Δέσμευση από το Δ.Σ. της Football League για 48ωρο φίμωτρο

Στην τσίτα ήταν όλοι στο Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής και στην οδό Θεμιστοκλέους 42 είχαν πάρει τα… μέτρα τους καλού-κακού. Και αυτό λόγω του πρόσφατου επεισοδίου στο «Ελ. Βενιζέλος» με τη χειροδικία κατά του Αλέξη Κούγια από τον Ηρακλή Νύκταρη. Έτσι, υπό το φόβο των Ιουδαίων στα γραφεία της διοργανώτριας…

…υπήρχε έντονη… προστασία την Παρασκευή (4/12). Συγκεκριμένα, είχαν επιστρατευτεί σεκιουριτάδες, αλλά εν τέλει δεν χρειάστηκαν, αφού όλα κύλησαν λίγο-πολύ ομαλά.
Βέβαια, ενδεχομένως σε αυτό να βοήθησε πως στο συμβούλιο δεν παρευρέθησαν ούτε ο Νύκταρης (τα Χανιά εκπροσώπησε ο Μποτσιβάλης) αλλά ούτε ο Γιαλιάς (ήταν αντ’ αυτού ο δικηγόρος Μηνάς Λυσσάνδρου) εκ μέρους των Τρικάλων, τον οποίο έχει κατηγορήσει ο πρόεδρος της ΑΕΛ.
Στο Δ.Σ., ωστόσο, μετείχε ο μεγαλομέτοχος της Λαμίας Πανουργιάς Παπαϊωάννου, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες είχε υποστηρίξει ότι στο χώρο της Β’ Εθνικής και ειδικά στη διοργανώτρια υπάρχουν λειτουργίες που θυμίζουν Μαφία μιλώντας για Καμόρα!
Αυτή η αναφορά στάθηκε και η αιτία για μια στιγμιαία ένταση κατά τη διάρκεια του Δ.Σ., όταν ο Αλέξης Κούγιας πήρε το λόγο και, φανερά εκνευρισμένος, χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι συνεδριάσεων και φώναξε δυνατά: «Έχει δίκιο ο Πανουργιάς, είναι Καμόρα εδώ μέσα!».
Αφορμή για αυτό το ξέσπασμα του προέδρου της ΑΕΛ ήταν τα παράπονα του προέδρου της Καλλιθέας Γιάννη Αβραντίνη για αυτές τις αναφορές και μάλιστα έδωσε στον ισχυρό άνδρα της Λαμίας μια φωτοτυπία για το τι ακριβώς σημαίνει το «Καμόρα» ώστε να αντιληφθεί ότι αυτή η δήλωση ήταν άστοχη.
Πάντως, στο ξέσπασμα Κούγια αντέδρασαν με τη σειρά τους (αλλά πιο ήπια) οι εκπρόσωποι του Ολυμπιακού Βόλου και των Χανίων, για να επέμβει εν συνεχεία σε ρόλο πυροσβέστη ο Σπύρος Καλογιάννης.
«Σταματήστε, ρε παιδιά… Τι πράγματα είναι αυτά;», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής, που ακολούθως μίλησε και για τα οικονομικά του διοικητικού φορέα: «Αναφέρεστε σε εμένα ορισμένοι, αλλά εγώ έχασα την περιουσία μου στην Κέρκυρα. Αν δεν σας λένε οι δικοί σας άνθρωποι για τα χρήματα που παίρνουν οι ομάδες σας από τις χορηγίες, δεν φταίω εγώ. Πέρσι τα περισσότερα χρήματα που πήρε μια ομάδα ήταν 204.000 ευρώ. Μετρά και η ιστορία μιας ομάδας στα κριτήρια για τις χορηγίες. Φέτος, για παράδειγμα, τα λιγότερα είναι να τα πάρει η Κασσιόπη. Μη λέτε ό,τι θέλετε, λοιπόν…».
Ο Καλογιάννης, πάντως, έστειλε αργότερα και ένα ακόμα μήνυμα για όσους μιλούν εναντίον του λέγοντας: «Η απαραίτητη προϋπόθεση κάθε κριτικής είναι η προηγούμενη γνώση και αυτοκριτική του κριτή…».
Με τα πολλά, πάντως, οι παράγοντες των ομάδων της κατηγορίας πείστηκαν και αποφάσισαν ομόφωνα ότι δεν θα κάνουν από εδώ και πέρα εν θερμώ δηλώσεις. Μάλιστα, ο αυτοπεριορισμός των παρορμητικών δηλώσεων καθορίστηκε σε 48 ώρες από τα ματς!
Από εκεί και πέρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής απείλησε τους παράγοντες ότι θα τους… παρατήσει αν δεν συμμορφωθούν. Συγκεκριμένα, ο Καλογιάννης έθεσε προθεσμία μέχρι το τέλος του α’ γύρου να βελτιωθεί η κατάσταση στην κατηγορία σε θέμα συμπεριφορών, γιατί διαφορετικά θα παραιτηθεί.
Τέλος, στο συμβούλιο πήγαν να μπουν, αλλά τελικά δεν έμειναν λόγω μη νόμιμης εκπροσώπησης, μετά από σχετική απαίτηση του Κούγια (είναι και α’ αντιπρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής) οι Λάμπρου (Παναχαϊκή), Μαυρονάσιος (Ζάκυνθος), Παλαιολόγος (Πανελευσινιακός).
Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό ότι έγιναν και άλλα ενδιαφέροντα στο τρίωρης διάρκειας Δ.Σ. της Ένωσης Β’ Εθνικής, πέρα απ’ όσα ανακοινώθηκαν επισήμως ως προς τις αποφάσεις και φυσικά την τοποθέτηση συμπαράστασης στον Κούγια για την επίθεση που δέχθηκε.
Πηγή: a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις