Προβληματισμός στον Ολυμπιακό Βόλου από το “λουκέτο” και στο ποδόσφαιρο

Στον Ολυμπιακό Βόλου έχουν αρχίσει προετοιμασία από τον περασμένο Αύγουστο και το lockdown που ισχύει για τη χώρα μας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, έχει ως αποτέλεσμα να σταματήσουν οι προπονήσεις. Το γεγονός αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ομάδα και στην αγωνιστική της κατάσταση.

Όλες οι ομάδες δούλεψαν στην προετοιμασία για να αποκτήσουν ρυθμό, να «δέσουν» ως σύνολο και να παρουσιαστούν πανέτοιμες στην έναρξη του πρωταθλήματος και πλέον είναι αναγκασμένες να διαφοροποιήσουν τα πλάνα τους, δίχως να γνωρίζουν τι μέλλει γενέσθαι με το πρωτάθλημα.

Βέβαια, υπάρχει χρόνος εφόσον ξεκινήσει το πρωτάθλημα, στις αρχές Δεκεμβρίου, να ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο, αν λάβουμε υπόψη, πως φέτος η Φούτμπολ Λιγκ θα διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 10 ομάδων, με τις αγωνιστικές στην κανονική περίοδο να είναι 18, ενώ θα ακολουθήσουν άλλα έξι παιχνίδια για τα πλέι οφ και 10 για τα πλέι άουτ σε κάθε όμιλο.

Θυμίζουμε, πως πέρυσι για παράδειγμα, το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ είχε αρχίσει τέλος Σεπτεμβρίου, οι αγωνιστικές ήταν 26, όπως περίπου και φέτος, με τη διαφορά ότι υπήρχε ένας μήνας διακοπής τα Χριστούγεννα. Κι αν δεν υπήρχε η διακοπή του πρωταθλήματος, λόγω κορωνοϊού, η αγωνιστική περίοδος θα ολοκληρώνονταν τέλος Μαρτίου.

Αν χρειαστεί, μπορεί οι ομάδες να δώσουν και κάποια εμβόλιμα παιχνίδια, με την προϋπόθεση, βέβαια, να υπάρξει ύφεση στα κρούσματα κορωνοϊού και να επανέλθει η κανονικά στη ζωή μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις