Σοκ: “Εφυγε” σε ηλικία 42 ετών ο πρώην άσος της ΑΕΚ, Ντιόπ

Τον θάνατο του Σενεγαλέζου παλαίμαχου διεθνούς Πάπα Μπούμπα Ντιόπ θρηνεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. O Πάπα Μπούμπα Ντιοπ έφυγε μετά από μακροχρόνια μάχη με σοβαρή ασθένεια. Ήταν μόλις 42 ετών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ESPN, ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ είχε διαγνωστεί πρόσφατα με ALS (νόσος Στίβεν Χόκινγκ), αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση ή νόσος του κινητικού νευρώνα.

Πρόκειται για μια εκφυλιστική νόσο με προσδόκιμο ζωής 3-5 χρόνια, η οποία θεωρείται θανάσιμη και «λύγισε» το θηρίο και πρώην παίκτη της ΑΕΚ.

Ο Πάμπα Μπούμπα Ντιοπ φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ τη σεζόν 2010-11, κατακτώντας το Κύπελλο Ελλάδας. Στη μοναδική σεζόν του στα κιτρινόμαυρα, ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ είχε 37 συμμετοχές και σημείωσε 4 γκολ.

Αγωνίστηκε επί σειρά ετών στην Αγγλία, για λογαριασμό των Φούλαμ, Πόρτσμουθ, Γουέστ Χαμ και Μπέρμιγχαμ. Στη Γαλλία αγωνίστηκε από το 2002 έως το 2004 με τη φανέλα της Λανς.Ο Πάπα Μπούμπα Ντιοπ υπήρξε μέλος της «χρυσής γενιάς» της εθνικής ανδρών της Σενεγάλης που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, ενώ είχε σκοράρει το ιστορικό γκολ στη νίκη επί της Γαλλίας. Με τη φανέλα της Σενεγάλης είχε 63 συμμετοχές σημειώνοντας έντεκα γκολ.

Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του, αναφέροντας: “Στο πένθος βύθισε την οικογένεια της ΑΕΚ η είδηση του αδόκητου χαμού του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ, σε ηλικία 42 ετών. Ο Σενεγαλέζος μέσος, με σπουδαία καριέρα σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο, φόρεσε τη φανέλα της ομάδας μας τη σεζόν 2010-11, πραγματοποιώντας 37 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και πετυχαίνοντας 4 γκολ, κατακτώντας μαζί της και το Κύπελλο Ελλάδος. Σύσσωμη η κιτρινόμαυρη οικογένεια εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του…

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις