να έχει 62-63, τα ενεργά είναι 50. Δεν μπορεί κανείς να το κρύψει ούτε να κάνει ψεύτικα πρωταθλήματα. Γι’ αυτό λέω ότι ίσως δεν ενημερώνονται σωστά και οι υπουργοί και γι’ αυτό υπάρχει η κόντρα.

Θα στηρίξετε τον κύριο Φαντ Σχιπ;

Είναι προπονητής αυτή τη στιγμή, γίνεται μια προσπάθεια να επανέλθει κάπως στα κανονικά της η Εθνική και νομίζω ότι είμαστε υποχρεωμένοι όλοι μας να στηρίξουμε τον υπάρχοντα προπονητή για να δείξει το έργο του. Τώρα υπάρχουν οι κόντρες, αυτά που διαβάζουμε, αυτά όλα συζητούνται και νομίζω ότι αφού ακούσεις απόψεις τότε μπορείς να δώσεις και λύσεις κι εμείς θα το κάνουμε.

Αύριο ως πρόεδρος της ΕΠΟ θα επιδιώξετε να μιλήσετε με τον Φαντ Σχιπ και τους Μανωλά, Παπασταθόπουλο σε μια ανατροπή των δεδομένων;

Με όλους τους ποδοσφαιριστές αυτούς που έχουν αυτή τη στιγμή κάποιο παράπονο

Και με τον Σιόβα;

Και με τον Σιόβα σωστό. Είναι άνθρωποι που έχουν προσφέρει στην Εθνική, είναι παιδιά που έχουν αποδείξει με τις εμφανίσεις τους και την παρουσία τους στα ξένα πρωταθλήματα ποιοι είναι και τιμούν την Ελλάδα και νομίζω ότι είναι τιμητικό για εμάς να λέμε ότι έχουμε αυτούς τους ποδοσφαιριστές και άλλους ακόμα πλην αυτών. Εγώ δεν ξέρω, δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να σας πω ότι είναι εντολή της ΕΠΟ το κόψιμο τους. Ειλικρινά δεν το ξέρω και πιστεύω ότι κανένα μέλος της ΕΕ αυτή τη στιγμή δεν το ξέρει.

Εγώ αν ήμουν μέλος της ΕΕ θα ρωτούσα τον κύριο Γραμμένο αν ισχύει αυτό

Θα σας έλεγε αμέσως ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα

Τον έχετε ρωτήσει;

Δεν το συζητήσαμε. Όχι, όχι εγώ όχι αλλά απ’ ότι μου λένε άλλοι δεν υπήρξε τέτοια παρέμβαση. Τώρα αν δεν ακούσεις τα παιδιά, πρέπει να ακούσεις κι αυτούς, να σου πουν τις απόψεις τους, να ακούσεις κι άλλες και θεωρώ ότι σιγά σιγά μπορείς να βρεις και λύσεις. Γιατί τη μια ακούω ότι ναι μεν φύγανε αλλα ότι είπε ο προπονητής ότι δεν τους διαγράφει, τους έχει στα υπόψη. Δεν το ξέρω αυτό ακόμα. Ειλικρινά όμως, προσπαθεια θα γίνει. Σαφώς, συζήτηση με τους ποδοσφαιριστές και με τον προπονητή, καλά τον προπονητή εξυπακούεται.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις