Σπουδαίο διπλό για τον Απόλλωνα στο Γεντί Κουλέ

Ο κουραστικός και φλύαρος ΟΦΗ είχε την μπάλα, ο ουσιαστικός Απόλλωνας είχε τα γκολ κι έφυγε από το Ηράκλειο με μια τεράστια νίκη (0-2) με τα τέρματα των Φατιόν και Ντάουντα!

Αντρίκιο διπλό από τον Απόλλωνα στο Ηράκλειο! Η ομάδα της Ριζούπολης επικράτησε 0-2 του ΟΦΗ, με τον Φατιόν να ανοίγει το σκορ μόλις στο 3′ και τον Ντάουντα να… σφραγίζει το σπουδαίο αυτό διπλό στο 71′!

Έτσι έπαιξαν

Ο Γιώργος Σίμος, παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3. Ο Σωτηρίου ήταν στο τέρμα, έχοντας μπροστά του στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά του Ουές, Διαμαντή, Γιαννούλη, Κοροβέση. Αμυντικός μέσος ήταν ο Σακόρ, με τους Νέιρα και Μπαλογιάνη πιο μπροστά του. Δεξί εξτρέμ ήταν ο Γρίβας, αριστερό ο Στάρτζεον και στη κορυφή της επίθεσης βρέθηκε ο Σαρδινέρο.

Από την άλλη, ο Γιώργος Παράσχος παρέταξε την ομάδα του με 3-4-3. Ο Βέρχουλστ ήταν στο τέρμα, έχοντας μπροστά του τριάδα στα στόπερ με τους Μπρούτσιτς, Λισγάρα, Ντομίνγκες. Δεξί φουλ μπακ ήταν ο Μπαξεβανίδης και αριστερό ο Χουχούμης. Στον άξονα βρέθηκαν ο Φατιόν και ο Σλίβκα, ενώ στην επίθεση ο Ιωαννίδης στη κορυφή, έχοντας τον Τσιλούλη δεξιά και τον Μπεντινέλι αριστερά.

«Πάγωσε» το Ηράκλειο από τα… αποδυτήρια ο Φατιόν!

Ο Απόλλων Σμύρνης μπήκε στο παιχνίδι ιδανικά! Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, αφού πίεσε από το πρώτο λεπτό και κέρδισε κάποια συνεχόμενα κόρνερ, ευτύχισε να προηγηθεί στην πρώτη της φάση στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα στο 3′, μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Στάρτζεον έχασε τον Φατιόν ο οποίος βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι κι εντός της μικρής περιοχής κι… εκτέλεσε τον Σωτηρίου για το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με αυτόν τον ιδανικό τρόπο στο παιχνίδι, με τον ΟΦΗ στη συνέχεια να βγαίνει μπροστά για την ισοφάριση.

Μοιραίος ο Γρίβας

Οι γηπεδούχοι αμέσως μετά το τέρμα που δέχτηκαν βγήκαν στην επίθεση και πίεσαν έντονα την αντίπαλη εστία. Απείλησαν πρώτα με κεφαλιά του Σαρδινέρο στο 9′ που έφυγε άουτ και το σουτ του Στάρτζεον στο 10′ που είχε την ίδια κατάληξη, αλλά εκείνος που ήταν ο μοιραίος στο πρώτο 45λεπτο για τους Κρητικούς ήταν ο Γρίβας.

Ο νεαρός επιθετικός της ομάδας, έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες. Πρώτα στο 27′, από το ύψος του πέναλτι πλάσαρε τον Βέρχουλστ, όμως ο γκολκίπερ του Απόλλωνα έσωσε με δυσκολία, ενώ στο 38′ από πάρα πολύ πλεονεκτική θέση ο φορ του ΟΦΗ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ! Κάπως έτσι το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους…

Ο ΟΦΗ απειλούσε, ο Βέρχουλστ έσωζε!

Το δεύτερο ημίχρονο συνεχίστηκε από εκεί που σταμάτησε το πρώτο! Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να πιέζουν και να απειλούν την εστία του Απόλλωνα, όχι με την ίδια συχνότητα όμως που το έκαναν στο πρώτο μέρος. Ωστόσο, απέναντί τους είχαν έναν εξαιρετικό Βέρχουλστ, ο οποίος στο 48′ αντέδρασε για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος σωστά στη κεφαλιά του Σαρδινέρο.

Έκανε το ίδιο στο 63′ σε ένα σουτ του Κοροβέση, αλλά και στο 65′ σε μια όμορφη εκτέλεση φάουλ του Μπαλογιάννη. Η φάση όμως που ίσως… κλείδωσε το διπλό για τον Απόλλωνα ήρθε δύο λεπτά πριν το 0-2! Στο 69′, ο Στάρτζεον μετά από ατομική προσπάθεια μπήκε στη περιοχή και πέρασε στον Μπαλογιάννη που έκανε το σουτ με τον Βέρχουλστ με τα πόδια να σώζει και πάλι την εστία του, στη συνέχεια η μπάλα έφτασε στον Νέιρα το σουτ του οποίου έφυγε άουτ.

Ντάουντα και τέλος!

Κι ενώ ο ΟΦΗ ήταν μπροστά κι αναζητούσε την ισοφάριση, ο Απόλλων Σμύρνης στη μία και μοναδική φορά που βρέθηκε στο αντίπαλο μισό κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά! Συγκεκριμένα, ο Ντάουντα στο 71′ αφού πρώτα έκλεψε στο κέντρο την μπάλα κι ανέβηκε το μισό γήπεδο με σουτ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Κάπου εκεί ουσιαστικά έπεσαν και οι… τίτλοι τέλους στην αναμέτρηση, με τον ΟΦΗ να απειλεί μόνο με δύο σουτ του Νέιρα έξω από την περιοχή στο 79′ και στο 81′, αλλά και με μια κεφαλιά του Σαρδινέρο στο 93′ με τον Βέρχουλστ και πάλι να σώζει.

MVP: Βέρχουλστ. Μπορεί ο Απόλλων Σμύρνης να πέρασε με 0-2 από το Ηράκλειο, όμως πιθανότατα δεν θα τα είχε καταφέρει χωρίς τον τερματοφύλακά του! Ο ΟΦΗ πίεσε πολύ από το 0-1 κι έπειτα, με τον γκολκίπερ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» να είναι σε όλες τις φάσεις σε ετοιμότητα! Κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του σε όλες τις στιγμές που χρειάστηκε πριν ο Ντάουντα τελειώσει την αναμέτρηση.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Σωτηρίου, Κοροβέσης (82′ Λυμπεράκης), Γιαννούλης, Διαμαντής, Ουές, Σακόρ (58′ Στάικος), Νέιρα, Μπαλογιάννης, Στάρτζεον, Σαρδινέρο, Γρίβας (58′ Γιάννου)

Απόλλων Σμύρνης (Γιώργος Παράσχος): Βέρχουλστ, Μπρούτσιτς, Χουχούμης (46′ Τσαμπούρης), Λισγάρας, Ντομίνγκες, Μπαξεβανίδης (75′ Μουνιέ), Ιωαννίδης (55′ Ντάουντα), Μπεντινέλι (67′ Κολ), Σλίβκα, Τσιλούλης (75′ Βάρκας), Φατιόν

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις