Ο Ανδρέας Κυριαζής στην τηλεόραση του ASTRA για την DRAGDAY (video)

Στην τηλεόραση του ASTRA και στην εκπομπή «Παράθυρο στη Θεσσαλία» με τον Δημήτρη Μαρέδη, φιλοξενήθηκε ο αναβάτης αγωνιστικών μοτοσικλετών, Ανδρέας Κυριαζής, με αφορμή τον αγώνα DRAG DAY που θα πραγματοποιηθεί στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου το Σαββατοκύριακο 12-13 Δεκεμβρίου. Ο νεαρός οδηγός έδωσε το στίγμα του αγώνα και κάλεσε τον κόσμο να απολαύσει άγρια γκάζια και σούπερ θέαμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ανδρέα Κυριαζή στους Δημήτρη Μαρέδη και Γιώργο Αποστολακόπουλο:

Για τον αγώνα και τις συμμετοχές: «Αυτή είναι δεύτερη χρονιά που γίνεται στο Βόλο. Είχε πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά το 2014. Είναι φιλικός αγώνας αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας. Πέρσι τα πήγαμε πολύ καλά, είχαμε αρκετούς επισκέπτες και πολλές συμμετοχές. Το 2014 είχαμε συνολικά 130 συμμετοχές από τις οποίες οι 30 Βολιωτών. Φέτος θεωρώ ότι θα τις ξεπεράσουμε πολύ άνετα, διότι θα έχουμε συνολικά 50 συμμετοχές από το Βόλο και άλλες 100 από όλη την Ελλάδα».

Για την πίστα και τα μέτρα ασφαλείας: «Οι μηχανές και τα αυτοκίνητα τρέχουν σε μια ευθεία τετρακοσίων μέτρων όπου παρέχονται όλα τα μέτρα ασφαλείας στους συμμετέχοντες και στους θεατές, ενώ οι οδηγοί γνωρίζουν φυσικά από μόνοι τους, ποια μέτρα πρέπει να πάρουν οι ίδιοι».

Για τη μοτοσικλέτα του: «Την περσινή χρονιά έτρεξα με μια μηχανή Kawasaki χιλίων κυβικών εκατοστών. Δόξα το θεό τα πήγαμε πολύ καλά, είχαμε δύο πρωτιές. Φέτος τρέχουμε για πρώτη φορά με μια καινούρια μηχανή, η οποία ανήκει στην ίδια εταιρεία. Πιστεύω ότι θα τα πάμε καλά».

Για τις ταχύτητες των μηχανών και των αυτοκινήτων: «Οι μεγάλες μηχανές ξεπερνούν τα 280χλμ/ώρα, ενώ οι μηχανές της δικής μας κατηγορίας πιάνουν περίπου τα 250χλμ σε αυτή την απόσταση. Τα αυτοκίνητα όμως, έχουν βελτιωθεί πάρα πολύ και νομίζω ότι πλέον έχουν ξεπεράσει και τις μηχανές».

Για το στόχο του σε αυτό τον αγώνα: «Φέτος έχουμε μια ολοκαίνουρια μηχανή και είναι ο πρώτος αγώνας που τρέχουμε με αυτή. Σε αυτό τον αγώνα θα προσπαθήσουμε να τη “στήσουμε”, που είναι και ο βασικός μας στόχος και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει».

Για το ενδιαφέρον του κόσμου και το Βόλο: «Ο κόσμος ενδιαφέρεται γι αυτό το άθλημα. Αυτό που βοηθάει πολύ είναι ότι ο Βόλος βρίσκεται στο κέντρο της Ελλάδας και έχει εύκολη πρόσβαση».

Για τις ώρες των δοκιμαστικών και του αγώνα: «Ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 12 και 13 Δεκεμβρίου. Το Σάββατο θα γίνουν οι δοκιμές, ενώ την Κυριακή ο αγώνας. Τα δοκιμαστικά θα ξεκινήσουν στις 10.30 το πρωί και θα τελειώσουν περίπου στις 5.30 το απόγευμα. Οι ίδιες ώρες ισχύουν και για την Κυριακή».

Για μεγάλο χορηγό του αγώνα: «Βασικός χορηγός του αγώνα, όπως πέρσι, έτσι και φέτος είναι ο κ. Καραλής. Θα ήθελα πολύ να τον ευχαριστήσω, γιατί είναι και προσωπικός μου χορηγός».

Η πρόσκληση στον κόσμο: «Θα ήθελα να προσκαλέσω όλο τον κόσμο να έρθει και να δει τον αγώνα».

afisa-dragday

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις