«Στα όρια κατάρρευσης…»

Ο τεχνικός διευθυντής των Χανίων, Παύλος Μυροφορίδης, μιλώντας στο Zarpa Radio αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο, εκτιμώντας ότι μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχουν καταγραφεί εξελίξεις. Επεσήμανε μάλιστα ότι αν το πρωτάθλημα ξεκινούσε στην ώρα του, τα Χανιά θα είχαν κάνει ένα πολύ καλό ξεκίνημα.

Αναλυτικά:

Για το κατά πόσο “πιάνουν” τόπο οι διαμαρτυρίες για την καθυστέρηση στην έναρξη της σεζόν: «Το πιο σημαντικό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι ότι η χώρα είναι στα όρια κατάρρευσης… Αρα, από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το πρόβλημα, το βάρος, καλώς, έχει πέσει εκεί. Το θέμα είναι πώς θα ορθοποδήσει το σύστημα. Θα είναι ανακόλουθη η πολιτεία στα λεγόμενα της, εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να μην κοροϊδευόμαστε από τη στιγμή που σε υποχρεώνει να μείνεις μέσα λόγω της έξαρσης που παρουσιάζει η πανδημία να σου πει πήγαινε να παίξεις μπάλα… Κακώς για μένα, γιατί δε συγκρίνεται ο απλός ο κόσμος με μία επαγγελματική ομάδα που θα τηρεί τα πρωτόκολλα. Πριν από 8 μήνες σταμάτησε το ποδόσφαιρο με 100 κρούσματα. Μπορεί όλο αυτό να είναι οξύμωρο και εμείς να λέμε συνεχώς και να γινόμαστε ίσως γραφικοί όταν λέμε συνέχεια το ίδιο, αλλά μεταξύ άλλων ανάμεσα στα θέματα που εγώ έβαλα το τελευταίο διάστημα είναι κι αυτό των νέων παιδιών. Το ίδιο θέλω να πω και τώρα, αλλά με μια διαφορετική παράμετρο. Άσχετα από τα νέα παιδιά, κοιτάζουμε τους ποδοσφαιριστές που είναι 28-29 ετών… Αυτή είναι η καλύτερη ηλικία του ποδοσφαιριστή γιατί ξέρει τι θέλει, ξέρει πού μπορεί να φτάσει και αυτός ο ποδοσφαιριστής θα πάει 30 και θα του λένε τώρα μεγάλωσες. Δεν θα έχει παίξει όμως… Δεν θα έχει μπορέσει να διεκδικήσει τα συμβόλαια που θα του αξίζουν αν είχε δείξει μέσα στο γήπεδο τι μπορεί να κάνει. Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τι επικρατεί αυτή τη στιγμή στην κοινωνία μας. Πιστεύω ότι το τελευταίο που ενδιαφέρει τους πάντες, ενώ αυτό είναι λάθος, είναι το ποδόσφαιρο».

Για το τι να περιμένει ο κόσμος: «Από μας ο κόσμος δεν μπορεί να περιμένει τίποτα. Αυτή τη στιγμή, η ενημέρωση είναι ανάλογη με το τι γίνεται κάθε μέρα στη χώρα. Εγώ, σαν Μυροφορίδης και χωρίς να έχω μιλήσει με κανένα, πιστεύω εάν το πρωτάθλημα δεν ξεκινήσει το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου και αρχίσει το νέο έτος, εκεί θα έχουμε πρόβλημα. Για το θέμα να μη βγαίνουν οι ημερομηνίες, αυτό είναι το “εύκολο” κομμάτι γιατί μετά μπορεί ν’ αλλάξουν τα πράγματα και να σου πουν δεν παίζετε πλέι οφ, θα παίξετε πρωτάθλημα 22 αγωνιστικών και τέλος! Οι ποδοσφαιριστές δεν είναι λάπτοπ όμως! Δεν θα τους βάλουμε στην πρίζα, θα τους δώσουμε εντολές και θα τους πούμε να δουλέψουν. Τα παιδιά θα θέλουν πάλι το χρόνο τους για ν’ αποδώσουν. Μοιραία και θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος γι’ αυτό, θα βγάλεις τραυματισμούς στη διάρκεια της σεζόν, είναι δεδομένο αυτό. Μέχρι την επόμενη Πέμπτη – Παρασκευή δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι. Πιστεύω ότι μέχρι τότε δεν θα έχουμε κάποια εξέλιξη. Πιστεύω επίσης ότι για τις προπονήσεις θα μπορούσαμε να έχουμε κάποια απόφαση Πέμπτη – Παρασκευή και μετά…».

Για το σημείο που αγωνιστικά ήταν και είναι τα Χανιά: «Πριν τη διακοπή ήμασταν σ’ ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο, πραγματικά πάρα πολύ καλό. Η ομάδα είναι μια χαρά. Επειδή είμαι πολύ έμπειρος και ξέρω τι λέω, εάν ξεκινούσε το πρωτάθλημα τη στιγμή που έπρεπε θα ήταν μια πάρα πολύ καλή ομάδα. Οι δικές μου ομάδες ξεκινούσαν πάντα ως αουτσάιντερ. εκτός την χρονιά που ήμουν στον Αρη, που ήταν το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας και πήγε τρένο και ο Απόλλων και ο Ηρακλής την πρώτη χρονιά χωρίς αδειοδότηση και ξανά μετά ο Απόλλων έχοντας απέναντί του τον Αρη και τον ΟΦΗ, αουτσάιντερ ήταν. Εγώ θέλω να κάνουμε μία ομάδα η οποία θα είναι άξια και θα μπαίνει στο γήπεδο και σε κάθε παιχνίδι θα διεκδικεί τη νίκη. Το ζήτημα είναι να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Δε μ’ ενδιαφέρει να κυνηγάμε και να πάμε στα πλέι οφ να διορθώνουμε μετά… Δεν μου κάνει αυτό το πράγμα. Το θέμα είναι πως τα Χανιά ήξεραν τι ήθελαν πέρσι και επίσης ξέρουν τι θέλουν φέτος. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα θα είναι το καλύτερο της τελευταίας πενταετίας, θα είναι πολύ ανταγωνιστικό γιατί θα είναι τουλάχιστον έξι ομάδες οι οποίες θα κυνηγάνε τις πρώτες θέσεις».

Για το οργανωτικό μέτωπο της ομάδας των Χανίων: «Κάθε μέρα που περνά όταν υπάρχουν οι συνθήκες είναι μία ημέρα κέρδους. Μέχρι το τέλος της χρονιάς πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά κι αυτή η ομάδα θα έχει ανέβει σ’ ένα καλό επίπεδο οργανωτικά γιατί η διοίκηση είναι δίπλα, υπάρχει, είναι πολύ σημαντικό το να είναι πάνω από την ομάδα, το να προσπαθεί να σου κάνει εύκολη την κάθε σου μέρα. Υπάρχει ένα θέμα στα Χανιά με τα γήπεδα. Αυτή τη στιγμή δεν το αντιμετωπίζουμε γιατί δεν κάνουμε προπόνηση. Εάν κάναμε προπόνηση, με αυτό το νερό, πού θα πηγαίναμε; Υπάρχει ξεκάθαρα θέμα με τα γήπεδα. Ο πρόεδρος προσπαθεί και κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου η Μοναχή Ελιά να είναι όπως πρέπει».

Για το αν νιώθει άνθρωπος… ειδικών αποστολών σε ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2: «Οχι μωρέ εντάξει… Κάποια στιγμή ήταν επιλογή μου να μην πάω παραπάνω γιατί για μένα είναι λίγο περίεργο αυτό που συμβαίνει. Υπάρχουν άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά. Οταν ο άλλος σου λέει θα κάνουμε αυτό και πετυχαίνει αυτό που κάνεις και την επόμενη χρονιά τα μαθαίνει όλα, επειδή είμαι και λίγο περίεργος άνθρωπος, δε συνεχίζω. Δεν έχω μάθει εγώ να κάνω τον κώνο κανενός… Εχω μάθει να έχω τη γνώμη μου και να παίρνω τις αποφάσεις για τις οποίες πληρώνομαι και στο τέλος της χρονιάς να κάνουν οι ομάδες μου ταμείο ώστε να βλέπουν εάν πετύχαμε ή όχι. Εμένα αυτό που κάνω, μου αρέσει, είμαι ικανοποιημένος. Η πρόκληση για μένα είναι να είμαι σε μία ομάδα, στο δικό μου μυαλό, να μου δίνει την ηρεμία να προχωρήσω και να δημιουργήσω για να φτιαχτεί μια ομάδα όπως πρέπει και όχι με πολυφωνία».

athlitiko.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις