Προγνωστικά Στοιχήματος: Δε χάνουν Λίμπερετς και Ρόζενμποργκ

Πέφτει σήμερα η αυλαία της φάσης των ομίλων του φετινού Γιουρόπα Λιγκ και η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αρκετά ανοικτά «μέτωπα» στην υπόθεση-πρόκριση. Εμείς καταλήγουμε σε τετράδα προτάσεων, ενώ προκύπτει και μία επιλογή από τη σημερινή αγωνιστική δράση στην μπασκετική Euroleague.

Όρθια η Ρόζενμποργκ

Η δυνατή σημερινή μας πρόταση από το κουπόνι πάμε στοίχημα αφορά το «Χ2» της Ρόζενμποργκ επί της Ντντιέπρ σε απόδοση 2.08. Αμφότερες έχουν ήδη γνωρίσει τον αποκλεισμό, οπότε θα αγωνιστούν χωρίς σκοπιμότητες. Απογοητευτική κρίνεται η φετινή πορεία της Ντνιέπρ στη φάση των ομίλων. Όντας η φιναλιστ της περασμένης σεζόν, δεν κατάφερε να διεκδικήσει την πρόκρισή της στη φάση των «32», γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από την 5η αγωνιστική. Το συγκρότημα του Μάρκεβιτς κατάφερε να σημειώσει μόλις μία νίκη, αυτή κόντρα στη Ρόζενμποργκ (1-0 εκτός έδρας), ενώ μοιράστηκε από ένα βαθμό με τη Λάτσιο (1-1 εντός έδρας). Παράλληλα γνώρισε την ήττα από τις Σεντ Ετιέν (1-0 εντός και 3-0 εκτός έδρας) και Λάτσιο (3-1 εκτός έδρας). Από την άλλη πλευρά, έχοντας ολοκληρώσει τις εγχώριες υποχρεώσεις της για το 2015 κατακτώντας τόσο το πρωτάθλημα, όσο και το Κύπελλο Νορβηγίας η Ρόζενμποργκ θέλει να «κλείσει» την ευρωπαϊκή πορεία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ με ένα θετικό αποτέλεσμα απόψε στην έδρα της Ντνιέπρ. Στις πέντε αγωνιστικές που έδωσε μέχρι στιγμής το συγκρότημα του Ινγκεμπρίγκτσεν σημείωσε δύο ισοπαλίες κόντρα στη Σεντ Ετιέν (2-2 εκτός και 1-1 εντός έδρας), ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε την ήττα από τις Ντνιέπρ (1-0 εντός έδρας) και Λάτσιο (3-1 εκτός και 2-0 εντός έδρας). Θεωρούμε ότι οι Νορβηγοί θα καταφέρουν να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα από την Ουκρανία.

Το «παλεύει» η Λίμπερετς

Συνεχίζουμε με το «1Χ» της Λίμπερετς επί της Μαρσέιγ σε απόδοση 1.95. Να τονίσουμε ότι η Μαρσέιγ ζητά το βαθμό της ισοπαλίας, προκειμένου να κλειδώσει την πρόκριση στους «32», ενώ αντίθετα οι γηπεδούχοι βολεύονται μόνο με τη νίκη. Αν κάποιος έλεγε στη Λίμπερετς ότι την τελευταία αγωνιστική των ομίλων θα υποδέχεται τη Μαρσέιγ και με νίκη θα προκρίνεται στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, το πιθανότερο είναι ότι οι Τσέχοι θα το δέχονταν χωρίς δεύτερη σκέψη. Παρόλα αυτά, υπάρχει πικρία στο «στρατόπεδο» τους διότι έκαναν σπουδαίες εκτός έδρας νίκες με Μαρσέιγ (0-1) και Γκρόνινγκεν (0-1), αλλά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους. Η γκέλα με την Γκρόνινγκεν (1-1) είναι αυτή που τώρα «πληρώνει» η Λίμπερετς, που αν είχε κερδίσει σήμερα θα ήταν σε θέση ισχύος κόντρα στους Γάλλους. Σε θέση ισχύος βρίσκεται σήμερα η Μαρσέιγ, που παίζει για δύο αποτελέσματα. Οι Γάλλοι πήραν την πολυπόθητη νίκη την περασμένη αγωνιστική με 2-1 επί της Γκρόνινγκεν, αποτέλεσμα που ήρθε με τεράστια δυσκολία και άγχος (γκολ στο 88’), αλλά ήταν αρκετό για να κάνει την ανατροπή στη βαθμολογία. Πέρασε στη δεύτερη θέση ομάδα της Μασσαλίας, σήμερα καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία, η οποία θα τη φέρει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Διπλό η Κλαμπ Μπριζ

Η τρίτη σημερινή ποδοσφαιρική μας πρόταση είναι το «Διπλό» της Κλαμπ Μπριζ επί της Μίντιλαντ σε απόδοση 2.50. Οι γηπεδούχοι Δανοί προκρίνονται στη φάση των «32» είτε με σημερινή νίκη είτε με ισοπαλία ή μη νίκη της Λέγκια επί της Νάπολι. Η Κλαμπ Μπριζ, από την πλευρά της, ψάχνει αποκλειστικά τη νίκη-πρόκριση. Το παιχνίδι δεν έρχεται στην καλύτερη δυνατή φάση για τους γηπεδούχους, καθώς στα τελευταία εννέα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις έχουν μία νίκη και μία ισοπαλία και στα δύο πιο πρόσφατα μετρούν ισάριθμες ήττες. Στο τελευταίο από αυτά, έχασαν 2-1 από την Άαρχους εκτός έδρας για το πρωτάθλημα. Τα έξι τελευταία παιχνίδια τους στο πρωτάθλημα έχουν έρθει G/G. Αντίθετα, σε εκπληκτική κατάσταση βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό οι φιλοξενούμενοι, καθώς έχουν 8 νίκες στα τελευταία εννέα παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις με μοναδική ήττα αυτή από την Νάπολι εντός έδρας με 1-0. Στο πρωτάθλημα μετρούν έξι συνεχόμενες νίκες, στις τέσσερις από τις οποίες δεν δέχτηκαν καν τέρμα, ενώ τα τρία τελευταία παιχνίδια τους έχουν έρθει Over 2,5.

Προβάδισμα η Βασιλεία

Τέλος, πηγαίνουμε με το «2 DNB» της Βασιλείας επί της Λεχ Πόζναν σε απόδοση 2.30 (Draw No Bet ή Ισοπαλία Όχι Στοίχημα: το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας). Τονίζουμε ότι η Βασιλεία έχει ήδη σφραγίσει την πρόκριση στους «32», ενώ η Λεχ Πόζναν ζητά σημερινή νίκη και ταυτόχρονη ήττα της Φιορεντίνα από την Μπελενένσες. Στους πέντε αγώνες που έδωσε η Λεχ Πόζναν στον 9ο όμιλο σημείωσε μόλις μία νίκη κόντρα στη Φιορεντίνα (2-1 εκτός έδρας). Στις υπόλοιπες αναδείχθηκε ισόπαλη με την Μπελενένσες (0-0 εντός κι εκτός έδρας), ενώ δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Βασιλείας (2-0 εκτός έδρας) και της Φιορεντίνα (2-0 εντός έδρας). Η Βασιλεία, από την πλευρά της, επικράτησε των Φιορεντίνα (2-1 εκτός έδρας), Λεχ Πόζναν (2-0 εντός έδρας) και Μπελενένσες (2-0 εκτός έδρας), ενώ μοιράστηκε από ένα βαθμό με τη Φιορεντίνα (2-2 εντός έδρας). Παράλληλα γνώρισε την ήττα από την Μπελενένσες (2-1 εντός έδρας). Πιστεύουμε ότι οι Ελβετοί έχουν προβάδισμα για τη νίκη.

Over στην Κωνσταντινούπολη

Μετακινούμαστε στο μπάσκετ, όπου η μοναδική μας πρόταση έρχεται από την αναμέτρηση της Εφές Αναντολού με τη Λαμποράλ Κούτσα. Επιλέγουμε το Over 160.5 πόντοι σε απόδοση 1.93. Στον πρώτο γύρο Λαμποράλ και Εφές έδωσαν μεγάλη μάχη από την οποία βγήκε νικήτρια η Λαμποράλ στην παράταση με 92-90. Απόψε στην Πόλη αναμετρώνται και οι δύο έχουν ήδη προκριθεί στο ΤΟΡ-16 οπότε το μόνο που απομένει είναι να μάθουν την τελική τους κατάταξη και τον όμιλο του ΤΟΡ-16 που θα συνεχίσουν. Η Εφές μπορεί να νίκησε σερί τις Τσεντεβίτα και Τραμπζονσπόρ αλλά κατά διαστήματα παρουσίασε την κακή άμυνα που μας έχει συνηθίσει τους δύο πρώτους μήνες των αγώνων. Η Λαμποράλ έκανε πλάκα με τη Λιμόζ αλλά μετά με υπεροπτικό ύφος την «πάτησε» από την Κανάριας. Ελεύθερο παιχνίδι αναμένεται απόψε στην Πόλη με τις δύο ομάδες να δείχνουν ικανές να σκοράρουν πάνω από 80 πόντους. Καμία σκοπιμότητα λοιπόν και Over 160.5.

Επισκεφθείτε το Betarades.gr, διαβάστε από νωρίς το πρωί τα previews όλων των αγώνων της ημέρας, δείτε τα προγνωστικά μας στη στήλη αριστερά και ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα των αγώνων που σας ενδιαφέρουν μέσω του livescore μας.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις