Λεουτσάκος: «Έχω τρελαθεί»

Μοιράσου το άρθρο
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Λεωνίδας Λεουτσάκος δήλωσε ότι δεν έχει κανένα έγγραφο από την επιτροπή λοιμωξιολόγων. «Βέλη» στον ΠΣΑΠ.

Απογοητευμένος, γιατί οι ενέργειες που έχει κάνει δεν έχουν φέρει αποτέλεσμα δήλωσε ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο πρόεδρος των SL2, FL μίλησε στο Metropolis 95,5 και τόνισε ότι «Ειλικρινά, έχω τρελαθεί», αφού όπως υποστήριξε οι πολιτειακοί παράγοντες δίνουν φρούδες ελπίδες για έναρξη του πρωταθλήματος. Εκτόξευσε «βέλη» προς τον ΠΣΑΠ, λέγοντας ότι «κρύβεται» και υποστήριξε ότι ενημερώθηκε με… μήνυμα για το «όχι» της επιτροπής λοιμωξιολόγων. «Ας μας πουν, δεν παίζουμε να διαλύσει το μαγαζί», ανέφερε.

Αρχικά δήλωσε:

«Πρέπει να μας συμπαρασταθεί η Super League 1 με περισσότερο ζήλο, να ξεκινήσουμε κι εμείς. Είμαστε αλληλένδετοι. Έχουμε μπαράζ, ανοικτούς λογαριασμούς και είμαστε κι εμείς επαγγελματική κατηγορία».

Για τις ενέργειες που έχει κάνει:

«Έχουμε απευθυνθεί σε όλους, σε όλες τις υγειονομικές επιτροπές από την προηγούμενη Παρασκευή. Όταν δεν μπήκαμε στην πρώτη ΚΥΑ κάναμε τα υπόλοιπα χαρτιά για να μπούμε στη δεύτερη. Έχουμε τηρήσει τα πάντα. Μπήκαμε στην ίδια υγειονομική επιτροπή που έχει η Super League 1. Έχουμε στείλει τα πάντα, με τα μοριακά τεστ, οτιδήποτε θέλουν. Εδώ και τρεις μήνες οι ομάδες κάνουν προετοιμασία με ελάχιστα κρούσματα. Απεναντίας η Super League 1 έχει κρούσματα. Κι εμείς συζητάμε ότι δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε και το χειρότερο, δεν μπορούμε να προπονηθούμε».

Για τις δηλώσεις Μαυρωτά ότι η SL2 πρέπει να πείσει για την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου:

«Έμεινα έκπληκτος. Μίλησα μαζί του την Παρασκευή, τον ενημέρωσα ότι στείλαμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα, τα πάντα και δεν καταλαβαίνω. Στην επικοινωνία που είχαμε δεν διαπίστωσα κάτι τέτοιο, αν μπορούμε να το τηρήσουμε. Είχα προσωπική επικοινωνία με τον κύριο Χαρδαλιά, τον γ.γ. του υπουργείου υγείας κύριο Πρεζεράκο και με τον κύριο Γεραπετρίτη.

Μιλάμε για ολική καταστροφή. 3.000 σχεδόν Έλληνες ποδοσφαιριστές, τις οικογένειές τους, παράγοντες, γυμναστές, φροντιστές, οι οποίοι πάνε στην εξαθλίωση και την καταστροφή χωρίς να φταίνε. Θέλουν να τηρήσουν το πρωτόκολλο. Μας έκλεισαν τον Μάιο, προσπαθήσαμε να ξεκινήσουμε, είπαμε ότι τηρούμε τα πρωτόκολλα, δεν μας άφησαν λόγω ημερομηνιών, δεν ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα. Τώρα μπήκαμε στην ίδια διαδικασία. Είχαμε τις αναδιαρθρώσεις, με ομάδες να ανεβοκατεβαίνουν, προσπαθούμε να ξεκινήσουμε και είμαστε έτοιμοι.

Μιλάμε για έξι παιχνίδια. Δώδεκα ομάδες που τηρούν το πρωτόκολλο. Τι να διασπείρουν; Ποιον ιό; Πού να μεταδοθεί; Βλέπω 10-12 κρούσματα σε ομάδες της SL1 που το τηρούν ευλαβικά. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ’ αυτόν τον ιό. Οι ευρωπαϊκές ομάδες παίζουν με 13 παίκτες. Έχουμε παγκόσμια πρωτοτυπία σαν χώρα. Δεν παίζει η δεύτερη κατηγορία. Παίζουν παντού. Δεν έχω καταλάβει πώς γίνεται 12 ομάδες να μην μπορούν να παίξουν σε ένα γήπεδο που τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αυστηρά. Την Κυριακή βρήκαν θετικούς παίκτες 10 λεπτά πριν τη σέντρα. Τι να συζητάμε τώρα;».

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων σας έχει απαντήσει; Έχετε λάβει κάποιο έγγραφο;

«Ό,τι απαντήσεις έχουμε πάρει είναι τηλεφωνικές και μέσω μηνυμάτων. Κάποιοι μας έλεγαν να καταθέσουμε συγκεκριμένα πράγματα. Τα καταθέσαμε στους κκ. Χαρδαλιά, Πρεζεράκο, μιλήσαμε τηλεφωνικώς και τη Δευτέρα το μάθαμε μέσω μηνύματος. Ο μόνος που μας πήρε τηλέφωνο ήταν ο Υπουργός Επικρατείας και μας είπε ότι απορρίφθηκε το αίτημα».

Υπάρχει αιτιολογία απόρριψης;

«Καμία αιτιολογία. Ζήτησα να μας στείλουν εγγράφως και δεν υπάρχει καμία αιτιολογία. Τον κύριο Πρεζεράκο τον πήραν 10 τηλέφωνα. Ποιος θα μας πει τι γίνεται με εμάς; Τι θα γίνει; Να καταστραφεί το πρωτάθλημα; Δεν θα ξεκινήσει; Τι κάνουν οι παίκτες;

Έχουμε και τον ΠΣΑΠ, βγαίνει με ανακοινώσεις, αλλά κρύβεται. Να μας πει τι έχει να προτείνει. Να ταυτιστεί μαζί μας και να μας πει πού να πάμε. Πρόκειται για μέλη τους. Είμαι λίγο απογοητευμένος. Δεν εχω καταλάβει με ποιον πρέπει να μιλήσω σ’ αυτή τη χώρα, τι να πω και ποιος θα μου απαντήσει υπεύθυνα. Έχω τρελαθεί.

Τις τελευταίες δέκα ημέρες έχω μιλήσει με 15 ανώτατους πολιτειακούς παράγοντες και δεν έχω καταλάβει ο καθένας τι θέλει να μου πει. Δεν έχω καταλάβει ειλικρινά. Δεν βλέπω την ίδια ευθιξία από τον ΠΣΑΠ στα θέματα των δύο κατηγοριών. Δεν ζητάμε να μας χαρίσουν κάτι, ζητάμε να παίξουμε. Δεν είμαστε κατώτερα παιδιά. Οι πρόεδροι πληρώνουν ΙΚΑ, Εφορία, τα πάντα. Τι θα γίνει με εμάς; Πού πρέπει να πάμε;

Δέκα ημέρες μιλάμε με δέκα διαφορετικές επιτροπές. Όχι, φταίνε οι λοιμωξιολόγοι, όχι φταίει αυτός, φταίει εκείνος. Μας δίνουν φρούδες ελπίδες ότι θα παίξουμε, ό,τι μας λένε λέμε στους προέδρους και στο τέλος πάλι πίσω. Ας μας πουν επίσημα «κύριοι, δεν θα παίξετε μέχρι τα Χριστούγεννα». Να φύγουν οι παίκτες, να πάνε στις οικογένειές τους, να ξέρουν οι πρόεδροι τι κάνουν, να διαλύσει το μαγαζί. Δεν έχουμε τίποτα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε με την ΕΡΤ, αφού δεν έχουμε προϊόν. Τι να τους πούμε;».

Απόδοση: FL News