Επηρεάζει και τον Ολυμπιακό Βόλου η καραντίνα

Μπήκαμε σήμερα στο Δεκέμβριο και οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ συνεχίζουν να βρίσκονται σε… καραντίνα, καθώς δεν επιτρέπονται ακόμη οι ομαδικές προπονήσεις και φυσικά δεν υπάρχει πρωτάθλημα.
Στον Ολυμπιακό Βόλου βιώνουν από την πλευρά τους το πρόβλημα, ωστόσο, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να περιμένουν πότε η πολιτεία, μετά και την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, θα ανάψει το «πράσινο φως» για την έναρξη της Φούτμπολ Λιγκ.
Το lockdown επηρεάζει σε αρκετούς τομείς και τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά όλοι στην ομάδα προσπαθούν να είναι έτοιμοι, όποτε αποφασιστεί η έναρξη του πρωταθλήματος.
Η απουσία αγωνιστικής δράσης δημιουργεί σημαντικά προβλήματα σε όλους τους συλλόγους. Ήδη οι ποδοσφαιριστές είχαν κουραστεί που παραμένουν ανενεργοί από τον περασμένο Μάρτιο, ενώ εδώ και ένα μήνα έχουν σταματήσει και οι ομαδικές προπονήσεις.
Όλοι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, ως γνωστόν, έχουν πάρει ειδικό πρόγραμμα προπόνησης για να διατηρηθούν σε όσο το δυνατόν καλύτερη φυσική κατάσταση. Ωστόσο, η ατομική προπόνηση σαφώς και δεν έχει καμία σχέση με τις ομαδικές προπονήσεις, όταν μιλάμε για ποδοσφαιρικές ομάδες.
Καλώς εχόντων των πραγμάτων και κορωνοϊού επιτρέποντος, το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ δεν πρόκειται να αρχίσει πριν το νέο έτος. Η πιθανή ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος είναι το Σαββατοκύριακο 9-10 Ιανουαρίου, ενώ είναι πολύ πιθανό, η λίγκα να προχωρήσει σε αλλαγές στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Ακούγεται έντονα το τελευταίο διάστημα, πως μπορεί να μην διεξαχθούν τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ του πρωταθλήματος, προκειμένου να ολοκληρωθεί η Φούτμπολ Λιγκ μέσα στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.
Θυμίζουμε, πως η κανονική περίοδος περιλαμβάνει 18 αγωνιστικές και το πρωτάθλημα μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα Μαΐου, αν δεν υπάρξουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Οι δύο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου θ’ ανέβουν κατηγορία, ενώ οι τρεις τελευταίες θα υποβιβαστούν.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις