Λύτρωση στο 91’ για τη Λαμία, φωνάζει η ΑΣΑ

Η ομάδα του Βαζάκα λύγισε με 2-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας, που είχε καταφέρει να προηγηθεί. Διαμαρτυρίες των ηττημένων για το γκολ-πέναλτι των νικητών στο φινάλε.

Τη δική της αντεπίθεση συνέχισε η Λαμία την Κυριακή (6/12) κερδίζοντας εντός έδρας με 2-1 την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Η ομάδα του Γιώργου Βαζάκα δυσκολεύτηκε και πήρε το τρίποντο με ανατροπή, αφού λυτρώθηκε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Σερτζίνιο!

Μια φάση που έφερε θύελλα διαμαρτυριών από την ΑΣΑ, αφού οι φιλοξενούμενοι θεώρησαν πως κακώς ο διαιτητής Γιαννουλάκης έδειξε τη βούλα για χέρι του Ακασού σε σουτ του Τόσκα στο 89’…

Η ουσία όμως, είναι ότι η ομάδα της Φθιώτιδας μετρά πλέον τρεις συνεχόμενες νίκες μέσα στο γήπεδο της και έφτασε τους 16 βαθμούς μετά από 11 αγωνιστικές, που της δίνουν το δικαίωμα να βλέπει από κοντά τις πρώτες θέσεις. Το κέρδος της Λαμίας, ωστόσο, είναι διπλό, αφού με αυτό το τρίποντο έπιασε-ισοβάθμησε και με την ΑΣΑ!

Το ματς, πάντως, ξεκίνησε ιδανικά για τους Καρδιστιώτες όταν στο 10’μετά από φάουλ του Μπλέντι από πλάγια θέση προηγήθηκαν με κεφαλιά του Γκόλια.

Το 0-1 αφύπνισε τους γηπεδούχους και η ισοφάρισε δεν άργησε να έρθει, καθώς στο 18′ μετά από εκτέλεση φάουλ του Νατσιόπουλου ο Καραλής με το κεφάλι έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Μάλιστα ο σκόρερ της Λαμίας στο 27′ λίγο έλειψε να σκοράρει ξανά με παρόμοιο τρόπο, αλλά ο Κουτσόπουλος απέκρουσε σωτήρια την κεφαλιά του μετά από σέντρα του Καραγιάννη…

Στη συνέχεια η ΑΣΑ ισορρόπησε εκ νέου και το ματς έμεινε χωρίς φάσεις μέχρι το φινάλε του α’ ημιχρόνου, αλλά και τις αρχές του δεύτερου μισού του.

Το παιχνίδι «ζωντάνεψε» πάντως, για ένα δίλεπτο… Στο 57′ η Λαμία φλέρταρε με το δεύτερο γκολ της όταν ο Καραγιάννης δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα σε σέντρα του Σερτζίνιο στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων, για να ακολουθήσει μια σαφώς μεγαλύτερη ευκαιρία για την

Αναγέννηση στο αμέσως επόμενο λεπτό: Ο Υφαντής βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Ρίζο, αλλά την τελευταία στιγμή ο Λεάντρο πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ…

Ακολούθως η Λαμία άρχισε να πιέζει, αλλά χωρίς να καταφέρει να κάνει την κλασική φάση πέρα από δύο μικροευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Τόσκα όταν στο 77′ η κεφαλιά του πέρασε άουτ και στο 83′ ο Κουτσόπουλος μπλόκαρε το γυριστό σουτ που επιχείρησε…

Έτσι το ματς κυλούσε για Χ, ώσπου έγινε η φάση του πέναλτι για να διαμορφωθεί το τελικό 2-1 υπέρ των γηπεδούχων.

Η Λαμία βέβαια, σαν συνολική εικόνα ήταν στα σημεία καλύτερη της ΑΣΑ, η οποία όμως με τον τρόπο και το σημείο που δέχθηκε το δεύτερο γκολ έμεινε με την πίκρα, αφού έφτασε πολύ κοντά στο να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας.

Κίτρινες κάρτες: 59′ Καραγιάννη – 25′ Μπλέντι, 29′ Τσούκαλος, 90′ Ακασού.

Διαιτητής ήταν ο Γιαννουλάκης (Χανίων) με βοηθούς τους Νικολάδο (Αθηνών), Δουλγεράκη (Αν. Αττικής) και τέταρτο τον Μπουρμασόπουλο (Λάρισας).

ΛΑΜΙΑ (Γιώργος Βαζάκας): Ρίζος, Τσαμούρης, Λεάντρο, Πίντο (80′ Νεόφυτος), Σερτζίνιο (90’+3 Ενγκουέμ), Ζουλιώτης, Καραγιάννης, Καραλής (56′ Τόσκας), Κοτσώνης, Νατσιόπουλος, Σιλιγαρδάκης.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Σάκης Θεοδοσιάδης): Κουτσόπουλος, Σάββας, Τζάνης (13′ λ.τρ. Μαυρίας), Γκόλιας, Κισκαμπάνης, Καραχάλιος, Υφαντής, Μπλέντι, Τσούκαλος (73′ Τσίτας), Μπιτέλης, Πιτταράς (67′ Ακασού).

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις