Αποχαιρέτησε την Ευρώπη η ΑΕΚ με ήττα από την Μπράγκα (video)

«Αντίο» και στις μαθηματικές ελπίδες που της είχαν απομείνει για πρόκριση είπε η ΑΕΚ το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ γνωρίζοντας την ήττα με 2-4 από την Μπράγκα, που ήταν και η τέταρτη στα πέντε ευρωπαϊκά παιχνίδια της Ένωσης στον όμιλο. Η αχίλλειος πτέρνα της ΑΕΚ ήταν για ακόμη μια φορά η αμυντική της λειτουργία.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν… εφιαλτικό για την ΑΕΚ, καθώς η Μπράγκα με εξαιρετικό πάσινγκ γκέιμ σε δύο ευκαιρίες σκόραρε δύο γκολ εκμεταλλευόμενη την αδιανόητη αδράνεια της αμυντικής γραμμής των κιτρινόμαυρων. Αρχικά στο 7’ ο Σεκέιρα σε «κομπίνα» από εκτέλεση κόρνερ έφερε την μπάλα στην καρδιά της περιοχής της ΑΕΚ, ο Χνιντ… κοίταζε με τα μάτια τον Τόρμενα και αυτός έβαλε την προβολή κάνοντας το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε και το δεύτερο γκολ της Μπράγκα, όταν ο Γκαλένο «άδειασε» τον Μπακάκη, έφερε συρτά την μπάλα στην περιοχή, αυτή πέρασε μέσα από τα πόδια του Τσιντώτα και ο Εσγκάιο που είχε «τρυπώσει» την έσπρωξε στα δίχτυα για το 0-2.

Η ΑΕΚ έπρεπε να συνέλθει από το σοκ και το κατάφερε, χάνοντας δύο τεράστιες ευκαιρίες μέσα σε ένα τρίλεπτο. Στο 19’ ο Ολιβέιρα έχασε αυτά που δεν… χάνονται όταν ο Αλμπάνης έπειτα από κλέψιμο του Γαλανόπουλου και πάσα του Μάνταλου τον βρήκε στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Πορτογάλος σε κενή εστία πλάσαρε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Μάνταλος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Λιβάια έπιασε την κεφαλιά και ο Ματέους εντυπωσιακά έβγαλε σε κόρνερ. Στο 31′ όμως ήρθε η μείωση του σκορ. Ο Τόρμενα γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον Μπρούνο Βιάνα, ο Ολιβέιρα κυνήγησε την φάση, έκλεψε, πέρασε τον Ματέους και σε άδεια εστία έκανε το 1-2.

Η Ένωση πάταγε καλύτερα πλέον, έχοντας ξεπεράσει το… ναυάγιο του πρώτου δεκαλέπτου, ωστόσο ακόμα μια κάκιστη αμυντική αντίδραση έφερε και το τρίτο γκολ της Μπράγκα με τη συμπλήρωση του 45λεπτου. Ρικάρντο Όρτα και Γκαλένο συνδυάστηκαν, ο δεύτερος πέρασε πάλι τον Μπακάκη και γύρισε στον Όρτα που πλάσαρε και έγραψε το 1-3, καθώς ο Τσιντώτας δεν κατάφερε να αποκρούσει σωστά.

Στο δεύτερο ημίχρονο σημειώθηκαν άλλα δύο τέρματα, ένα για κάθε ομάδα. Στο 83′ ωστόσο ήρθε και το τέταρτο γκολ της Μπράγκα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση της άμυνας της ΑΕΚ, ο Γκαλένο με ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έγραψε το 1-4. Στο 89’ η ΑΕΚ σκόραρε με τον Βασιλαντωνόπουλο, ο οποίος με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 2-4.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ινσούα, Νεντελτσιάρου, Χνιντ, Μπακάκης (46’ Βασιλαντωνόπουλος), Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (74’ Γκαρσία), Αλμπάνης (60’ Τάνκοβιτς), Λιβάια, Ολιβέιρα (60’ Ανσαριφάρντ)

ΜΠΡΑΓΚΑ: Ματέους, Σεκέιρα, Τόρμενα, Μπρούνο Βιάνα (46’ Κάρμο), Εσγκάιο, Κάστρο (78’ Νοβάις), Αλ Μουσράτι (57’ Φρανσέρτζιο), Μεντέιρος (57’ Αντρέ Όρτα), Ρικάρντο Όρτα, Γκαλένο, Παουλίνιο (70’ Γκιλιέρμε).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις