ΑΕΚ: Τσεκάρει στον ελεύθερο… Αλμπορνόζ

Η ΑΕΚ τσεκάρει παίκτες για τις δύο θέσεις στα άκρα της άμυνας και ο Μίικο Αλμπορνόζ είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που προτάθηκαν στους «κιτρινόμαυρους».

Σε λιγότερο από 1,5 μήνα ξεκινά η χειμερινή μεταγραφική περίοδος. Και η ΑΕΚ δείχνει να έχει συγκεκριμένες ανάγκες. Στην Ενωση μάλιστα έχοντας σταχυολογήσει τα δεδομένα, θεωρούν ότι τα άκρα της άμυνας έχουν τούτη την στιγμή χρίζουν ενίσχυσης. Δεξιά οι Μπακάκης (έχει χάσει πολλά ματς), ο Βασιλαντωνόπουλος και ο Παουλίνιο δεν έχουν δώσει στην θέση την ώθηση που αναμενόταν. Αριστερά οι Λόπες και Ινσούα μια… από τα ίδια. Και σήμερα θα εστιάσουμε στην θέση του αριστερού μπακ.

Ο «παλιός» πια Ελντερ Λόπες κάθε χρόνο ρίχνει την απόδοση του. Σε σχέση με το πως είχε έρθει το 2017 και τι εκκίνηση είχε κάνει, το πως είναι από πέρυσι απέχει πολύ. Ο Λόπες ολοένα και κάνει χειρότερη την αμυντική του εικόνα, ενώ επιθετικά που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά λόγω στοιχείων του, πολύ σποραδικά βλέπουμε καλές και ουσιαστικές φάσεις. Και δεν έχει καταφέρει να κουμπώσει με ένα ταίρι αριστερά. Αρα ο Λόπες δεν μπορεί να είναι αυτό που θέλει και περιμένει η ΑΕΚ αριστερά.

Ο Εμάνουελ Ινσούα είναι ο παίκτης που επέλεξε η διοίκηση για μεταγραφή το περασμένο καλοκαίρι. Τον ήξερε από τον Παναθηναϊκό, θεωρούσε ότι είναι safe επιλογή και δεν στήριξε μια επιλογή Ιβιτς από το scouting για να γλυτώσει το ρίσκο σε ένα περίεργο καλοκαίρι. Kαλύτερος αμυντικά από τον Λόπες, στο ίδιο επίπεδο πάνω-κάτω με τον Χουλτ, σαφώς πιο aggressive, όμως επιθετικά λίγα πράγματα σε επίπεδο παραγωγής και δημιουργίας. Ισως όμως χρειάζεται χρόνο γιατί βρίσκεται σε νέα ομάδα και περιβάλλον.

Ποιός είναι ο Αλμπορνόζ
Όμως η ΑΕΚ δεν μπορεί να μην… βλέπει το μέλλον της. Και σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime προτάθηκε και εξετάζεται η περίπτωση του Μίικο Αλμπορνόζ. Ο 30χρονος Χιλιανός, με 1.80μ. Ύψος και με σουηδικό διαβατήριο (γεννημένος στην Στοκχόλμη) είναι ελεύθερος από το καλοκαίρι και είναι μια προσιτή περίπτωση με καλό βιογραφικό. Ο Λατινοαμερικάνος αμυντικός αγωνιζόταν από το 2014 στο Ανόβερο έχοντας αγωνιστεί σε 134 παιχνίδια (83 ματς στην Μπουντεσλίγκα) με απολογισμό 1 γκολ και 13 ασίστ. Νωρίτερα είχε αγωνιστεί σε Μάλμε και Μπρομαποϊκάρνα στην Σουηδία (από 82 ματς έκαστος). Τελευταίο του ματς ήταν για περίπου 10 λεπτά στις 28 Ιουνίου 2020 κόντρα στην Μπόχουμ. Με την Εθνική Χιλής έχει στην καριέρα του 14 ματς με 2 γκολ. Έχοντας παίξει σε Κόπα Αμέρικα, ενώ στο Μουντιάλ του 2014 ήταν στον πάγκο.

Ο ΠΑΟΚ ενδιαφέρθηκε το καλοκαίρι του 2019 για τον Αλμπορνόζ, όταν το Αννόβερο ζητούσε 1 εκατ.ευρώ, ενώ τον παίκτη τσέκαρε κάποια στιγμή και ο Ολυμπιακός. Πριν λίγες ημέρες για τον Αλμπορνόζ έδειξε ενδιαφέρον η Κόλο-Κόλο.

Με δεδομένο ότι είναι ελεύθερος στην αγορά και χωρίς ομάδα από τον Ιούλιο, η τιμή του δεδομένα θα είναι πιο χαμηλή, με τον ίδιο να ψάχνει μια καλή ευρωπαϊκή ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Και έχει το… credit ότι μπορεί να αγωνιστεί και δεξιά, εκτός από αριστερά που είναι η φυσική του θέση.

Πηγή: sportime.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις