Τσάμπιονς Λιγκ: Τα φώτα στον 5ο και 8ο όμιλο

Τελευταία αγωνιστική σήμερα Τρίτη της φάσης των ομίλων (5ος έως 8ος) για το Τσάμπιονς Λιγκ. Το ενδιαφέρον επικεντρώνονται στον έκτο και όγδοο όμιλο, όπου η πρόκριση είναι ανοιχτή. Αντίθετα, στον 5ο όμιλο Τσέλσι και Σεβίλλη έχουν ήδη προκριθεί στη φάση των «16», ενώ το ίδιο ισχύει και για τις Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους στον έβδομο όμιλο.

Για τον Ε’ όμιλο θα αναμετρηθούν στο Λονδίνο η Τσέλσι με την Κρασνοντάρ, με της ομάδα του Φρανκ Λάμπαρντ να έχει εξασφαλισμένη την πρώτη θέση ανεξαρτήτου αποτελέσματος.  Η Κράσνονταρ θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Για τον ίδιο όμιλο στη Γαλλία η Ρεν, που έχει ήδη αποκλειστεί, υποδέχεται την Σεβίλλη, σ’ ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι.

Στον Στ’ όμιλο το μεγάλο παιχνίδι είναι αυτό ανάμεσα στη Λάτσιο και στην Κλαμπ Μπριζ, το οποίο θα διεξαχθεί στη Ρώμη. Οι «λατσιάλι» βολεύονται με δύο αποτελέσματα για να προκριθούν, ενώ η Μπριζ θέλει μόνο νίκη για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Στο άλλο παιχνίδι η Ντόρτμουντ παίζει με την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη και με νίκη παίρνει την πρωτιά στον όμιλο, απέναντι στους Ρώσους που με ένα βαθμό έχει αποκλειστεί.

Για τον Ζ’ όμιλο «παίζεται» η πρωτιά ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους, που έχουν προκριθεί στους «16». Οι δύο ομάδες παίζουν μεταξύ τους, με τους Ισπανούς να έχουν διαφορά τριών βαθμών από τους Ιταλούς, τους οποίους κέρδισαν με 0-2 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου στο Τορίνο. Σπουδαίο παιχνίδι και στο Κίεβο, όπου η Ντιναμό θα αγωνιστεί με την Φερεντσβάρος. Ο νικητής θα αγωνιστεί στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ.

Τέλος για τον Η’ όμιλο γίνεται μεγάλη «μάχη» για την πρόκριση. Μάντσεστερ Γ., Παρί Σ.Ζ. και Λειψία έχουν από εννέα βαθμούς και όλα είναι ανοιχτά. Η Παρί υποδέχεται την αδιάφορη βαθμολογικά και αποκλεισμένη Μπασάκσεχίρ και με νίκη εξασφαλίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα ανάμεσα στη Λειψία και στη Μάντσεστερ Γ. που είναι «τελικό». Τους Άγγλους ευνοεί και η ισοπαλία, καθώς στο πρώτο παιχνίδι είχαν επικρατήσει με 5-0 της Λειψίας. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας μένει εκτός συνέχειας του Τσάμπιονς Λιγκ η Λειψία.

Συνοπτικά το αποψινό πρόγραμμα για το Τσάμπιονς Λιγκ:

Ε’ όμιλος
22.00 Ρεν-Σεβίλλη
22.00 Τσέλσι-Κρασνοντάρ
BAΘΜΟΛΟΓΙΑ: Τσέλσι 13,  Σεβίλλη 10, Κράσνονταρ 4, Ρεν 1.

ΣΤ’ όμιλος
19.55 Ζενίτ-Ντόρτμουντ
19.55 Λάτσιο-Μπριζ
BAΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντόρτμουντ 10, Λάτσιο 9, Μπριζ 7, Ζενίτ 1.

Ζ’ όμιλος
22.00 Μπαρτσελόνα-Γιουβέντους
22.00 Ντιναμό Κ.-Φερεντσβάρος
BAΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπαρτσελόνα 15, Γιουβέντους 12, Ντιναμό Κιέβου 1, Φερεντσβάρος 1.

Η’ όμιλος
22.00 Παρί Σ.Ζ.-Μπασακσεχίρ
22.00 Λειψία-Μάντσεστερ Γ.
BAΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μάντσεστερ Γ. 9, Παρί Σ.Ζ. 9, Λειψία 9, Μπασακσεχίρ 3.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις