Το μετέωρο βήμα της ΕΕΑ

Η απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού να δώσει πιστοποιητικό συμμετοχής στην ΠΑΕ Ξάνθη δημιουργεί εύλογα ερωτήματα για το διαβόητο πόρισμα περί πολυϊδιοκτησίας που εξέδωσε η ίδια Επιτροπή πριν από δέκα περίπου μήνες.

Του Κυριάκου Θωμαΐδη

Η ΕΕΑ είχε διαγνώσει επιρροή του ΠΑΟΚ στην Ξάνθη μέσω τρίτου προσώπου και κατέληγε στο αυθαίρετο (όπως αποδείχτηκε) συμπέρασμα ότι υφίσταται το αθλητικό αδίκημα της πολυϊδιοκτησίας.

Αν είχε εμείνει στην άποψή της, δεν θα έδινε ποτέ έγκριση ώστε να μεταβιβαστούν οι μετοχές της Ξάνθης και κατά συνέπεια να δοθεί άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Μόνιμος υπερασπιστής της ΕΕΑ υπήρξε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης. Μέχρι που πήρε το μήνυμα από το Μαξίμου και έκανε την επική κυβίστηση: Αρχικά κριτική, μετέπειτα αυστηρές παρατηρήσεις και στο τέλος ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων μίλησε για μια παρωχημένη και προβληματική Επιτροπή.

Μάλιστα ο κ. Αυγενάκης σ’ εκείνη την ομιλία του είχε ξεκαθαρίσει ότι το πλαίσιο λειτουργίας της ΕΕΑ θ’ αλλάξει. Και αντί ν’ αλλάξει, ο ίδιος παρέτεινε τη θητεία των μελών της Επιτροπής για ένα τρίμηνο!

Ελάτε όμως που ο χρόνος περνάει γρήγορα. Και αύριο λήγει και η παράταση. Η στήλη προβλέπει ότι θα έχουμε…πέναλτι.

Ουδέποτε ο υφυπουργός Αθλητισμού είχε κατά νου να εξοβελίσει τον κουμπάρο του -πρόεδρο της ΕΕΑ Νίκο Τζουλάκη, τον οποίο ο ίδιος διόρισε. Θα τον διατηρήσει μέχρι και την τελευταία μέρα της κυβερνητικής του θητείας.

Το lockdown βοηθάει στη δικαιολογία της νέας παράτασης και η ΕΕΑ θα συνεχίσει να βγάζει αποφάσεις, όπως αυτή της Ξάνθης.

Αυτή την εποχή η Επιτροπή έχει στα χέρια της «καυτή πατάτα». Είναι η αδειοδότηση των Τρικάλων, για την οποία υπάρχει επώνυμη καταγγελία για παραβίαση του αθλητικού νόμου. Αν συνδεθεί με την καταγγελία του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γιώργου Παναγόπουλου στην Εισαγγελία Αθηνών, ζήτω που καήκαμ(ν)ε!

Σ.Σ.: Το κείμενο γράφτηκε πριν την απόφαση Αυγενάκη για παράταση της θητείας των μελών της ΕΕΑ έως 31/3/2021. Πάντως, αποδείχτηκε προφητικό, αν και ο υφυπουργός Αθλητισμού έχει γίνει απολύτως προβλέψιμος.

metrosport.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις