“\u039d\u03b1 \u03be\u03c5\u03c0\u03bd\u03ae\u03c3\u03b5\u03b9 \u03bf \u03ba\u03cc\u03c3\u03bc\u03bf\u03c2 \u03c4\u03bf\u03c5 \u039f\u03bb\u03c5\u03bc\u03c0\u03b9\u03b1\u03ba\u03bf\u03cd \u0392. \u03b1\u03c0\u03cc \u03c4\u03bf \u03bb\u03ae\u03b8\u03b1\u03c1\u03b3\u03bf”

Η διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου παρέθεσε σήμερα (Πέμπτη, 12/10) συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο “Ξενία” Βόλου για το μέλλον της ομάδας. Στην αρχή το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Βασίλειος Κούκιος, ενώ στη συνέχεια μίλησε ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, κ. Κώστας Θεοδώρου. Οι διοικούντες την ΠΑΕ ανέλυσαν πως έχει η οικονομική κατάσταση στην ομάδα, τόνισαν…

…πως θα συνεχίσουν να δίνουν την καθημερινή μάχη για την επίτευξη του στόχου που έχουν θέσει από το ξεκίνημα της χρονιάς. Ζήτησαν, δε, για μια ακόμη φορά τη συσπείρωση του κόσμου του Ολυμπιακού με την μαζική παρουσία του στο γήπεδο και όλοι μαζί να κάνουν την προσπάθεια να οδηγήσουν την ομάδαα στη Σούπερ Λιγκ. Μετά τις τοποθετήσεις τους, η διοίκηση απάντησε στις ερωτήσεις που της τέθηκαν από τους εκπροσώπους του Τύπου που παρευρέθηκαν στο Ξενία. Αναλυτικά:

Βασίλειος Κούκιος: «Ξεκινήσαμε το καλοκαίρι. Η ομάδα ετοιμάστηκε και προχώρησε. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα που πρέπει να τα μοιραστούμε μαζί σας. Δεν θέλω να γίνω γραφικός. Είμαστε διοίκηση πρωτοδικείου. Καλούμαστε να διαχειριστούμε καταστάσεις για να επιβιώσει και να προχωρήσει η ομάδα. Τον Αύγουστο είχαμε ανταπόκριση από επιχειρηματίες του Βόλου, ώστε να φτάσουμε μέχρι εδώ. Γνωρίζαμε ότι από τον ΟΤΕ TV και Football League δεν θα παίρναμε χρήματα, καθώς έπρεπε να παραχωρηθούν για οφειλές που υπήρχαν, για να μπορέσει να ξεκινήσει η ομάδα. Εμείς, όμως προχωρήσαμε. Η ομάδα είναι υγιής. Δεν γίνεται να έχουμε αυτά τα εισιτήρια στο γήπεδο. Εμείς είμαστε καψούρηδες, αγαπάμε τον Oλυμπιακό Bόλου και θα συνεχίσουμε. Το ”ή Τώρα ή Ποτέ” σημαίνει δύο πράγματα. Το ”Τώρα” είναι ότι προχώρημα για να βγούμε κατηγορία. Το ”Ποτέ” σημαίνει ότι δεν υπάρχει αύριο.

Βρισκόμαστε σε επαφή με τον Τικάο. Μέσα στο Δεκέμβρη θα τελειώσει. Ότι και να γίνει θα προχωρήσουμε. Δεν θα αφήσουμε την ομάδα, όμως ζητάμε ένα πράγμα. Βοηθήστε τον Ολυμπιακό και την πόλη να βρεθεί εκεί που πρέπει. Είχαμε κάποιες ατυχίες και κάναμε κάποιες λανθασμένες επιλογές. Δεν έχει τελειώσει ακόμη ο πρώτος γύρος. Δύο-τρεις είναι οι ομάδες που μπορούν να βγάλουν οικονομικά τη σεζόν. Οι περισσότερες έχουν οικονομικά θέματα. Γνωρίζουμε ότι αύριο το πρωί μπορούμε να φύγουμε χρεωμένοι και με πολλά προβλήματα. Το αποδεχόμαστε, αλλά θέλουμε να έχουμε και 2000 κόσμο στο γήπεδο. Θέλουμε να στηρίξει ο κόσμος την προσπάθεια. Μπορεί να μην είμαστε πρώτοι, αλλά είμαστε εδώ.

Όλες οι προσφυγές έχουν διακανονιστεί. Έχουμε μία εκκρεμότητα με τον Γιαλούση. Θα γνωρίζουμε σε λίγες ημέρες αν θα κάνουμε μεταγραφές. Για έμενα δεν χρειάζεται. Ο Λεόν, ο Φερνάντεζ και οι άλλοι βασικοί ποδοσφαιριστές που ήταν τραυματίες, αγωνίζονται πλεόν κανονικά. Η ομάδα αρχίζει και ανεβαίνει αγωνιστικά. Θέλουμε την ηθική υποστήριξη για τον Ολυμπιακό Βόλου, όχι για εμάς».

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ κ. Κώστας Θεοδώρου, ο οποίος τόνισε: «Θεωρώ ότι είναι μια συνέντευξη, με την οποία θα ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσα στην πόλη σχετικά με την ομάδα. Είναι άδικο να μην υπάρχει συμπαράσταση σε μια διοίκηση πρωτοδικείου. Κάποιοι άνθρωποι έχουν δαπανήσει ένα ποσό της τάξεως των 400.000 ευρώ για την άνοδο. Στο ΙΚΑ και στην εφορία έχει γίνει διακανονισμός και μέχρι τώρα δεν χρωστάμε ούτε ευρώ. Δεν έχουμε, όμως αντίστοιχα έσοδα από τη Football League και τα ραδιοτηλεοπτικά. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και εδώ χρειάζεται συμπαράσταση. Δεν μπορεί να πουλάνε οι οργανωμένοι της Λάρισας 1500 εισιτήρια κι εμείς να μην πουλάμε ούτε τα 500. Αυτή η ομάδα πρέπει να κόβει σε κάθε παιχνίδι έδρας, για να πολεμήσει μέχρι το Μάρτιο την υπόθεση του Τικάο, τουλάχιστον 2000 εισιτήρια. Θα το ξεκαθαρίσουμε για να σταματήσουν οι μιζέριες.

Μπορεί να μην έχουμε πετύχει κι εμείς τη συσπείρωση, αλλά δεν δείχνουμε την εικόνα μιας εμπορικής ομάδας. Δεν μπορεί να συνεχίσει αυτή η διοίκηση πρωτοδικείου χωρίς βοήθεια. Πρέπει να ξυπνήσει ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου από το λήθαργο. Θέλουμε συμπαράσταση και να αγκαλιάσουν την ομάδα. Μπορεί κάποιοι να κάνουν υπερπροσπάθεια, αλλά πρέπει ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο. Η συσπείρωση είναι το κυριότερο αυτή τη στιγμή. Αν δεν συσπειρωθεί ο κόσμος του Ολυμπιακού Βόλου δεν αξίζει η προσπάθεια και θα οδηγηθούμε σε άλλο δρόμο. Πήραμε διπλό στον αήττητο μέχρι την περασμένη Κυριακή Κισσαμικό. Η ομάδα αγωνίζεται και δίνει μάχη για ένα καλύτερο αύριο. Είχαμε ντέρμπι με τον Απόλλωνα και ο Ολυμπιακός Βόλου έκοψε 500 εισιτήρια. Αν θέλει να έρθει κάποιος στο γήπεδο για να ασκήσει κριτική, να κάθισε στο σπίτι του. Είναι δύσκολα τα πράγματα.

Για τη “βόμβα” του Τικάο κάποιοι έχουν βάλει το χέρι τους. Δεν είναι τυχαία η απόφαση, αλλά δεν είναι η ώρα να το συζητήσουμε. Οι παίκτες του Ολυμπιακού παλεύουν και θέλουν να κάνουν το κάτι παραπάνω, αλλά θέλουν τη συμπαράσταση του κόσμου. Και ο Κούγιας ήθελε να κερδίσει την Κέρκυρα, αλλά έχασε. Για να κάνουμε μεταγραφές το καλοκαίρι, πληρώσαμε πρόστιμα 30.000 ευρώ, τα οποία δεν διακανονίζονται. Κλείνοντας, θα ήθελα να προσθέσω ότι ο Ολυμπιακός Βόλου είναι μεγάλος και εφτάψυχος. Υπάρχουν άνθρωποι που τον αγαπούν πραγματικά. Βοηθήστε τους για να τον βοηθήσουν».

Μετά τις τοποθετήσεις του προέδρου και του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, η διοίκηση απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις των δημοσιογράφων. Ακολουθούν αναλυτικά οι απαντήσεις των διοικούντων τον Ολυμπιακό Βόλου:

Για τα οικονομικά: «Το καλύτερο είναι να ανέβει ο Ολυμπιακός Βόλου στη Σούπερ Λίγκα. Από την ώρα που θα ανέβει, τα οικονομικά δεδομένα θα αλλάξουν. Εμείς θέλουμε τον Ολυμπιακό πρωταγωνιστή και να τον αγαπήσει όλη η πόλη. Αν ανέβει στη Σούπερ Λιγκ, θα έχει και η πόλη διαφορετικά έσοδα. Ο Βόλος χάνει από αυτό. Ζητάμε τη στήριξη του κόσμου».

Για τις εκκρεμότητες: «Η εκκρεμότητα που υπάρχει με τον Γιαλούση θα διευθετηθεί. Θα περάσουν καλά τα Χριστούγεννα οι παίκτες του Ολυμπιακού Βόλου. Θα είναι ανθρώπινα για τους ποδοσφαιριστές και για όσους εργάζονται στην ΠΑΕ».

Για το πώς θα ξεπεραστεί το εμπόδιο του Τικάο: «Στην υπόθεση του Τικάο κάποιοι έβαλαν το χέρι τους. Θα προσπαθήσουμε, αλλά πρέπει να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Η ΠΑΕ έχει τουλάχιστον 5000 ευρώ έξοδα για κάθε αγώνα. Δεν γίνεται να μην μπορεί να μαζέψει αυτά τα χρήματα ο Ολυμπιακός. Ψάχνουμε να βρούμε μια φόρμουλα με τον Τικάο. Δεν είναι εύκολο για κάποιον που έχει ένα χαρτί των 400.000 στο χέρι του να κάνει πίσω. Ότι και να γίνει, εμείς δεν θα αφήσουμε τον Ολυμπιακό. Την υπόθεση του, όμως δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε μονοί μας. Δεν έχουμε κανέναν κουβά με χρήματα. Ο κόσμος πρέπει να έρθει για να μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω. Αν δεν έρθει, εμείς θα κρατήσουμε τον Ολυμπιακό να μην πάθει μεγαλύτερη ζημία. Ο κόσμος σίγουρα έχει κουραστεί, αλλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Η ομάδα είχε μεγάλα προβλήματα και το καλοκαίρι, αλλά κάποιοι τότε έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Για την προσπάθεια που έκανε η διοίκηση: «Η διοίκηση ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές να πάει στο Πανθεσσαλικό. Είχαμε τραυματισμούς και κάναμε κάοιες λάθος επιλογές. Δεν γίνεται, όμως να έρχονται 100 άτομα στο γήπεδο. Εμείς σαν διοίκηση πρωτοδικείου μπήκαμε να διαχειρισθούμε μια κατάσταση ”μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα” σε δύσκολους καιρούς. Η ομάδα έκανε προετοιμασία στο Καρπενήσι και πήρε άδεια από την ΕΕΑ. Η διοίκηση έκανε όλα όσα ζήτησε μέχρι τώρα. Ο Ολυμπιακός Βόλου όπου κι αν παίζει πρέπει ο κόσμος να βρίσκεται στο γήπεδο, είτε αγωνίζεται στο Europa League, είτε στη Football League. Το ”Ή τώρα ή ποτέ” αν δεν το αγκαλιάσει όλη η πόλη, η υπόθεση θα τελειώσει. Δεν θα γίνει ο Ολυμπιακός Βόλου ομάδα παρέας».

Για το ”έγκλημα” που έχουν διαπράξει σε βάρος του Ολυμπιακού Βόλου: «Για το παιχνίδι, Ολυμπιακός Πειραιώς – Βέροια, μίλησαν παίκτες που είπαν ότι είναι στημένο και δεν έγινε τίποτα. Λέτε να μην έχει βάλει κανένας στην υπόθεση του Τικάο το χεράκι του; Το θέμα είναι να γίνει η συσπείρωση του κόσμου. Πρέπει να ξυπνήσει από το λήθαργο ο γίγαντας που κοιμάται, διαφορετικά ο Ολυμπιακός δεν έχει καμία τύχη. Έχουν κάνει έγκλημα σε βάρος τον Ολυμπιακό Βόλου. Θα έπρεπε ο κόσμος να ήταν δεκαπλάσιος στο γήπεδο και να είχε δώσει το μήνυμα ”δεν σας φοβόμαστε”».

Για το χρονικό της υπόθεσης του Τικάο: «Ο Τικάο όταν μπήκε στο αεροπλάνο ήταν πληρωμένος μέχρι τελευταίο ευρώ για τις ημέρες που ήταν εδώ. Από την ΕΠΟ δεν ενημέρωσαν τη FIFA ότι η ομάδα δεν υπήρχε. Ο Ολυμπιακός Βόλου είχε κερδίσει την υπόθεση στην ΕΠΟ. Ο Τικάο προσέφυγε στη ΦΙΦΑ αι κέρδισε την υπόθεση, χωρίς να υφίσταται Ολυμπιακός Βόλου. Το μόνο που μπορούσε να κάνει ο Ολυμπιακός ήταν να πάει στην υπόθεση του CAS. Έτσι, ανέθεσε την υπόθεση σ’ ένα από τα μεγαλύτερα  δικηγορικά γραφείατης Ελβετίας και δαπάνησε μέσα σε δύο χρόνια για αυτή την υπόθεση περισσότερα από 70.000 ευρώ. Αν η ΕΠΟ ενημέρωνε τότε τη FIFA, ότι δεν υπήρχε ομάδα το 2011, o Ολυμπιακός Βόλου δεν θα χρειαζόταν τώρα να πληρώσει τίποτα. Τα λεφτά πρέπει να μαζευτούν μέχρι το Μάρτιο. Χρειάζονται 1000 – 1500 εισιτήρια ανά παιχνίδι για να μαζευτούν τα χρήματα. Ακόμα και σε περίπτωση διακανονισμού πρέπει να δώσουμε τουλάχιστον 100.000 ευρώ μπροστά και να βάλουμε π.χ. και άλλες είκοσι δόσεις, όμως πρέπει να μαζευτούν αυτά τα χρήματα».

Για την άποψη της σχετικά με τη θέση που θα κατακτήσει η ομάδα: «Εμείς πιστεύουμε ότι η ομάδα θα βγει πρωταθλήτρια και αυτός είναι ο στόχος και το όραμα μας. Μακάρι να είχαμε εκατομμύρια για να πάρουμε άλλους 10 παικταράδες, αλλά δεν έχουμε. Πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι αυτή η ομάδα και με κάποιες μεταγραφές, μπορεί να τερματίσει πρώτη».

Για την κατάσταση που βρισκόταν ο Ολυμπιακός το 2011: «Το 2011 το ταμείο του Ολυμπιακού Βόλου ήταν 750.000 ευρώ μετρητά. Παίζοντας με την Παρί Σεν Ζερμέν θα βάζαμε στο ταμείο αλλά 2.000.000 ευρώ. Θα ήταν η πρώτη χρόνια και η πρώτη φορά που θα ξεκινούσαμε με τόσα χρήματα στο ταμείο. Αυτά πρέπει να τα σκέφτεται ο κόσμος».

Για τη συσπείρωση του κόσμου: «Εδώ είμαστε να δούμε τον κόσμο στο γήπεδο και να τα βάλουμε ξανά κάτω. Χωρίς κόσμο στο γήπεδο να το ξεχάσουμε. Δεν θα χάσουν κάποιοι τα σπίτια τους. Είναι λυπηρό το ποσοστό της συσπείρωσης που έχει γίνει φέτος. Εγώ στοιχημάτισα και έπεσα έξω. Με τη δημοσιοποίηση του προβλήματος θα πρέπει να γίνει συσπείρωση και να βοηθήσει ο κόσμος. Δεν μπορούν να γίνουν μαγικά, πρέπει να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο».

Για αυτά που έρχονται τον Μάρτιο: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πρόβλημα με τον Τικάο, αλλά μέχρι τον Μάρτιο, ο Ολυμπιακός Βόλου θα τον βρει μπροστά του. Έχουμε εξασφαλισμένα όλα τα υπόλοιπα θέματα. Θα έχουμε πρόβλημα αν δεν υπάρξει συμπαράσταση του κόσμου. Το τελικό στάδιο για την αδειοδότηση επίσης θα γίνει τον Μάρτιο. Αυτή τη στιγμή ο κόσμος μπορεί να έρθει στο γήπεδο, ώστε η ομάδα να έχει έσοδα και οι παίκτες συμπαράσταση. Με 400 εισιτήρια μας βλέπουν στην Αθήνα ως ομαδούλα. Το θέμα είναι καθαρά οικονομικό. Κάνουμε μια ενημέρωση και προσπαθούμε να προλάβουμε αυτά που έρχονται».

Για το Πανθεσσαλικό: «Ο Ολυμπιακός Βόλου θέλει να πάει στο Πανθεσσαλικό. Αυτό πρέπει να έρθει, όμως μέσω του δήμου. Μόλις αυτό περάσει στο δήμο Βόλου από τα Τουριστικά Ακίνητα, θα πάμε αμέσως στο Πανθεσσαλικό. Πάντως, με αυτή την εικόνα που βλέπω τώρα, δεν γνωρίζουμε αν θα γεμίσει το ΕΑΚ ακόμα και με τον ΠΑΟΚ».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις