Lockdown: «Λουκέτο» από Δευτέρα στα δημοτικά σχολεία

Ολισθαίνει η κατάσταση με τα κρούσματα του κορονοϊού κι όλα δείχνουν ότι θα κλείσουν από μέρα σε μέρα και τα δημοτικά σχολεία – Τι θα γίνει με νηπιαγωγεία, παιδικούς σταθμούς

Ηδιασπορά του κορονοϊού με τα χιλιάδες κρούσματα οδηγεί την κυβέρνηση στο κλείσιμο όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης που παρέμεναν ανοιχτά έως σήμερα και δη τα δημοτικά σχολεία, ενώ δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα για το τι μέλλει γενέσθαι με τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.

Μάλιστα, πολλά σχολεία στην Αττική έχουν αποστείλει μηνύματα στους γονείς – κηδεμόνες έτσι ώστε να εγγράψουν τα παιδιά τους, μαθητές του δημοτικού, στην ηλεκτρονική εκπαίδευση. Τα e-class, η τηλεκπαίδευση δηλαδή, αναμένεται να ισχύσει και για τα δημοτικά σχολεία τα οποία κατά πληροφορίες θα υπαχθούν στο καθεστώς των υπολοίπων βαθμίδων α’βαθμιας και β’βαθμιας εκπαίδευσης που λειτουργούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Χαρακτηριστικό είναι το μήνυμα που εστάλη σε γονείς από δημοτικό σχολείο σε κεντρικό δήμο της Αθήνας όπου αναφέρει: «Αγαπητοί Γονείς & Κηδεμόνες, Παρακαλώ πολύ σας ενημερώνουμε ότι μπαίνοντας στον παρακάτω σύνδεσμο του ΠΣΔ https://register.sch.gr/students/ μπορείτε να προβείτε στην εγγραφή μαθητή/ήτριας (σε περίπτωση που δεν έχετε προβεί ήδη), ούτως ώστε – σε περίπτωση που χρειαστεί – να γίνουν μέλη των ψηφιακών τμημάτων (π. χ. e-class) από τους διδάσκοντες εκπαιδευτικούς».

Το απόγευμα, ο Νίκος Χαρδαλιάς στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ενδέχεται να ανακοινώσει νέα μέτρα, τα οποία θα περιλαμβάνουν και κλείσιμο των δημοτικών σχολείων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις