Δεύτερη σερί νίκη για Καλλιθέα, 1-0 τον Εργοτέλη

Δεύτερη σερί νίκη για την Καλλιθέα, αυτ τη φορά με αντίπαλο τον Εργοτέλη, τον οποίο νίκησε με 1-0 το μεσημέρι της Δευτέρας (7/12).

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν ένα σημαντικό τρίποντο αν αναλογιστεί κανείς ότι μία μέρα πριν το ματς έμαθαν ότι ο προπονητής τους, Νίκος Παντελής φεύγει από την ομάδα.

Αρκετά τα προβλήματα για τον Εργοτέλη, που όμως πρέπει να κριθεί με επιείκεια από τη στιγμή που έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 29′ λόγω αποβολής του Καμαρά.

Πολλά τα λάθη για τους Κρητικούς που δεν είχαν την ικανότητα να απειλήσουν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Έπαιζαν άλλωστε με 10 και δεν ήταν εύκολο να βγάζουν επιθέσεις με πολλούς παίκτες. Τρίτη ήττα στη σειρά για μία ομάδα που ξεκίνησε με φιλοδοξίες το πρωτάθλημα.

Καλύτερη σχεδόν σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν η Καλλιθέα. Μπήκε εξ αρχής με διάθεση να απειλήσει, αλλά δυσκολευόταν να βγάλει φάσεις. Ο Εργοτέλης αμυντικά ήταν σταθερός, έκλεινε σωστά τους χώρους και κρατούσε τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του.

Ο Μπούζας έπαιζε αρκετά χαμηλά για να παίρνει την μπάλα και να την ανοίγει στα πλάγια, κάτι που έκανε με επιτυχία. Ωστόσο, οι ακραίοι δεν δημιουργούσαν ρήγματα και άπαντες έψαχναν τον Λουκάνοβιτς για να τη σπάσει σε όποιον είχε δίπλα του.

Αυτό δεν βγήκε και το αποτέλεσμα ήταν οι τελικές να είναι ελάχιστες. Δύο μέσα σε ένα δίλεπτο έκανε ο Φράγκος που εμπιστευόταν τα πόδια του, αλλά από εκεί και πέρα η υπεροχή των γηπεδούχων ήταν φλύαρη έστω κι αν έπαιζαν με παίκτη περισσότερο από το 29′.

Όσο για τον Εργοτέλη, δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο. Σαφώς και το έργο του έγινε αυτομάτως πιο δύσκολη μετά την κόκκινη στον Καμαρά, αλλά και ως τότε ήταν εντελώς ακίνδυνος. Μόνο από στημένες φάσεις επιχείρησε να σκοράρει.

Πιο αποφασισμένη μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο η Καλλιθέα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν από νωρίς, ενώ ο Καραδήμος έκανε την κίνηση… ματ περνώντας στο ματς τον Αρναρέλλη. Η είσοδός του άλλαξε αμέσως τα δεδομένα.

Από αυτόν ξεκίνησε στο 59′ το γκολ της Καλλιθέας με τον Φράγκο να εκμεταλλεύεται υποδειγματικά την παράλληλη μπαλιά του και να σκοράρει ξεκλειδώνοντας έτσι την άμυνα των Κρητικών που στη συνέχεια αναγκάστηκαν να αφήσουν χώρους.

Κάπως έτσι η Καλλιθέα βρήκε στη συνέχεια την ευκαιρία να κάνει γρήγορες επιθέσεις. Έβγαλε κάποιες τελικές, αλλά κατά κύριο λόγο το ματς ήταν άναρχο με τα λάθη να είναι αρκετά και για τις δύο ομάδες.

Τελικά λίγο πριν το 80′ είχαμε κι ένα απίστευτο περιστατικό. Το ματς διεκόπη γιατί εκτός γηπέδου κάποιοι επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα εκείνοι να κάνουν ρίψη χημικών. Η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική και πέρασε περίπου ένα πεντάλεπτο. Μετά την επανέναρξή του το ματς δεν είχε τίποτα με εξαίρεση την αποβολή του Μασένα κι έτσι η Καλλιθέα πήρε τη νίκη.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Μανούρας (Τρικάλων), βοηθοί οι Πολυχρονιάδης (Αν. Αττικής) και Φαρμάκης (Δυτ. Αττικής), ενώ τέταρτος ο Φώτης (Ευβοίας).

Κίτρινες: 18′ Καμαρά, 42′ Άλμπι – 48′ Μπούζας, 76′ Μπέλης, 90’+1 Αρναρέλλης

Κόκκινες: 29′ Καμαρά – 88′ Μασένα

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λουκάς Καραδήμος): Κατσούλης, Λεβέντης, Μούκταρης, Πίκολο, Σταύρου, Ρουσάκης, Μπέλης (84′ Γκίνη), Μπούζας (67′ Σταμόπουλος), Φράγκος, Μασένα, Λουκάνοβιτς (53′ Αρναρέλλης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Σταύρος Λαμπράκης): Αθανασίου, Άλμπι, Πίτσος (70′ Κούτρης), Κυριακόπουλος (57′ Αυγενικού), Ρέντζας, Φουκαράκης (77′ Φουκαράκης, Καμαρά, Μάνος, Παμλίδης, Μπουρσέλης.

a-sports.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις