Το μέλλον του Θεσσαλικού γυναικείου μπάσκετ είναι εδώ…(photos)

Επιλογή για τα κλιμάκια Βορείου Ελλάδος, τις προεθνικές ομάδες νεανίδων και τη Μικτή της ΕΣΚΑΘ πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΚ στο Βόλο από την Ομοσπονδιακή προπονήτρια της Εθνικής ομάδας Νέων γυναικών και ασίσταντ κόουτς της Εθνικής γυναικών κα Ελένη Καφαντάρη σε συνεργασία με τις περιφερειακές προπονήτριες της ΕΣΚΑΘ Ιωάννα Ράμμου και Ελένη Παπαπαθανασίου, παρουσία της υπεύθυνης του γυναικείου μπάσκετ στη Θεσσαλία και μέλους της Επιτροπής γυναικών της ΕΟΚ κας Ευγενίας Φραγκούλη και του μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΑΣΘ και υπεύθυνου αναπτυξιακού προγράμματος κ. Άρη Γραμμενίδη…

 

…Στην επιλογή συμμετείχαν 30 κορίτσια απ’ όλη τη Θεσσαλία γεννημένα από το 1998 έως και το 2004. Οι αθλήτριες χωρίστηκαν σε ηλικιακές κατηγορίες και αξιολογήθηκαν ως προς την τεχνική τους κατάσρτιση και τα φυσικά τους προσόντα. Από αυτές θα επιλεγούν δύο ή τρεις (γεννημένες τα έτη 2001-2002) για το χριστουγεννιάτικο τουρνουά που θα γίνει στον Κολυνδρό, ενώ όσες διακρίθηκαν θα πλαισιώσουν τη νέα Μικτή ομάδα της ΕΣΚΑΘ. Επίσης, πιθανόν να επιλεγούν και κάποιες νεάνιδες που θα πάρουν μέρος σε ορισμένες προπονήσεις της Εθνικής νεανίδων.

Η Εθνική Νέων γυναικών και η Εθνική νεανίδων θα κάνουν στο τέλος του μήνα προετοιμασία στο Βόλο.

Η κα Καφαντάρη μίλησε στις αθλήτριες απ’ όλη τη Μαγνησία και τις προέτρεψε να συνεχίσουν να προσπαθούν και να δίνουν τη μάχη της καθιερωσης στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ. Η κα Φραγκούλη ευχαρίστησε την κα Καφαντάρη και τον κ. Γραμμενίδη για την έλευσή τους στο Βόλο, ενώ με τη σειρά του ο κ. Γραμμενίδης αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα και στη μεγάλη προσοχή που δίνει η Ομοσπονδία στην ανάπτυξη του γυναικείου μπάσκετ.

Τις μέρες των γιορτών η κα Καφαντάρη θα προπονήσει εκ νέου τις νεαρές αθλήτριες σε χρόνο και χώρο που θα ανακοινωθεί στο μέλλον.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις