Ανακοίνωση σειράς νέων μέτρων στη Β. Ελλάδα από Πέτσα και… προειδοποιήσεις

Νέα επιπλέον μέτρα -ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα- για τον περιορισμό τη μετάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Πέμπτη (19/11).

Σε αυτά περιλαμβάνονται το κλείσιμο του συνοριακού σημείου ελέγχου στην Κρυσταλλοπηγή, διπλά τεστ σε όσους εισέρχονται στη χώρα και αυστηρότερους ελέγχους στη μετακίνηση των πολιτών και στους χώρους εργασίας.

«Η χαλαρή συμπεριφορά όλων μας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε καθυστέρηση της οριζόντιας άρσης του lockdown», προειδοποίησε ο Πέτσας που έτσι θέλησε να δικαιολογήσει τον υψηλό δείκτη κρουσμάτων παρά το γενικό κλείσιμο, που αποφάσισε η κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι από την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί κλείνει το συνοριακό σημείο ελέγχου της Κρυσταλλοπηγής. Στα Βόρεια σύνορά μας θα παραμείνουν ανοιχτές οι πύλες εισόδου της Κακκαβιάς, των Ευζώνων και του Προμαχώνα, ενώ από την Νυμφαία θα διέρχονται μόνο φορτηγά αυτοκίνητα.

Επίσης, όσοι εισέρχονται στην χώρα, εκτός από υποχρεωτική επίδειξη αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) 72 ωρών, θα υποβάλλονται και σε rapid test από κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ. Όσοι ανιχνεύονται ως αρνητικοί, θα μπορούν να εισέρχονται στη χώρα και να κατευθύνονται στον προορισμό τους με βάση το PLF που θα έχουν υποβάλει.

Παράλληλα ο Πέτσας για το επιδημιολογικό φορτίο του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα, δήλωσε ότι εντατικοποιούνται οι έλεγχοι τήρησης των μέτρων. Έτσι ενισχύονται οι δυνάμεις των ελεγκτικών σωμάτων στη Βόρεια Ελλάδα και σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημοτική Αστυνομία αυστηροποιούνται οι έλεγχοι, τόσο στις μετακινήσεις των πολιτών, όσο και στους χώρους εργασίας.

Μάλιστα, ο Πέτσας απηύθηνε έκκληση προς όλους τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα υγείας και να βοηθηθούν οι γιατροί και νοσηλευτές να σώσουν ζωές.

«Ας στηρίξουμε τα μέτρα για να μην καθυστερήσει το άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας, μένοντας σπίτι για να μένουμε ασφαλείς…», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ταυτόχρονα είπε ότι η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, καθώς τώρα εμφανίζονται τα αποτελέσματα των προηγούμενων εβδομάδων για αυτό συνεχίζεται η προσθήκη νέων κλινών στις ΜΕΘ και υπάρχει ετοιμότητα για επίταξη.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις