«Δεν έχω καταλάβει την λογική που ακολουθήθηκε»

Συμπληρώθηκαν 35 μέρες καραντίνας, 35 ημέρες περιοριστικών μέτρων όπου όλοι, ανάμεσα σ’ αυτούς και η Επισκοπή, τηρούν ευλαβικά το πρωτόκολλο, τελούν προπονήσεις με γκρουπ παικτών και περιμένουν με μεγάλη αδημονία να αποτελέσει όλη αυτή η πανδημία ένα κακό όνειρο δίχως επιστροφή για τον οποιονδήποτε.

Σ’ αυτές τις 35 μέρες, ο Γιάσμινκο Βέλιτς με το επιτελείο του προσπαθεί και οργανώνει προπονήσεις, βρίσκει κίνητρο και ψάχνει παλμό από τους παίκτες μας προκειμένου να συντηρηθούν σ’ ένα καλό επίπεδο φυσικής και αγωνιστικής κατάστασης. Άλλωστε όπως όλα δείχνουν, υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ σχετικά με την “αιχμαλώτιση” του κορονοϊού.

“Δεν έχω καταλάβει την λογική που ακολουθήθηκε”
Ο προπονητής μας, μίλησε για το πως ανταπεξέρχονται όλοι στο αγωνιστικό τιμ απέναντι στις συνθήκες προπόνησης, της δύσκολης διαδικασίας στην καθημερινότητα που περνούν αλλά και το τί μέλλει γενέσθαι από τον προσεχή Ιανουάριο…
“Σίγουρα τα πράγματα θα μπορούσαν να οργανωθούν και να προετοιμαστούν καλύτερα ενόψει της χρονιάς που τώρα πλέον διανύουμε. Θα μπορούσαν να γίνουν κινήσεις προκειμένου να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του πρωταθλήματος και έπειτα να δημιουργηθούν οι απαραίτητες συνθήκες διεξαγωγής των αγώνων. Όλα αυτά με την προϋπόθεση να είχαν κινηθεί εκ των προτέρων οι αρμόδιοι από το περασμένο καλοκαίρι.

Ξέρετε, όλοι μπορεί να σκέφτονται και να θέλουν να επιδιώξουν το καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όμως στο τέλος βλέπουμε ότι, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, άρα καλύτερα από αυτά που έπραξαν μέχρι τώρα.

Εγώ προσωπικά, δεν έχω καταλάβει τη λογική που ακολουθήθηκε. Δεν υπήρχε αρχικά η ωριμότητα αλλά και σκεφτικό τέτοιο που να κινηθούμε σε σωστή βάση και με προϋποθέσεις ασφάλειας σε όλους τους τομείς.
Φυσικά, το πρώτο που μετράει είναι η δημόσια υγεία και σ’ αυτόν τον τομέα θέλουμε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Από εκεί και πέρα, θέλουμε να ασχολούμαστε και με τη δουλειά μας.

Αν λοιπόν είναι να ξεκινήσουμε από τον Ιανουάριο, ας ξεκινήσουμε τότε. Πρωτίστως όμως για να ξεκινήσει οτιδήποτε, θα πρέπει να μας αφήσουν να κάνουμε ομαδικές προπονήσεις.
Ελπίζω επιστρέφοντας μετά την πρωτοχρονιά να μπούμε σ’ αυτές. Επαναλαμβάνω βέβαια ότι, έχει πρωτεύουσα σημασία να πάνε καλά τα πράγματα με τον ιό.

Από ‘κει και έπειτα, θέλουμε να έρθουμε σε μία στοιχειώδη ετοιμότητα για επίσημους αγώνες. Τρεις εβδομάδες είναι ένα στοιχειώδες διάστημα όπου νομίζω πως μπορούμε να πούμε πως, ναι, ξεκινάμε.”

Να επιτραπούν οι προπονήσεις

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι η Επισκοπή όλο αυτό το διάστημα, δεν σταμάτησε. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, παρά τους περιορισμούς, δούλεψε και δουλεύει σε όλο το εύρος…

“Είναι ένα πολύ δύσκολο διάστημα όλο αυτό που περνάμε. Δεν είναι μόνο η καραντίνα, είναι και η απογοήτευση, ο προβληματισμός και η έλλειψη ασφάλειας. Τα παιδιά δεν είναι δυνατόν να μην προβληματίζονται για το μέλλον. Εδώ στην Επισκοπή προσπαθήσαμε να δημιουργήσουμε ένα όσο το δυνατόν πιο ασφαλές περιβάλλον. Διατηρήσαμε μια καλή κατάσταση με μια καλή ροή προπονήσεων.

Προπονούμαστε σε γκρουπ που είναι προπονήσεις συντήρησης. Παρ’ όλα αυτά, ναι πιστεύω ότι δουλέψαμε καλά.

Ξέρετε είναι πολύ δύσκολο για όλους να προπονείσαι δίχως να γνωρίζεις την επόμενη μέρα.
Έχει σημασία ότι προσπαθήσαμε και σε μεγάλο βαθμό, έστω και με την μεγάλη αβεβαιότητα, κοιτάξαμε να δρομολογήσουμε ένα πλάνο σωστής δράσης οπότε, θεωρώ ότι θα καταφέρουμε με καλύτερο τρόπο να επανενταχθούμε στη νέα πραγματικότητα τον προσεχή Ιανουάριο. Είναι απαραίτητο να επιτραπούν οι προπονήσεις για να μπορούν να προετοιμαστούν ενόψει ενός πρωταθλήματος-express.”

Διακοπές και ομαλή επανένταξη

Χρειάζεται να υπάρξει όμως και μια ξεκούραση, έτσι δεν είναι;
“Θα έρθουν και οι διακοπές που όλοι χρειαζόμαστε (22 Δεκεμβρίου-2 Ιανουαρίου) αλλά έτσι όπως έχουν τα πράγματα θα επιβαρύνει περισσότερο την κατάσταση για τους παίκτες. Επειδή όμως πέφτουμε πάνω σε εορταστική περίοδο δεν θα έχει λογική να ξεκινήσει το πρωτάθλημα άμεσα.

Εκεί μάλιστα χρειάζεται να γίνουν σωστά τα πράγματα, να παρθούν σωστές αποφάσεις από τις επιτροπές για να έχουμε τον χρόνο να μπούμε όσο πιο ομαλά γίνεται στις αγωνιστικές μας υποχρεώσεις.”

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις