Πρόεδρος ΠΣΑΠ για Σούπερ Λιγκ 2 και Football League: «Αποκλειστική ευθύνη η διοργανώτρια»

Ο Γιώργος Μπαντής επανέλαβε ότι το lockdown δεν έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη μη έναρξη των SL2, FL.

Η αποχή εννέα και πλέον μηνών διακινδυνεύει τις καριέρες των ποδοσφαιριστών όπως δήλωσε ο Γιώργος Μπαντής. Ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Δημήτρη Τσακίρη και επανέλαβε ότι η αποκλειστική ευθύνη για τη μη έναρξη των Super League 2, Football League ανήκει στη διοργανώτρια αρχή.

Αναλυτικά ο Μπαντής είπε:

«Δεν είναι ευχάριστες οι συνθήκες που βιώνουν οι ποδοσφαιριστές. Όλος ο κόσμος έχει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της πανδημίας. Πρέπει να κοιτάξουμε λίγο το κάθε επάγγελμα ξεχωριστά. Αυτή τη στιγμή η δεύτερη και τρίτη κατηγορία δεν έχουν ξεκινήσει και είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που συμβαίνει αυτό.

Στις αρχές Οκτωβρίου είχαμε κάνει μια έρευνα ως σύνδεσμος και από τις πρώτες 50 χώρες της κατάταξης της UEFA. Ξεκίνησαν όλα τα πρωταθλήματα εκτός της Ελλάδας. Αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά.

Αποκλειστική ευθύνη το lockdown δεν έχει. Είναι ξεκάθαρο ότι την αποκλειστική ευθύνη την έχει η διοργανώτρια αρχή. Σε ένα ΔΣ στις 20 Οκτωβρίου αποφάσισαν να αναβάλουν για άλλη μία φορά τη σέντρα με αιτιολογία ότι δεν είχαν υπογεγραμμένο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Και ακόμα δεν έχουν.

Τα προβλήματα είναι πάρα πολλά, αλλά πρέπει να εστιάσουμε στο ότι πρέπει να γίνει ύστατη προσπάθεια για να αρχίσουν αυτά τα πρωταθλήματα. Πρέπει να υπάρχει εξαίρεση προς αυτούς τους επαγγελματίες αθλητές. Δεν πρέπει να γίνεται διάκριση ανάμεσα στη Super League 1 και στις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως κατώτεροι.

Πρέπει να εστιάσουμε πάρα πολύ στην ιδιαιτερότητα του επαγγελμάτος. Κατανοώ όλους τους κλάδους, αλλά στο κομμάτι του αθλητή υπάρχει ιδιαιτερότητα. Δεν είναι σαν ένα μαγαζί που το κλείνω και ανοίγω μετά από έναν μήνα μέσα σε μια μέρα. Εδώ χρειάζονται παραπάνω μέρες προετοιμασίας. Αν μας κλείσουν για 20 μέρες, είναι σα να μας κλείνουν για 40-50 μέρες.

Εμείς ως ΠΣΑΠ εκπροσωπούμε τους επαγγελματίες, αλλά είμαστε 100% με όλο τον αθλητισμό. Και στη Γ’ Εθνική πρέπει να υπάρχουν πρωτόκολλα, να ξεκινήσουν και εκεί τα πρωταθλήματα. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι ο βασικός πυλώνας του ίδιου του αθλητισμού.

Το ισχυρότερο μέτρο πρόληψης είναι το τεστ. Ένας κλάδος εργαζομένων έχει τη δυνατότητα να το κάνει και έχει αποδείξει ότι και τηρείται κατά γράμμα και είναι αποτελεσματικό. Ένας ασυμπτωματικός ποδοσφαιριστής θα προστατέψει την κοινωνία, κάνοντας τεστ και θα μείνει σπίτι του. Αν δεν το είχε κάνει μπορεί να ήταν κίνδυνος. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στη Γ’ Εθνική και στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

-Τι πρόταση έχετε να κάνετε;

«Ζητήσαμε αμέσως συνάντηση με τον υφυπουργό αθλητισμού και προς τιμήν του την έκανε αμέσως αποδεκτή. Έχουμε μια τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα για να του μεταφέρουμε τους προβληματισμούς και την αγωνία που βιώνει ο αθλητής σήμερα.

Σε λίγες μέρες σε αυτές τις δύο κατηγορίες θα συμπληρώσουμε δέκα μήνες αγωνιστικής απραξίας. Πέρα από το οικονομικό, διακινδυνεύεται και η ίδια καριέρα των ποδοσφαιριστών. Κάθε μέρα που χάνεται δεν αναπληρώνεται».

πηγή: Flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις