Αργύρης: Πάθος για την επιστροφή μας στην Α’ Εθνική

Για την επιστροφή του στην ομάδα της καρδιάς του και τις κυανόλευκες ποδοσφαιρικές του επιδιώξεις μίλησε ο Άγγελος Αργύρης, στις δικές του δηλώσεις. Τί είπε, επίσης, για την εμπειρία του στο εξωτερικό και τη διαχείριση των συναισθημάτων του, όταν φορά τη φανέλα της ομάδας που αγαπά και τί θέλησε να πει στον κόσμο της Νίκης;

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την επιστροφή του στη Νίκη, ύστερα από χρόνια, και τους λόγους που αυτή πραγματοποιήθηκε το φετινό καλοκαίρι, ύστερα από αρκετές ανεπιτυχείς προσπάθειες να συμβεί αυτό νωρίτερα:

“Αρχικά, αυτό το “φλερτ” μεταγραφικά, ανάμεσα στη Νίκη και μένα, αυτά τα χρόνια, δεν το θεωρώ κάτι σπουδαίο, έχω μεγαλώσει σε αυτήν την ομάδα, είναι η ομάδα της καρδιάς μου και μπορώ ελεύθερα να το δηλώσω. Από ‘κει και πέρα, αποφάσισα φέτος να επιστρέψω, εξαιτίας των όσων άκουγα για την τωρινή διοίκηση και την υπέροχη προσπάθεια που κάνει, αλλά και λόγω της παρουσίας του Στάικου Βεργέτη στον πάγκο της ομάδας, ενός αξιόλογου προπονητή. Οι συζητήσεις, στην αρχή του καλοκαιριού, έγιναν σε πολύ καλό κλίμα, οι άνθρωποι της Νίκης έδειξαν, εξ’ αρχής, πόσο με θέλουν, αλλά και πόσο σοβαρή είναι η δουλειά που γίνεται. Παράλληλα, ήθελα να επιστρέψω και λόγω της πανδημίας, επιθυμούσα, με την όλη κατάσταση, να βρίσκομαι στην πόλη μου, στο σπίτι μου. Δεν το σκέφτηκα πολύ, συμφωνήσαμε σχετικά γρήγορα”.

Για το αν η εμπειρία του στο εξωτερικό πιστεύει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τους στόχους της:

“Όταν έπαιξα στην Α’ Εθνική με την ομάδα της Νίκης, ήμουν ακόμα αρκετά νεαρός και άπειρος, για τα δεδομένα της συγκεκριμένης κατηγορίας. Πέρασα πολλές δυσκολίες με αυτήν την ομάδα, αν ξεκινήσουμε να μιλάμε γι’ αυτές, δε θα τελειώσουμε ποτέ, αλλά αγαπάω την καθεμία από αυτές ξεχωριστά. Χωρίς εκείνα τα βιώματα, ίσως να μην ήμουν κι αυτός που είμαι τώρα. Νομίζω πως έφυγα την κατάλληλη στιγμή για το εξωτερικό, έχω αποκομίσει αρκετή εμπειρία, έκανα “γεμάτες” ποδοσφαιρικές χρονιές, άλλαξα παραστάσεις και πιστεύω πως όλο αυτό με βοήθησε, η νοοτροπία του εξωτερικού είναι τελείως διαφορετική, την έχω αφομοιώσει και προσπαθώ να την “περάσω” κι εδώ. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία, ευελπιστώ να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της”.

Για το πόσο δύσκολο είναι ένας οπαδός μίας ομάδας να είναι, παράλληλα, κι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής της, όπως συμβαίνει με τον ίδιο και τη Νίκη:

“Είναι μία περίεργη κατάσταση, αλλά όχι δύσκολη να τη διαχειριστείς. Το να γίνω επαγγελματίας ποδοσφαιριστής στη Νίκη, ήταν ένα παιδικό μου όνειρο, το οποίο έχω πραγματοποιήσει, είμαι οπαδός αυτής της ομάδας. Όταν είσαι παιδί, βλέπεις αλλιώς τα πράγματα, πιο ανθρώπινα, πιο ρομαντικά. Μεταγενέστερα, όμως, αυτό αλλάζει. Όταν αυτό που λατρεύεις, γίνεται η δουλειά σου, παύει να είναι ένα απλό παιχνίδι. Πρέπει να “γκρεμίσεις” το παιδί μέσα σου, να γίνεις “μηχανή”, να είσαι πιο σκληρός, επαγγελματίας. Αγαπώ την ομάδα υπερβολικά, αλλά καταφέρνω, εν ώρα εργασίας, να διαχειριστώ τα συναισθήματά μου. Παθιάζομαι, θέλω να “ματώνω” για τη φανέλα που αγαπώ, δε θέλω ποτέ να χάνω, αλλά πάντα υπερτερεί η ποδοσφαιρική λογική”.

Για το αν είναι ευχαριστημένος με τις συνθήκες που συνάντησε στην ομάδα κι αν θεωρεί πως μπορεί η Νίκη να πετύχει τους φετινούς της στόχους:

“Ειλικρινά, πριν συμφωνήσω με τη Νίκη, μιλώντας με τους ιθύνοντες της ομάδας και με κάποιους ποδοσφαιριστές του υπάρχοντος ρόστερ που γνωρίζω από το παρελθόν, δυσκολευόμουν να πιστέψω όλα αυτά που μου περιέγραφαν, εξαιτίας των παλιών καταστάσεων που επικρατούσαν εδώ. Εδώ και κάποιους μήνες βρίσκομαι εδώ και, με σιγουριά αναφέρω, πως ό,τι άκουσα, πριν συμφωνήσω, είναι 100% αληθές. Δεν πίστευα, μέχρι να δω. Οι συνθήκες, σε όλα τα επίπεδα, είναι άψογες. Δε μας λείπει, ουσιαστικά, τίποτα, έχουμε όλα τα απαραίτητα εφόδια να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Η διοίκηση προσπαθεί αδιάκοπα να λύσει το οποιοδήποτε δικό μας πρόβλημα κι αυτό μς βοηθάει πολύ να εκτελούμε ήρεμα και με συγκέντρωση τη δουλειά μας. Αυτό, όταν επιστρέψουμε, θα φανεί στο γήπεδο”.

Για το αν πιστεύει πως το 2014 “άφησε μία δουλειά στη μέση” με τα κυανόλευκα κι αν σκέφτεται την επιστροφή του στην Α’ Εθνική με τη Νίκη, κάτω από καλύτερες συνθήκες:

“Πιστεύω ότι το όνειρό μου έχει εκπληρωθεί, έπαιξα στην Α’ Εθνική με τη φανέλα της Νίκης. Είναι απωθημένο μου, πλέον, να αγωνιστώ ξανά, σε εκείνο το επίπεδο, στα κυανόλευκα, κάτω από καλύτερες συνθήκες. Θέλω να είμαι πρωταγωνιστής σε αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η ομάδα να επιστρέψει στην Α’ Εθνική, έχω αρχίσει να σκέφτομαι, με δίψα και πάθος, την επιστροφή μας εκεί. Βέβαια, αυτό δεν μπορεί να συμβεί από τη μία μέρα στην άλλη, χρειάζεται δουλειά, συγκέντρωση, αυτοπεποίθηση. Αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, πιστεύω πως, αργά ή γρήγορα, θα βρεθούμε ξανά στην Α’ Εθνική κι εύχομαι, μέχρι τότε, να είμαι κι εγώ μέλος της ομάδας”.

Τέλος, ο Άγγελος έδωσε το δικό του μήνυμα στον κόσμο της Νίκης:

“Αρχικά, να ευχηθώ στον κόσμο υγεία, ελέω πανδημίας. Να παραμείνουν όλοι οι άνθρωποι ασφαλείς και στα σπίτια τους, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού. Περνάμε μία δύσκολη κατάσταση, η οποία, όμως, πιστεύω πως γρήγορα θα περάσει. Χρειάζεται υπομονή και προσοχή. Από ‘κει και πέρα, όσον αφορά την ομάδα, θέλω να πω σε όλους πως είμαστε ένα πολύ δυνατό σύνολο, έχουμε θέσει ως στόχο την άνοδο, δουλέψαμε και συνεχίζουμε, ακόμα και εν μέσω καραντίνας, να δουλεύουμε σκληρά γι’ αυτό. Πρέπει όλος ο κόσμος της Νίκης να έρθει περισσότερο κοντά μας, αν πραγματοποιηθεί συλλογικά η προσπάθειά μας για το κάτι παραπάνω, διοίκηση, προπονητές, ποδοσφαιριστές και κόσμος, θα το πετύχουμε, έτσι έρχονται οι επιτυχίες”.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις