Αναστόπουλος: «Μπορούσε η Φούτμπολ Λιγκ να έχει μία ειδική μεταχείριση»

Ο προπονητής της Καλαμάτας, Νίκος Αναστόπουλος σε μεγάλη συνέντευξή του στο “ΦΩΣ” μίλησε για το lockdown και την αναστολή κάθε αγωνιστικής δράσης στην Football league, αλλά και για την επένδυση Πρασσά στην Καλαμάτα πέρυσι και φέτος.

Μεταξύ άλλων ανέφερε στην συνέντευξή του:

Πώς αντιμετωπίζεις εσύ την καραντίνα; Θα σου στοιχίσει και ποδοσφαιρικά αλλά και προσωπικά, με τον αγαπημένο σου καφέ
«Αυτό είναι το λιγότερο. Άλλα είναι τα προβλήματα. Υπάρχει μία διαδικασία της ομάδας μου από τον Αύγουστο με την προετοιμασία, με δικαστικές διαμάχες διαφόρων ομάδων που κάθε εβδομάδα έκαναν ενστάσεις, φτάσαμε Νοέμβρη και ακόμα δεν άρχισε το πρωτάθλημα. Τώρα μας ήρθε και η καραντίνα. Όχι αγώνες, όχι προπονήσεις, αυτό στοιχίζει ψυχολογικά, στοιχίζει και οικονομικά. Υπάρχει ένας άνθρωπος που πέρσι έδωσε ένα εκατομμύριο στην ομάδα, φέτος πάλι έδωσε πολλά λεφτά για να φτιάξει αξιόμαχη ομάδα. Έδωσε πολλά και για να φτιάξει προπονητήρια και μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει ένα ευρώ πίσω. Ο κύριος Πρασσάς».

Δεν είναι άδικο για τις ομάδες εκτός της Σούπερ Λίγκας αλλά και για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο;
«Πολύ άδικο. Από τα έντεκα εκατομμύρια Έλληνες, τα δέκα εκατομμύρια ενδιαφέρονται για το ποδόσφαιρο. Είναι κοινωνικό φαινόμενο. Μπορούσε η κατηγορία μας να έχει μία ειδική μεταχείριση, με ένα αυστηρό πρωτόκολλο».

Τι θα κάνετε τώρα;
«Τι να κάνουμε… Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Προπονήσεις;
«Θα δούμε τι επιτρέπεται και πώς επιτρέπεται. Το θέμα είναι ότι ένας άνθρωπος από τις ΗΠΑ έχει βάλει τα λεφτά του και βλέπει να μην αποδίδουν. Το ένα πρόβλημα μετά το άλλο… Εδώ είμαστε επαγγελματική ομάδα με στόχους».

Εσύ τι θα κάνεις; Θα μείνεις μόνιμα στην πόλη της Καλαμάτας;
«Δεν έχω άλλη επιλογή».

Ο στόχος ποιος είναι;
«Ο πρωταθλητισμός. Δεν μπορεί η Καλαμάτα να έχει άλλο στόχο. Και μακροπρόθεσμα να βρεθεί εκεί που ήταν πριν από πολλά χρόνια, και εκεί που πρέπει να είναι, στη Σούπερ Λίγκα».

Ενισχύθηκε η Καλαμάτα;
«Βεβαίως. Καμία σχέση το περσινό ρόστερ με το φετινό. Κρατήσαμε κάποια παιδιά που έκρινα ότι κολλάνε στο πνεύμα της ομάδας από θέμα συμπεριφοράς και από θέμα αγωνιστικότητας, και σε καλές ηλικίες. Οι περισσότεροι με διετή συμβόλαια ώστε να τους έχουμε και του χρόνου και να έχουμε κορμό που θα χρειαστεί λίγες προσθήκες».

Σημείωσε κλείνοντας:
«Στην Καλαμάτα είναι εγγύηση η παρουσία του κυρίου Πρασσά. Είναι άνθρωπος που αγαπάει το ποδόσφαιρο, έχει κάνει στην ομάδα μεγάλη επένδυση. Ο κόσμος εδώ διψάει, γιατί λείπει η ομάδα είκοσι χρόνια από τα «μεγάλα σαλόνια». Εκεί θα ξαναπάει η Καλαμάτα. Όλοι εδώ πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να πετύχουμε τον στόχο, διότι τον στόχο δεν τον πιάνεις ούτε με το όνομα ούτε με τη φανέλα. Η Καλαμάτα έχει ιστορία, υπάρχουν μεγάλες προσδοκίες από εμάς, το ξέρουμε. Συμπαραστάτης της προσπάθειας είναι και ο παλιός πρόεδρος Γιώργος Ράλλης, όλους αυτούς θέλουμε να τους δικαιώσουμε. Πάμε βήμα βήμα, με επιμονή και υπομονή. Ο κύριος Πρασσάς μάς έχει δώσει όσα χρειαζόμαστε για να δουλέψουμε σωστά. Υπάρχει οργάνωση, πρόγραμμα, εμπιστοσύνη και πίστη στο πλάνο μας. Η πολιτεία πρέπει να μην πετάει το ελληνικό ποδόσφαιρο, όχι μόνο εμάς, αλλά και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όλοι από εκεί βγήκαμε, από εκεί ξεκινήσαμε».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις