Η FIFΑ «αδειάζει» το Μητρώο του Αυγενάκη!

Η “Δίκη” αποκαλύπτει επιστολή της ΦΙΦΑ προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο για τις κρατικές παρεμβάσεις.

Η επιστολή εστάλη στις 4 Δεκεμβρίου και αποκαλύπτεται από το «dikisports.blogspot.com».

Σ’ αυτή ο Παγκόσμια Ομοσπονδία αδειάζει τον Αυγενάκη σχετικά με το μητρώο αθλητικών σωματείων, τονίζοντας ότι όσες ομάδες δεν περιλαμβάνονται σ’ αυτό δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε διοργανώσεις των ομοσπονδιών τους.

Σε συγκεκριμένο σημείο της επιστολής αναφέρει:
«Αναφερόμαστε στις επιστολές σας στις 30 Σεπτεμβρίου και στις 27 Οκτωβρίου 2020 σχετικά με τον νέο ελληνικό αθλητικό νόμο όπως εγκρίθηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο στις 17 Σεπτεμβρίου 2020.

Μετά από ανάλυση του Νόμου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τρία συγκεκριμένα ζητήματα τα οποία, εάν επιβληθούν, μπορεί να παραβιάζει τη νομική υποχρέωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (HFF) ως FIFA και UEFA μέλος της ένωσης να διαχειρίζεται τις υποθέσεις της ανεξάρτητα και χωρίς αδικαιολόγητη επιρροή από τρίτους (πρβλ. άρθρο 14, παρ. 1, σημείο α. και άρθρο 19, παρ. 1 του καταστατικού F \ FA και άρθρο 7bi ‘, παράγραφος 2 του καταστατικού της UEFA ),και ένα επιπλέον στοιχείο που αξίζει να εξεταστεί για να εγγυηθεί την αποτελεσματικότητα του αγώνα ενάντια στον καθορισμό αγώνα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το «Νόμο, οι ελληνικοί σύλλογοι είναι πλέον υποχρεωμένοι να ζητήσουν μια ειδική αθλητική αναγνώριση (“Αναγνώριση”) από το Υπουργείο Αθλητισμού. Η αναγνώριση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για εγγραφή το νέο ειδικό μητρώο αθλητικών συλλόγων (“Register”).

Κατά συνέπεια, αυτές που δεν περιλαμβάνονται στο Μητρώο, δεν επιτρέπεται (i) να συμμετέχουν στις διοργανώσεις για αθλητικές δραστηριότητες της αντίστοιχης ομοσπονδίας τους, (ii) πρόσβαση σε αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στο κοινό και ιδιωτικά νομικά πρόσωπα και (iii) συμμετέχουν στη γενική συνέλευση της αντίστοιχης περιφερειακής τους ένωσης».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις