«Μας εγκατέλειψε ο Μαρινάκης»

Στην έκδοση ανακοίνωσης μέσω της οποίας παίρνει θέση για τα όσα έχουν λάβει χώρα τις τελευταίες μέρες , προχώρησε η διοίκηση της Παναχαϊκής. Σ΄αυτή οι ιθύνοντες των Αχαιών αφού αρχικά αναφέρθηκαν στην κατάσταση στην οποία ήταν η ομάδα όταν και την ανέλαβαν, εξέφρασαν μεταξύ άλλων την δυσαρέσκεια τους τόσο προς την δημοτική αρχή, όσο και προς αυτούς που κάνουν κακό με τις διάφορες φήμες που διαδίδουν.

Παράλληλα έκαναν γνωστό ότι σε περίπτωση που τελικά το κάλεσμα το οποίο απύηθυναν στους επιχειρηματίες της πόλης προκειμένου να ασχοληθούν αυτή με την ομάδα, θα πάξουν να ασχολούνται με αυτή, ενώ μεταξύ άλλων δεν παρέλειψαν να αναφερθούν ειρωνικά στην υποτιθέμενη σχέση με τον Ολυμπιακό Πειραιώς και τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Είναι ώρα να διαχωρίσουμε τον ρεαλισμό από το συναίσθημα. Το τελευταίο ατυχές αποτέλεσμα της ομάδας μας με τον Παναιγιάλειο (0-1), προκάλεσε, αναπόφευκτα τριγμούς στους κόλπους μας. Έχουμε τη γενναιότητα να παραδεχθούμε ότι ο Αύγουστος των προσδοκιών δεν έχει καμία σχέση με τον βαρύ Δεκέμβρη. Είμαστε, όμως, εδώ για να εξηγήσουμε την στραβοτιμονιά, ενώ ήδη χαράζουμε την διορθωτική μας πορεία. Όπως, ανέκαθεν, ήμασταν εδώ και για τους όποιους άλλους ήθελαν να διαδεχθούν την δική μας προσπάθεια. Ουδείς εμφανίσθηκε… Η πρόσκληση φυσικά είναι ανοικτή. Ανά πάσα στιγμή θα κάνουμε «πίσω» αν υπάρξει εγγυημένη πρόταση εξόδου της ιστορικής Παναχαϊκής από το δυσβάσταχτο οικονομικό βάρος.

Όπως είναι φυσικό και αυτονόητο για τα μέχρι τώρα πεπραγμένα μας αναλαμβάνουμε την ευθύνη. Αποκηρύσσουμε, όμως, κάθε άδικη ή και κακόβουλη κριτική και δεν αποδεχόμαστε ευθύνες που δεν μας αναλογούν.

Τον Αύγουστο είχαμε κατά νου ένα όνειρο με συνδυαστικά χαρακτηριστικά. Εμείς επενδύσαμε την «τρέλα» μας, αναλάβαμε ένα «ασήκωτο» οικονομικό φορτίο και «ανοιχτήκαμε» στην Πάτρα για να βάλει και κείνη «πλάτη». Φτιάξαμε ένα ρόστερ υψηλών προδιαγραφών. Αποτιμήθηκε από την Πάτρα με το «ιλιγγιώδες» ποσό των… 15.000 ευρώ περίπου. (100 εισιτήρια διαρκείας…).

Αντίθετα, πολλοί ανήγαγαν την καχυποψία σε «σπορ» της καθημερινότητας τους: «Ο Τσιριμπής είναι μπροστινός του Κούγια», «Πίσω από την Παναχαϊκή βρίσκεται ο Ολυμπιακός». Όσο η ομάδα πήγαινε καλά, τόσο πιο πολύ φούντωνε η καχυποψία. Τυχαίο; Μέχρι που ήρθε το παιχνίδι Παναχαϊκή – Λάρισα (1-1), που όλη η φίλαθλη Ελλάδα είδε τον τρόπο που χάσαμε τη νίκη στο 96′. Το… πουλημένο παραλίγο να ήταν θρίαμβος… Και μετά ήρθε ο Δεκέμβρης. Των προσφυγών και της ήττας από τον Παναιγιάλειο. Ήρθε ο μήνας που ο Μαρινάκης είχε το νου του στην Άρσεναλ και μας εγκατέλειψε. Σα δε ντρέπονται, όσοι ηθελημένα ή άθελα συνέτειναν στη «διάβρωση». Ναι, ναι «διάβρωση» και δυστυχώς και εκ των έσω…

Όλα αυτά επί 4 μήνες κι ενώ η ΠΑΕ προσπαθούσε να φέρει σ’ έναν «λογαριασμό» τα ασυμμάζευτα. Όποιοι μιλούσαν Πατρινά «παρέλασαν» από τα γραφεία της ΠΑΕ με εξώδικα και αγωγές. Που ήταν όλοι αυτοί τα προηγούμενα χρόνια; «Αβαβά» με τον Κούγια και βρήκαν τους… μακάκες. Κι όχι μόνο. Μια μέρα πριν γίνει η μεταβίβαση των μετοχών, εκχωρήθηκαν έσοδα της ΠΑΕ από την Football League για την τακτοποίηση οφειλών του παρελθόντος.

Εμείς, όμως, συνεπείς με την Π.Γ.Ε.. Συνεπείς με τον Δήμο. Συνεπείς στα έξοδα των αποστολών. Συνεπείς στις προκαταβολές των συμβολαίων. Κι από κει και πέρα καλύψεις υποχρεώσεων προς Εφορία, Ι.Κ.Α. και ποδοσφαιρικό τμήμα στο δυνατό βαθμό.

Ποιος είπε ότι η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι συμβεβλημένη με την Τράπεζα της Ελλάδος για να έχει ατελείωτο χρήμα στη διάθεσή της; Σε άλλα γήπεδα μικρότερων πόλεων διατίθενται από 2000 μέχρι 9000 εισιτήρια. Η Παναχαϊκή της τρίτης πόλης της χώρας «κόβει» από 400 μέχρι 900…

Αλλού παρατηρείται κατακλυσμός διαφημιστικών πινακίδων. Το Παμπελοποννησιακό είναι «γυμνό». Σε άλλες πόλεις Δήμοι, επιχειρηματίες και διάφοροι φορείς βοηθάνε τις ομάδες τους με γενναίο τρόπο. Στην Πάτρα «άκρα του τάφου» αδιαφορία και αποχή… Αλλά πρώτη η πόλη στην κριτική και την καταστροφολογία. Εξαιρούνται, φυσικά, οι αγνοί φίλοι της ομάδας. Εκείνοι που πραγματικά υποφέρουν. Ξέρουν ποιοι είναι αυτοί. Είναι οι μόνοι που δικαιούνται να ασκούν κριτική. Ακόμη και πιο αυστηρή απ’ αυτή που έχουν κάνει. Όλοι οι άλλοι «τουμπεκί». Αν τους έχει απομείνει λίγος αυτοσεβασμός…

Αν συνεχίσουν είναι πρόδηλο αυτό που θέλουν να καταφέρουν. Ίσως θέλουν να δουν μετά από 2-3 χρόνια την Παναχαϊκή πρωταθλήτρια στην… Γ’ Εθνική.

Τέτοιο, χατίρι, όμως, δεν θα κάνουμε σε κανέναν. Καταπίνουμε την στενοχώρια μας και προχωράμε σε ανασύνταξη. Με πρώτο παίκτη της ομάδας τη φανέλα και «υπαρχηγό» τους πιστούς, αφοσιωμένους Παναχαϊκιώτες και τα παιδιά που θέλουν και μπορούν να σηκώσουν το φορτίο της συνέχειας.

Πριν καν βγει το 1/3 του πρωταθλήματος στο βαθύ πηγάδι της Παναχαϊκής έχουμε ρίξει 470.000 ευρώ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα της Β’ Εθνικής. Ένα μέρος του ποσού ίσως έπρεπε να διατεθεί διαφορετικά, οπότε σήμερα δεν θα ένοιωθαν κάποιοι στενάχωρα. Εδώ είμαστε, όμως, για ανασύνταξη. Εδώ για διόρθωση της πορείας. Εδώ και για τις «Παναχαϊκάρες» που στα καφενεία και στην κερκίδα ζητάνε «κεφαλές επί πινάκων». Ας έλθουν να μας κόψουν τα κεφάλια και να βάλουν τα δικά τους στο ντορβά, όπως έχουμε κάνει εμείς…»

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις