Μαυρωτάς: Πρέπει να πείσουν ότι μπορούν να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα

Το απόλυτο μπάχαλο. Οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 ενημερώνονταν από τη διοργανώτρια εδώ και ημέρες ότι είναι θέμα χρόνου να εξαιρεθούν με ΚΥΑ και να μπουν στο γήπεδο, όμως την Τρίτη (10/11) ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς υποστήριξε ότι η κατηγορία ακόμα δεν έχει περάσει την επιτροπή λοιμωξιολόγων!

Ο ΓΓΑ μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ 96,1 στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» και τον Στέλιο Βραδέλη και σε ερώτηση τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα των Σούπερ Λιγκ 2, Football League απάντησε:

«Αναμένουμε. Στην αρχή δεν υπήρχαν τα πρωτόκολλα. Τώρα θα περάσουν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Η Σούπερ Λιγκ το έχει αυτό, το έχει δουλέψει. Έχει δώσει τις εξετάσεις το πώς μπορεί να διαχειριστεί τα κρούσματα και δεν είναι και λίγα. Η Σούπερ Λιγκ 1 και η Μπάσκετ Λιγκ συνεχίζουν, οι άλλες είναι υπό εξέταση όπως και το βόλεϊ, το χάντμπολ με εβδομαδιαίο τεστ.

Οι δύο αυτές κατηγορίες ήξεραν από τον Μάιο τις διαδικασίες για την αντιμετώπιση του κρούσματος. Όπου ακούμε για διοργανώσεις, πρώτης κατηγορίας μιλάμε για 2.500 με 3.000 αθλητές που θα εμπλακούν. Αυτό το νούμερο φαινόταν ότι ήθελαν να χαμηλώσουν και έμειναν στο μίνιμουμ, τη Σούπερ Λιγκ και την Μπάσκετ Λιγκ.

Σιγά σιγά αν ανακοπεί αυτή η ραγδαία αύξηση, με τα μέτρα και την πειθαρχία θα ανοίξουν ξανά. Πρέπει να πείσουν οι υπόλοιπες κατηγορίες ότι μπορούν να εφαρμόσουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα πρέπει να περάσουν από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων».

Απόδοση: FL News

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις