Διεκόπη το Παρί Σ.Ζ.-Μπασακσεχίρ για ρατσιστικό σχόλιο, συνεχίζεται σήμερα το παιχνίδι

Το ματς της Παρί Σεν Ζερμέν με την Ιστανμπούλ Μπασακσεχίρ το βράδυ της Τρίτης (8/12) στο «Παρκ ντε Πρενς» για τον 8ο όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ διεκόπη στο 18ο λεπτό λόγω περιστατικού που συνδέεται με τον ρατσισμό.

Για την ακρίβεια, ο βοηθός προπονητή της τουρκικής ομάδας Πιέρ Γουεμπό άκουσε κάποιον να τον αποκαλεί «νέγρο», για να υποδείξει τελικά τον 4ο διαιτητή (!) ότι ήταν αυτός που τον αποκάλεσε έτσι, o 4ος διαιτητής που ήταν ο Ρουμάνος Σεμπάστιαν Κολτέσκου.

Η αντίδραση των φιλοξενούμενων ήταν να αποχωρήσουν από τον αγωνιστικό χώρο ως ένδειξη διαμαρτυρίας και το παιχνίδι οδηγήθηκε σε διακοπή.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί από το 18ο λεπτό, κι ενώ δεν υπήρχε σκορ μέχρι εκείνη τη στιγμή, με την ΟΥΕΦΑ να ενημερώνει ότι θα επιλεγεί άλλη διαιτητική ομάδα και θα γίνει έρευνα για το αν όντως ο Ρουμάνος Κολτέσκου, που ήταν 4ος διαιτητής, αποκάλεσε «νέγρο» τον Πιέρ Γουεμπό.

«Μετά από συζήτηση και με τις δύο ομάδες αποφασίστηκε κατ’ εξαίρεση να παιχθούν τα εναπομείναντα λεπτά με νέα διαιτητική ομάδα και σέντρα στις 19:55. Η έρευνα για τη διερεύνηση των γεγονότων θα ξεκινήσει άμεσα», αναφέρεται στην ενημέρωση της ΟΥΕΦΑ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις