Λεουτσάκος: Ξεκαθαρίζει μέσα στην εβδομάδα

Την άποψη ότι μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να γνωστοποιηθεί η απάντηση των λοιμωξιολόγων σχετικά με το ενδεχόμενο έναρξης αρχικά στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 και εν συνεχεία σε αυτό της Φούτμπολ Λιγκ, εξέφρασε με δηλώσεις του στην «Αθλητική Ροδιακή» ο πρόεδρος της Λίγκας Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Ο ίδιος τόνισε τα ακόλουθα: «Θεωρώ ότι τα μηνύματα που έχουμε πάρει από την τηλεδιάσκεψη που έχουμε κάνει είναι πολύ θετικά. Το σίγουρο είναι ότι δεν είναι στο χέρι μας. Εμείς ό,τι ήταν να κάνουμε το έχουμε κάνει και πλέον περιμένουμε τις αποφάσεις. Πιστεύω ότι μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε την οριστική απόφαση των λοιμωξιολόγων και το τοπίο θα ξεκαθαρίσει πλήρως σε πρώτη φάση για τη Σούπερ Λιγκ 2. Θα χρειαστούν τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες προετοιμασία και από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα».

Ο κ. Λεουτσάκος πρόσθεσε και τα ακόλουθα:

«Όσο πιο γρήγορα ξεκινήσουμε τόσο πιο καλά για εμάς. Οι παίκτες έχουν να αγωνιστούν περίπου οκτώ μήνες. Είναι πολύ μεγάλη η αποχή. Το σίγουρο βέβαια είναι ότι δεν βοηθούν και τα κρούσματα. Θεωρώ όμως ότι ειδικά για τη Σούπερ Λιγκ 2, από τη στιγμή που όλο το ευρωπαϊκό στερέωμα παίζει, θα μπορούσε να γίνει το ίδιο και εδώ. Είδατε ότι στο εξωτερικό αρχίζουν και βάζουν και κόσμο».

Σε ερώτηση για το αν τα πράγματα είναι δύσκολα για τη Φούτμπολ Λιγκ και αν υπάρχει κάποια ομάδα που έχει αρνηθεί να μπει στη διαδικασία πραγματοποίησης τεστ αντιγόνου λόγω του κόστους, απάντησε ως εξής: «Καμία ομάδα δεν έχει εκφράσει ότι δεν θέλει να ακολουθήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Όλες θα το ακολουθήσουν κανονικά. Η αλήθεια είναι ότι για τη Φούτμπολ Λιγκ τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα παρά το ότι και αυτή είναι μια επαγγελματική κατηγορία. Ίσως να παίζουν ρόλο τα πολλά κρούσματα στη Βόρεια Ελλάδα που είναι …στο κόκκινο και να επηρεάζει τους λοιμωξιολόγους. Αυτό το λέω ως δική μου αίσθηση, όχι ότι ξέρω κάτι συγκεκριμένα. Θα περιμένουμε τις αποφάσεις».