Η εβδομάδα της κρίσης για τη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ

H εβδομάδα που αρχίζει, μπορεί να ονομαστεί και «εβδομάδα της κρίσης» για τη Σούπερ Λιγκ 2 κατ’ αρχάς, αλλά κατ’ επέκταση και για τη Φούτμπολ Λιγκ. Aς μείνουμε, όμως, στη δεύτερη τη τάξει επαγγελματική κατηγορία. Παρότι δεν έχει ανακοινωθεί συμφωνία για την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την ΕΡΤ, με την οποία υπάρχει διαφορά στο αντίτιμο, το πρόβλημα αυτό, που «μέχρι χθες» ήταν ο μόνο λόγος για τη μη έναρξη του πρωταθλήματος, περνά σε δεύτερη μοίρα.

Πλέον πρέπει να καμφθούν οι αντιρρήσεις της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, που αρνούνται να ανάψουν το «πράσινος φως» για την έναρξη του πρωταθλήματος, παρότι η SL2 δηλώνει ότι θα ακολουθήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο της SL1.

Ωστόσο, από την πλευρά των λοιμωξιολόγων και ίσως όχι μόνο αυτών, τίθεται θέμα φερεγγυότητας, όσον αφορά την τήρηση των υγειονομικού πρωτοκόλλου.

Στην εξίσωση μπαίνει και ο υφυπουργός Αθλητισμού, στον οποίο από σήμερα θα μεταφερθεί η πίεση. Από την πλευρά του κ. Αυγενάκη λέγεται ότι υπάρχει θετική εισήγηση, ωστόσο η τελευταία λέξη ανήκει στους λοιμωξιολόγους.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι θα συμβεί αν οι λοιμωξιολόγοι, λόγω και της γενικότερης κατάστασης που υπάρχει στη χώρα με τον COVID-19 διατηρήσουν την αρνητική τους στάση.

Οι ΠΑΕ προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν διακοπές συμβολαίων με τους ποδοσφαιριστές και ότι το πρωτάθλημα δεν θα διεξαχθεί, κάτι που αν συμβεί θα δημιουργήσει ντόμινο εξελίξεων: Θα υπάρξει επίπτωση στο Κύπελλο, όπου συμμετέχουν οι ομάδες και των δύο μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών, στα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, αλλά και γενικότερα στο ενδιαφέρον του πρωταθλήματος της αφού όσες ομάδες δεν έχουν στόχο τα πλέι οφ θα είναι βαθμολογικά αδιάφορες, ενώ θα δημιουργηθεί «στρατιά» άνεργων ποδοσφαιριστών, προπονητών και λοιπών εργαζόμενων στις ΠΑΕ.

Πηγή: soccerplus.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις