“Διαστημικός” ΠΑΟΚ διέσυρε την Αϊντχόβεν (video)

Ένας ΠΑΟΚ από άλλο… πλανήτη στο δεύτερο ημίχρονο, ανέτρεψε το σκορ και με ένα εικοσάλεπτο «ξέσπασμα» διέσυρε την Αϊντχόφεν παίρνοντας μία μεγάλη νίκη με 4-1, για την 3η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Ονειρικό ήταν το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του ΠΑΟΚ, με τον «Δικέφαλο» να αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο και να παίρνει μία τεράστια νίκη κόντρα στην Αϊντχόφεν. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο βαθμούς πίσω από τη Γρανάδα.

Αν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί με μία λέξη το πρώτο ημίχρονο, αυτή θα ήταν… άγευστο. Η Αϊντχόφεν πήρε από τα πρώτα λεπτά την κατοχή, η οποία όμως ήταν… ανούσια, αφού δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποια αξιόλογη ευκαιρία.

Ωστόσο, στο 20ο λεπτό ο Σβαμπ ανέτρεψε στην περιοχή τον Μάλεν, με τον Ζάχαβι να εκτελεί το πέναλτι για το 0-1. Ακόμα και σε εκείνο το σημείο, ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός, προσπαθώντας απλά να πάρει την κατοχή στα πόδια του, όμως τα αρκετά λάθη στα οποία υπέπεσαν, δεν επέτρεψαν κάτι παραπάνω.

Μάλιστα, λίγο πριν κλείσει το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 41’, ο σκόρερ του πρώτου γκολ λίγο έλειψε να πετύχει το 0-2, φτάνοντας απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος σε μία εξαιρετικά δύσκολη φάση είπε «όχι».

Ο Πάμπλο Γκαρσία, βλέποντας την εικόνα του παιχνιδιού επέλεξε να κάνει τις πρώτες του κινήσεις με την έναρξη του δευτέρου μέρους. Έτσι, πέρασε τον Τζόλη στη θέση του Μπίσεσβαρ και τον Σβιντέρσκι σε αυτή του Τσόλακ. Κι ο Δικέφαλος μπήκε εντελώς αλλαγμένος. Ισοφάρισε με το… καλησπέρα και στο 47’, μετά από σουτ του Ζίβκοβιτς, ένα ακούμπημα του Σβαμπ ήταν αρκετό για να αλλάξει πορεία τη μπάλα και να ισοφαρίσει για το 1-1, ανοίγοντας το δρόμο της ανατροπής.

Στο 55’ ήρθε το δεύτερο… χτύπημα του ΠΑΟΚ, με τον Σβιντέρσκι να κλέβει ψηλά τη μπάλα, να δίνει στον Σβαμπ που άφησε για τον Ζίβκοβιτς ο οποίος εκτέλεσε για το 2-1. Το «ξέσπασμα» του «Δικεφάλου» δεν σταμάτησε εκεί, αφού δύο λεπτά αργότερα, ο Τζόλης με μία εκπληκτική κούρσα από το κέντρο του γηπέδου, έφτασε στο ύψος της περιοχής και σούταρε για το 3-1.

Το ματς μετατράπηκε σε «ασπρόμαυρο» πάρτι, με τον Τζόλη να βγαίνει στην αντεπίθεση, να πασάρει στον Ζίβκοβιτς ο οποίος διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και έγραψε το 4-1 «κλειδώνοντας» ουσιαστικά τη νίκη στο 66’.

ΠΑΟΚ: Ζ. Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο, Κρέσπο, Βαρέλα, Γιαννούλης (71’ Λύρατζης), Σβαμπ, Αουγκούστο, Ελ Καντουρί (80’ Τσιγγάρας), Μπίσεσβαρ (46’ Τζόλης), Τσόλακ (46’ Σφιντέρσκι), Α. Ζίβκοβιτς (84’ Μουργκ)

ΑΪΝΤΧΟΒΕΝ: Εμβογκό, Τεζέ, Σανγκαρέ (83’ Λεντέσμα), Μποσάλι, Μαξ, Τόμας (57’ Μαντουέκε), Ροσάριο (46’ Φάιν), Γκέτσε (83’ Σαϊμπαρί), Ιχατάρεν (57’ Μάουρο Τζούνιορ), Μάλεν, Ζάχαβι.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις