Κορωνοϊός: Πώς θα γίνει ο εμβολιασμός στην Ελλάδα

Άρχισε σιγά-σιγά η προετοιμασία της κυβέρνησης προκειμένου να υποδεχτεί το εμβόλιο του κορωνοϊού, ωστόσο σε πρώτο πλάνο βρίσκεται η πτώση των κρουσμάτων.

Στον τομέα του εμβολίου, οι κυβερνόντες υποστηρίζουν ότι τα δεδομένα είναι πολύ θετικά και δημιουργούν μεγάλη αισιοδοξία.

Στόχος είναι να μπορέσει η κυβέρνηση να δρομολογήσει τις διαδικασίες για την προμήθεια και τη διανομή των εμβολίων, αλλά και να καταρτίσει το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Στα 25 εκατομμύρια οι δόσεις που θα φτάσουν στην Ελλάδα

Όπως γίνεται γνωστό, η Ε.Ε. θα λάβει περίπου 1,1 δις δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊου, με την Ελλάδα να παίρνει τα 25 εκατομμύρια από αυτά.

Η ΕΕ έχει υπογράψει συμφωνίες με τις εταιρίες Pfizer, Biontech, Astra Zeneca, Sanofi και Johnson & Johnson, ενώ βρίσκεται σε συνομιλίες και με άλλες εταιρείες.

Συμφωνία προαγοράς έχει υπογραφεί με τις δύο πρώτες, καθώς η αποτελεσματικότητα του πειραματικού τους εμβολίου ανέρχεται στο 90%.

Η προετοιμασία των υποδομών για τη μεταφορά, διανομή και αποθήκευση έχει ήδη αρχίσει, ενώ τα εμβόλια αναμένεται να δοθούν σε δύο δόσεις των 12,5 εκατομμυρίων κάθε φορά.

Θα γίνει σε 1.018 κέντρα
Όσον αφορά τις τοποθεσίες στις οποίες θα γίνονται οι εμβολιασμοί, έχουν οριστεί μέχρι τώρα 1,018, ενώ πρόκειται να προστεθούν και άλλα στη λίστα.

Φυσικά θα υπάρξουν, επίσης, και κινητά συνεργεία που θα εμβολιάζουν όσους για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Όσον αφορά στο σχέδιο που εκπονείται από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού, προτεραιότητα ασφαλώς θα έχει το υγειονομικό προσωπικό (γιατροί, νοσηλευτές κτλ.) και εν συνεχεία οι ευπαθείς ομάδες, ενώ θ’ ακολουθήσει σταδιακά ο υπόλοιπος πληθυσμός.

Δωρεάν ο εμβολιασμός για όλους, όχι όμως υποχρεωτικός!

Όπως ανέφερε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο εμβολιασμός θα είναι για όλους τους πολίτες δωρεάν, ωστόσο δεν θα είναι υποχρεωτικός.

Θα γίνει μάλιστα και εκτεταμένη εκστρατεία ενημέρωσης, προκειμένου ο κόσμος να είναι πλήρως ενημερωμένος για το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις