«Άλωσε» το Ρέθυμνο ο Ολυμπιακός Β., 1-0 τον Κισσαμικό

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη, πρώτη στο φετινό πρωτάθλημα, πέτυχε ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» με γκολ του Έρικ Γουόρντεν στο 12′ με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Λεόν, πήρε τους τρεις βαθμούς και έφτασε τους 17, σε μια κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Το βολιώτικο συγκρότημα κέρδισε δίκαια, καθώς…

…ήλεγξε απόλυτα το ρυθμό του αγώνα και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους.

Τα πλάνα του Παπαδόπουλου
Δεν επεφύλαξε εκπλήξεις η ενδεκάδα που παρέταξε ο Σούλης Παπαδόπουλος στο παιχνίδι με τον Κισσαμικό, με τον Στρατηλάτη να κάθεται κάτω από τα δοκάρια, με τους Ζέρη (δεξιά) και Μπουτζίκο (αριστερά) να είναι οι δύο ακραίοι οπισθοφύλακες. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Ντάσιος και Αρβανίτης. Στον άξονα ο Νάστος ήταν ο αμυντικός χαφ, με τον Φερνάντες να παίξει και αυτός στο χώρο του κέντρου, ο Ντεπέτρις αγωνίστηκε στην αριστερή πτέρυγα, ο Γκουγκούδης στη δεξιά, με τον Λεόν να οργανώνει το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων» και να κινείται πίσω από τον Γουόρντεν που αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης.

Σκόραρε ο Γουόρντεν
Το πρώτο ημίχρονο δεν είχε να επιδείξει αξιόλογες επιθετικές προσπάθειες και από τις δύο ομάδες, σ’ ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει το σκοπό του. Κράτησε μακριά από την περιοχή του Στρατηλάτη τους παίκτες του Κισσαμικού, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους, ενώ κατάφερε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ στο 12′ και από εκεί και πέρα να επιβάλει πλήρως το ρυθμό του στο ματς.
Στην πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ από μια στημένη φάση. Συγκεκριμένα, ο Λεόν εκτέλεσε φάουλ έξω από την περιοχή και ο Γουόρντεν με ωραία κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1 για τον Ολυμπιακό.
Ο Κισσαμικός δεν μπόρεσε να αντιδράσει, με τους «ερυθρόλευκους» να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στην ανασταλτική λειτουργία και να παίζουν με αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι είχαν μια μικροευκαιρία στο 34′ όταν ο Βαττής θέλησε να πιάσει την κεφαλιά μέσα στην περιοχή, μετά από σέντρα του Τσικουδάκη, η μπάλα βρήκε την πλάτη του για να μπλοκάρει εύκολα τη μπάλα ο Στρατηλάτης.
Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός δεν απείλησε κι αυτός το τέρμα του Αγριμάκη, στο διάστημα 15′-45′, ενώ είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως το πρώτο κόρνερ και το μοναδικό στο πρώτο ημίχρονο, το κέρδισε ο Ολυμπιακός στο 44′.

Κράτησε εύκολα το 0-1
Στο δεύτερο το παιχνίδι είχε καλύτερο ρυθμό, με τον Κισσαμικό να μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι, με τον Ολυμπιακό, πάντως, να είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις και ήταν ομάδα που είχε την κλασική ευκαιρία να πετύχει δεύτερο τέρμα στο 52′. Ο Γουόρντεν με ωραία προσπάθεια πέρασε δύο αντιπάλους, σούταρε απέναντι από τον Αγριμάκη, με τη μπάλα να σταματά στη ρίζα του αριστερού δοκαριού του Κισσαμικού.
Νωρίτερα, στο 50′, ο Ζέρης δεν μπόρεσε να σουτάρει απέναντι από τον Αγριμάκη, με τον Ολυμπιακό να χάνει την ευκαιρία να σκοράρει.
Στο διάστημα 46′-70′ ο Κισσαμικός ήταν ακίνδυνος επιθετικά, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» φρόντιζαν να αμύνονται σωστά και να μην επιτρέπουν στους γηπεδούχους να γίνονται απειλητικοί για το τέρμα του Στρατηλάτη.
Οι παίκτες του Σπύρου Μπαξεβάνου είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, προσπάθησαν να πιέσουν την εστία του Ολυμπιακού, δίχως όμως να χάσουν κάποια μεγάλη ευκαιρία.
Ο Ολυμπιακός είχε δύο πολύ καλές στιγμές με τον Γουόρντεν. Η Πρώτη στο 72′ όταν με δυνατό σουτ ο Γκανέζος επιθετικός έστειλε τη μπάλα άουτ, ενώ στο 78′ ο Γουόρντεν αφού πήρε τη μπάλα από τον Λεόν, έπιασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, με τη μπάλα καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, για να χαθεί σπουδαία ευκαιρία για τον Ολυμπιακό.
Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν με αντεπιθέσεις και αν ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και δεύτερο τέρμα. Στο 83′ ο Ολυμπιακός έχασε φοβερή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό να κάνει το 0-2. Ο Ροντρίγκο Ντεπέτρις από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μετά από μπαλιά του Γκουγκούδη.
Στα τελευταία λεπτά ο Ολυμπιακός κράτησε εύκολα το γκολ που είχε πετύχει ο Γουόρντεν και πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 1-0, την πρώτη μακριά από το Βόλο.

Σκόρερ: 12′ Γουόρντεν
Κίτρινες: Μάντζης, Βαττής-Ντάσιος, Λεόν, Μπουτζίκος, Φερνάντες, Κυζιρίδης
Διαιτητής: Κοσικίδης (Αθηνών)
Βοηθοί: Κουτσόγιαννος (Αθηνών), Γαρεφαλάκης (Ηρακλείου)

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ: Αγριμάκης, Τσερκέζος, Γιαννίτσης, Ταραλίδης, Σακελλαρίου (55′ Τσοντάκης), Σμίλτος, Μάνιας, Λώττας (84′ Ευθυμιάδης), Τσικουδάκης (87′ Τσουκάνης), Βαττής, Μάντζης.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β: Στρατηλάτης, Ζέρης, Μπουτζίκος, Ντάσιος, Αρβανίτης, Νάστος, Φερνάντες (69′ Τσιάρας), Γκουγκούδης, Ντεπέτρις, Λεόν (87′ Κυζιρίδης), Γουόρντεν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις