Άλωσε το Arena η Κέρκυρα! (video)

Η Κέρκυρα υποχρέωσε την ΑΕΛ στην πρώτη φετινή της ήττα (1-0) και έβαλε φωτιά στο πρωτάθλημα.

Το 13ο επίσημο παιχνίδι τους για φέτος έδωσαν το απόγευμα της Κυριακής (06/12) στο AEL FC Arena η ΑΕΛ και η Κέρκυρα. Με… αέρα από τη σπουδαία πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου οι «βυσσινί» ήθελαν να κάνουν άλμα ανόδου, όμως 13άρι έπιασαν οι… Φαίακες!

Με γκολ του Ζορμπά στο 35′ οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν 1-0 της θεσσαλικής ομάδας και την υποχρέωσαν στην πρώτη φετινή της ήττα. Μάλιστα, οι γηπεδούχοι έφυγαν χαμένοι από το «στολίδι» της πόλης για πρώτη φορά μετά τις 28 Απριλίου 2013 (0-1 από την Καλλονή).

Με το αποτέλεσμα αυτό οι φιλοξενούμενοι έκαναν το 2Χ3 με τον Αλέκο Βοσνιάδη στον πάγκο και έβαλαν φωτιά στο πρωτάθλημα. Η ΑΕΛ, άλλωστε, μπορεί να παραμένει μόνη στο ρετιρέ, αλλά πλέον βρίσκονται μόλις ένα βαθμό πάνω από τον ΑΟ Τρίκαλα και τρεις από την ομάδα του Ιονίου. Σημειώνεται ότι ο Μακεδόνας προπονητής είχε φύγει και πέρυσι νικητής από τη Λάρισα στα πλέι οφ και όντας τεχνικός του Απόλλωνα. Η νίκη αυτή των Φαιάκων ήταν η πρώτη στη θεσσαλική πόλη για ομάδα της Κέρκυρας και η πρώτη ήττα των «βυσσινί» μετά από ένα αήττητο σερί 12 αγώνων.

Η ΑΕΛ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, είχε τον έλεγχο, αλλά όσο περνούσε η ώρα η Κέρκυρα ανέβαζε στροφές. Οι Φαίακες πίεσαν ψηλά, υποχρέωσαν τους γηπεδούχους σε λάθη και στο 35′ βρέθηκαν σε θέση οδηγού στο παιχνίδι. Ο Κρητικός σέντραρε από δεξιά και ο Ζορμπάς με κεφαλιά κέρδισε τον προσωπικό του αντίπαλο, Ροβίθη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι «βυσσινί» μπήκαν αποφασισμένοι να πιέσουν ακόμα περισσότερο, με τον Ντόστανιτς να περνά στο 57′ τους Μαρουκάκη, Μπουντόπουλο αντί των Κουτσιανικούλη, Λαμπρόπουλου. Ένα λεπτό νωρίτερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν τον Ντουαλά τραυματία, αλλά και τον Ζορμπά στο 66′. Μάλιστα, οι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών και οι καθυστερήσεις δημιούργησαν ένταση στο AEL FC Arena. Η ομάδα του Ιονίου, πάντως, κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και προσπάθησε να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, στο 85′ ο Φάμπιο με εξαιρετική μπαλιά έβγαλε τον Καμπάνταη στην κόντρα, αλλά ο έμπειρος επιθετικός έχασε τον βηματισμό του και παράλληλα την ευκαιρία να «κλειδώσει» το τρίποντο.

Τα 8 λεπτά καθυστερήσεων που έδειξε ο διαιτητής ήταν δικαιολογημένα, αλλά στο 90’+3′ ο Αναστασόπουλος είδε δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα πάνω στον Φάμπιο και άφησε την ΑΕΛ με 10 παίκτες.

ΓΚΟΛ: 35′ Ζορμπάς

ΑΕΛ (Ράτκο Ντόστανιτς): Ξενοδόχοφ, Νικολακάκης, Μονιάκης, Κομεσίδης, Βέρτζος, Ροβίθης, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (57′ Μπουντόπουλος), Ναγιάρ (75′ Ουρτάδο), Κουτσιανικούλης (57′ Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Γκομές, Ντιόγκο, Βενέτης, Παρασκευαΐδης, Καρντόσο, Κόντος (87′ Ντατίδης), Κρητικός, Ζορμπάς (66′ Φάμπιο), Ντουαλά (56′ Καμπάνταης), Σουάνης.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

flnews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις