Πολλά τα διδάγματα για τον Βόλο από το 3-3 με τον Απόλλωνα

Ό,τι και να γράψει κάποιος γι’ αυτό που πέτυχε ο Βόλος τη Δευτέρα το βράδυ στη Ριζούπολη είναι λίγο. Δεν είναι μικρό πράγμα μέχρι το 60’ να είσαι πίσω στο σκορ με 3-0, να παίζεις εκτός έδρας, να έχεις επτά απουσίες και να καταφέρνεις στο τέλος να ισοφαρίζεις σε 3-3.
Μάλιστα, αν υπήρχε περισσότερος χρόνος στο ματς, οι «κυανέρυθροι» θα μπορούσαν να κάνουν μια επική ανατροπή και να κερδίσουν το παιχνίδι.
Ο Βόλος δικαιολογημένα έχει παράπονα από τη διαιτησία του Αριστομένη Κουτσιαύτη. Ο Αρτινός ρέφερι δεν καταλόγισε πέναλτι εις βάρος του Απόλλωνα στο 37’, όταν η μπάλα βρίσκει στο χέρι του Κολ μέσα στην περιοχή. Την παράβαση δεν υπέδειξε ούτε ο Κοτσάνης, που ήταν στο VAR και θα έπρεπε να το είχε δει και να ειδοποιήσει τον διαιτητή.
Χθες, η ΚΕΔ στην ανάλυση των επίμαχων φάσεων του αγώνα δικαίωσε τον Βόλο, τονίζοντας πως θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι υπέρ του Βόλου στο χέρι του Κολ μέσα στην περιοχή του Απόλλωνα.
Το προχθεσινό παιχνίδι με τον Απόλλωνα ήταν ένα «γεμάτο» ματς, με έξι γκολ, πολλές ευκαιρίες εκατέρωθεν, με την «Ελαφρά Ταξιαρχία» να είναι καλύτερη μέχρι το 55’, όταν και προηγήθηκε με 3-0, με γκολ των Τσιλούλη, Ντομίνγκεζ και Μπεντινέλι, πριν αρχίσει η μεγάλη αντεπίθεση του Βόλου.
Βέβαια, εδώ θα πρέπει να τονίσουμε, πως ο Βόλος για πρώτη φορά αγωνίστηκε με διαφορετική τακτική στο παιχνίδι. Οι παίκτες περίμεναν τον αντίπαλο και δεν πίεζαν ψηλά, όπως μας είχαν συνηθίσει. Κι αυτό το πλήρωσαν με τρία γκολ, ενώ ο Απόλλων είχε κι άλλες σημαντικές ευκαιρίες για γκολ.
Θα πρέπει να σταθούμε στη σπουδαία εμφάνιση που έκανε ο Θανάσης Γκαραβέλης, ο οποίος αποσόβησε πολλά γκολ και μάλιστα, ένα λεπτό πριν ο Δουβίκας μειώσει σε 3-1 στο 60’ είχε καταφέρει να σώσει την εστία του από τέταρτη παραβίαση, σε σουτ του Μπεντινέλι.
Για τον Δουβίκα, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά μετά από έξοχη σέντρα του Φεράρι, ήταν το πέμπτο γκολ στο πρωτάθλημα και το τέταρτο εκτός έδρας. Ο Ζουλιάν Μπαρτόλο, όπως και στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που είχε περάσει ως αλλαγή, ισοφαρίζοντας στις καθυστερήσεις σε 1-1, έτσι και προχθές έκανε σπουδαία δουλειά, βοηθώντας τα μέγιστα στο να πάρει η ομάδα του το βαθμό της ισοπαλίας. Ήταν αυτός που σκόραρε στο 79’ (είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς στο 70’), ενώ έδωσε την πάσα στον Κολόμπο στο 92’ για την ισοφάριση.
Ο Άνχελ Λόπεθ με τις αλλαγές που έκανε στο ματς, περνώντας στο παιχνίδι τρεις επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές, μετά το 2-0, τους Νίνη, Γέντρισεκ και Μπαρτόλο, κατάφερε να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Ο Βόλος έγινε πιο επιθετικός, ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων, πίεσε, έβγαλε αντίδραση, έδειξε χαρακτήρα και σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν πτοήθηκε από τα τρία γκολ που δέχθηκε. Μετά το 3-1 οι παίκτες πήραν ψυχολογία, πίστεψαν πως μπορούσαν να γυρίσουν το παιχνίδι και πάλεψαν με όλες τους τις δυνάμεις μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Κουτσιαύτη. Στο τέλος έφυγαν από τη Ριζούπολη με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις